Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neumím poradit, nevím, co můžeš v tuhle chvíli dělat
Ale chci ti vyjádřit podporu
Posílám hodně sil
![]()
Bolet to bolí, pochopitelné to je, ale pro mě nepochopitelné, že když opustil matku dětí, nejspíš pro to, že si nerozumněli, tak chce jít kvůli dětem do vztahu zpět. Je to nevyzrálý člověk, chápu, že nevidět děti, které jsou jeho a miluje je, je těžké. Ale tohle není řešení na dlouhou dobu. Nebo má pocit, že by vztah s bývalou mohl fungovat, možná na něj působí i to, že by i ji chtěl zpět, ale to pak zase lže tobě…
Ty to každopádně nevyřešíš…Pokud už padla řeč, že se kvůli dětem chce vrátit k bývalé ženě, u mě by takový člověk neměl váhu, neměla bych k němu už důvěru, a určitě bych s ním nemohla být..
Tady je každá rada drahá, bohužel taky nevím, co poradit, protože jeho rozhodnutí asi neovlivníš. Vcítím se, jak do něj, tak do tebe… ![]()
Každopádně se drž a ať nakonec vše dobře dopadne ![]()
Věřím že to bolí. Píšeš že sama máš děti.. Tak si asi dokážeš představit jak je na tom on. Je to špatná situace, ale musíš se s tím vyrovnat že to tak je. Bolí to jeho i tebe. Třeba se vám to ještě nějak podaří. Doufej v to že soud brzy rozhodne a pak budete moci byt spolu. Pokud člověk přestane doufat tak přestane i bojovat. Hlavně mu nic nevyčítej. Nemůže za to. Hlavně věř tomu že se to srovná a doufej. Kdyby vám to přeci jen nedopadlo, bude tě to bolet stejně jako teď.
pannda píše:
Bolet to bolí, pochopitelné to je, ale pro mě nepochopitelné, že když opustil matku dětí, nejspíš pro to, že si nerozumněli, tak chce jít kvůli dětem do vztahu zpět. Je to nevyzrálý člověk, chápu, že nevidět děti, které jsou jeho a miluje je, je těžké. Ale tohle není řešení na dlouhou dobu. Nebo má pocit, že by vztah s bývalou mohl fungovat, možná na něj působí i to, že by i ji chtěl zpět, ale to pak zase lže tobě…
Ty to každopádně nevyřešíš…Pokud už padla řeč, že se kvůli dětem chce vrátit k bývalé ženě, u mě by takový člověk neměl váhu, neměla bych k němu už důvěru, a určitě bych s ním nemohla být..
Nevyzrálý mi nepříjde. Prostě svoje děti miluje. Já bych pro svoje udělala taky vše. A to že to je chlap a odhodla se udělat takovy krok, tak klobouk dolu před ním.
Je mi tě moc líto,ale to on se zkoušel nějak domluvit s bývalkou,nebo hned střelil od boku,že se k ní vrátí?Přece jestli ona není uplná pipka,tak musí vidět,že dětem táta taky chybí a udělá všechno pro děti.Jestli je to taková slípka ci vydírá tátu přes děti aby se k ní vrátil,tak ten vztah stejně dlouho nevydrží.Ještě bych s ním promluvila ![]()
Je mi moc líto co prožíváte s přítele. Hned na začátek tvůj přítel má stéjné právo na děti jako jeho bívalá manželka, pokud nybylo rozhodnuto soudem jinak. Dokonce je na to i zákon a ona mu a dětem nespí odpírat vidět jeho otce. Věřím, že přítel platí alimenty včas, a neustále se snaží o kontakt s dětmi, to je vše dobře soud na to vše nahlíží. Já být jím tak bych neustopila a děti by mi musela dát. Nevím jestli mají předběžné opatrovnictví?
katyca píše:
Je mi moc líto co prožíváte s přítele. Hned na začátek tvůj přítel má stéjné právo na děti jako jeho bívalá manželka, pokud nybylo rozhodnuto soudem jinak. Dokonce je na to i zákon a ona mu a dětem nespí odpírat vidět jeho otce. Věřím, že přítel platí alimenty včas, a neustále se snaží o kontakt s dětmi, to je vše dobře soud na to vše nahlíží. Já být jím tak bych neustopila a děti by mi musela dát. Nevím jestli mají předběžné opatrovnictví?
Ahoj nemají ani nevíme jak to zařídit,poslaly sme to soudu a i navýměru výživného jelikož ona odmítá vše,peníze,návštěvi všecko,nechce mu je ani ukázat,nechce peníze omítá,já nevím,mě řekl že mě miluje ale já cítím že chce k dětem,ale nevím co na to mám říct?Já ho moc miluji a nejde nad tím jen mávnout rukou chci mu pomoct ale nevím jak.Bože můj je to strašná situace ale jak z ní jen ven?Děkuji vám za podporu,moc mi pomohla,zatím mi nejde zastavit pláč,jde to samo,slzy tečou samy a já se cítím strašně,je mi tak jako kdyby mě někdo škrtil,tak moc mě to bolí ta myšlenka že mi odejde za dětmi ani tak né ale že bude s ní?Snad nééé… ![]()
rozmary píše:
Je mi tě moc líto,ale to on se zkoušel nějak domluvit s bývalkou,nebo hned střelil od boku,že se k ní vrátí?Přece jestli ona není uplná pipka,tak musí vidět,že dětem táta taky chybí a udělá všechno pro děti.Jestli je to taková slípka ci vydírá tátu přes děti aby se k ní vrátil,tak ten vztah stejně dlouho nevydrží.Ještě bych s ním promluvila
Domlouval se nesčetněkrát ale nešlo to,ona nechce,já nevím jak mu mužu pomoci.Jak pomoci nám ?oboum…
No tak koukám, že bejvalka dělá tedy problémy, asi to je z nenávisti k tobě jinak nevidím důvod proč by to dělala, snaží se aby tvůj přítel neměl na děti vůbec žádný nárok. Na to existuje paragraf, opravdu nevím přesně jak se to jmenuje, ale doporučuji buď si vyhledat na netu nebo zaplatit právníka, ten vám ho řekne. Prostě když to nejde po dobrém tak po zlém, nedá se nic dělat. Příteli bych pak doporučila, aby si šel děti vyzvednout a otáčel se tímto paragrafem a vzala bych si sebou nějakého svědka, aby nemohla zapřít, že tam nebyl, a že o děti nejeví zájem.
A ještě musím dodat peníze bych jí posílala poštou na dobírku pokud by je nepřevzala, tak by jste měli alespoň něco v ruce, že je nechce a posílala bych je každý měsíc.
Odpírat děti mu nesmí a pokud odmítá i peníze asi není jiné řešení,než počkat jak dopadne soud a věřím že nebude v jeho neprospěch,jestli se opravdu tak milujete,tak on vydrží s tebou a nebo ty budeš muset počkat až si to on dořeší a pak se k sobě třeba vrátíte ![]()
katyca píše:
A ještě musím dodat peníze bych jí posílala poštou na dobírku pokud by je nepřevzala, tak by jste měli alespoň něco v ruce, že je nechce a posílala bych je každý měsíc.
Souhlas ![]()
a můžu se zeptat, jak dlouho je od manželky pryč, jak staré jsou děti a jak dlouho jste spolu vy dva?
Ahoj asi si nejdu ani tak pro radu jako spíš to ze sebe vypsat a možná přečíst si pak nějakou podporu od vás.
Můj přítel má 2děti z předešlého vztahu,s jejich matkou se rozešel již dávno ale když neměl mě dovolovala mu je navštěvovat,ale od doby kdy jsme s polu mu je nechce ani ukázat,přítel požádal soud o pomoc ale trvá to už dlouho 4měsíce a on je netrpělivý,je mladý a je mu smutno po nich.
Ted se ale rozmýšlí že se kuli dětem k ní vrátí,mě říká že jí nemiluje ale kuli dětem by to udělal,jsem bezradná,moc mě to mrzí a bolí,mám ho moc ráda a nevím jak dál,bojím se že odejde,že ho stratím,strašně mě ta představa bolí,už jí to napsal že jestli chce že se vrátí,mě to řekl až když jsem vycítila že se něco děje,neunesu to,řekla sem mu proč nění upřímný,proč mi to neřekl,bál se?Nevím.Já mám strašný pocit,také mám děti,řekl mi že je má rád ale vím že mu chybí jeho děti nevím co mám dělat,jak se mám chovat,od včera mám oko jednu velkou slzu a nejde přestat,nevím jak dál,jsem zoufalá.Moc mě to bolí.