Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj vsem snazilkam. Zakladam toto tema, protoze bych moc rada diskutovala s nekym koho ceka nebo uz ma za sebou IVF. Me pristi mesic zacne stimulace, je to poprve.
![]()
Ahojky, ráda bych se přidala.
Mě sice čeká 2 IVF tak snad už bude úspěšné. ![]()
Ahoj mě to také teďka bude čekat, říkám si květen hezký měsíc na to to zkusit.
@kniki To si taky říkám, že už bude krásně a bude všechno veselejší. ![]()
Je to mam radost, ze jste se pridali! Chtela jsem se jinde pripojit, ale uz si tam cloveka moc nevsimaji.
ja se chystam kolem 15.4 na kontrolu na krev do Pronatalu a za par dni pak na ultrazvuk a pokud bude vse ok tak zacnu se stimulaci.
co vy?
@kroupickak ahojky, kde jsi byla na tom prvnim a jak to probihalo? Mam z toho trochu nervy..
@Nunetka Ahojky tak poprvé jsem byla v Brně na Unice a ted se tam chystáme taky. Probíhalo to tak, že mi brali krev na vše možné, pak při menstruaci hormonální profil a pak to šlo rychle. Měla jsem krátký protokol a to se začíná od 2 dne MS se včeličkama. Ale bohužel to neklaplo.
Ted si na mě přichistali dlouhej protokol.
Takze to prvni byla nejaka rychla varianta? Ja mam na tu krev prijit azto dostanu, pak ultrazvuk az asi desaty den cyklu a pak budu cekat asi do dalsi ms teda a az potom zacnu se vcelkama… Je to tak? A v cem se to u tebe ted bude lisit od toho predchoziho?
@Nunetka Tak jestli jdeš na krev při MS tak to ti budou dělat hormonální profil a podle toho se asi rozhodnou jakej protokol pro tebe bude lepší. Pokud budeš mít krátkej, tak tam se začíná se včelkama většinou 2 den MS. A u dlouhýho je to různý, já třeba budu začínat 23 den cyklu nejakejma zastavovacíma injekcema a až po 14 dnech k tomu začnu přidávat hormony.
@kroupickak jasne, uz chapu..no tak uvidim no. A kdy zacinas? V jake jsi ted fazi? ![]()
@Nunetka Ted jsem ve fázi, že se začínám psichycky připravovat.23.4 si jedu pro včeličky a asi bych měla i rovnou začít se stimulací.
@kroupickak tak moc drzim palce, snad uz tou dobou budu vedet kdy zacnu se stimulaci ![]()
@kroupickak no snazili jsme se 5 mesicu a porad nic, tak jsme si rekli, ze se dame zkontrolovat, nez cekat dva roky na prirodu a dozvedet se az pak ze to bylo stejne zbytecny…no a mame malo spermii, ale fakt hodne malo..na prirozeni poceti nemame sanci. Tak jeste, ze jsme sli. Chodime (byli jsme zatim jen na vstupnim a na spermiu) do Teplic do Pronatalu. Rikal, ze jedine ivf, takze jsme se rozhodli, to bylo jasny. Mam, ale poj. Min. vnitra s ta pry dela problemy a pry budu dlouho cekat na prasky, tak nevim no… ![]()
@Nunetka Tak já jsem u všeobecné a žádný problém jsem neměla aspon o tom teda nevím, žádost posílal Car. Tak uvidíš třeba to nebude tak horký a dlouho čekat nebudete. Nám žádnej problém nebyl zjištěnej tak o to víc mě to štve, že nám to nejde. ![]()