Opuchlý pindík

4244
2.3.12 18:33

Opuchlý pindík

Ahoj holky. Mám 19měsíčního chlapečka a před chvílí při přebalování jsem si všimla, že má opuchlého pindíka a trošku ale jen malinko červeného. Nevíte co to může být? Předkožku mu nepřetahuji, protože ji má uzoučkou a nešlo to, jen se vždycky potrhala. Snad to není nějaký zánět =( nemáte nějaké fígle na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
2.3.12 18:45

Nepoteším tě, kamarádka mi zrovna předevčírem psala, jak přesně tohle má její 14měsíční chlapeček a včera mu z toho dokonce tekl hnis. Je to právě kvůli té kůžičce, co nejde přetáhnout. Nezbyde ti nic jiného než k doktorovi, je to zánět, pro antibiotika :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
2.3.12 18:54

Pokud je to jen zarudlé, zkusila bych koupele v řepíku nebo heřmánku. Antibiotika zatím netřeba, na ty je vždycky času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
2.3.12 18:55

je na to mast fucidin, měli jsme to také. Když se to zachytí v čas rychle se to zlepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.3.12 19:00

Řapík mě nenapadl, ten je téměř všemocný, jestli je to na začátku, tak určitě pomůže!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
2.3.12 19:12

No já nevím,malému taky moc nešla přetáhnout předkožka a byl tedˇ na malém chirurgickém zákroku,má 3 roky,jen mu to nařízli a tedˇ to jde krásně,mudra nic neříkala,takto když se to nemyje pod ní,tak mu tam může vzniknout holně silný zánět,jinak výborná mast opthalmo-framikojin,omlouvám se,za chyby v názvu,ale používá se to i do očí,ale neboj i na lulíka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.12 19:26

Tak jsem se mu to snažia ve vaně přetáhnout ale nejde to =( všimla jsem si, že čůrá normálně, postavil se ve vaně, říkal lululu a čůral =D a na mou otázku jestli ho to bolí říká že ne, ale tak to třeba neví na co odpovídá, že. Máme doma jen bepanthen a pak ještě Bubchen na opruzeniny, to asi nepomůže že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
2.3.12 19:41

přesně jak psaly holky,řapík,heřmánek ,oftalmoframykoin,omývat.našla jsi to v začátku,takže to ještě bolet nemusí.hlavně ať se to nerozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
2.3.12 19:41

Já bych zkusila k dr. Malý měl pindíka jak páreček, rudý, opuchlý..Ta mast mu hned pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
2.3.12 19:59

my máme doma pro tyhle případy framykoinovou mastičku, už se nám to jednou stalo, stačilo párkrát namazat a bylo to v pohodě.

Jo a nic se nezkazí odvarem z dubové kůry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.12 20:13

kamarádka z baráku mi dala triamcynolon tak snad to pomůže =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek76
2.3.12 21:21

Syn (tehdy 10měsíců) toto měl taky, přes den občas začal strašně plakat, myslela jsem, že se třeba bouchl nebo tak, ale večer už plakal skoro v kuse a když jsem ho zkoušela rozbalit, tak jsem zjistila, že křičí při čůrání a už měl pinďu červenýho a lehce opuchlého. No dopadlo to tak, že jsme jeli na pohotovost, protože nenechal si na to sáhnout. Dr mu vymáčkl hnis a udělal výplach, hrozně mu to ulevilo, protože pak už ani neplakal a dr pak napsal framykoin a doporučil koupele v heřmánku. Ještě dva dny jsme jezdili na výplachy a mazali framykoinem a pak už to bylo ok, potom dostal právě ten triamcinolon na povolení té předkožky a musíme od té doby přetahovat. Já to zas tak nepřeháním, přetahuji jen co to jde a ne uplně, ale jde to v pohodě a zánět (ťuk ťuk ťuk) se mu už neopakoval.

• Citovat
  • Upravit
macicek76
2.3.12 21:29

ještě jenom dodám, že ten triamcinolon je hormonální mast, takže já jsem to mazání tím schválně flákala, přišel mi na to maličký, spíš jsem mu tu kůžičku masírovala bepanthenem, aby byla pružná a nepraskala při tom přetažení a přetahovala jsem jen kousíček a postupně to šlo víc a víc až to šlo úplně.

• Citovat
  • Upravit
27263
3.3.12 01:03

Zrovna řeším to samý. Ve čtvrtek odpoledne si začal stěžovat, že ho bolí. Říkala jsem si, že to má z riflí, že v nich je už skoro celý den, tak bude otlačený. Při čůrání jsem si všimla, že má pindíka rudýho a oteklýho, takže jsem dala heřmánkovou koupel, na bolest panadol a šel spát. Ráno jsme jeli k doktorce. Říkala, že si ho pravděpodobně mechanicky poškodil nebo se mu pod předkožku dostalo třeba troch mýdla. Zkrátka, že se to stává. Místo heřmánku naordinovala řepík a napsala bactroban(ATB mastičku). Má doma běhat ideálně s nahatým zadečkem, aby hodně větral. Nemáme přetahovat, aby se nestalo, že přetáhnem a předkožka se zasekne. Tím řepíkem oplachuju injekční stříkačkou tak, že trošku poodhrnu předkožku a opláchnu a pak ho ještě nechám v tom nálevu sedět. Teď večer než šel spát, tak dostal ještě nějaký výtok. Pokud to bude mít i zítra večer, valíme na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
3.3.12 01:05

Jo a ještě při čůrání ho to nebolí, náš už je větší, takže mu v tomhle můžu celkem dost věřit. Snad jsem ti trošku poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí