Orchidej má žluté listy

22614
28.7.13 11:16

Orchidej má žluté listy

Ahojky :kytka:
Vyznáte se někdo v orchidejích? Mám tu 3, z toho jedna krásně a bohatě kvete už 2roky - bez přestávky. Ale teď pozoruju, že jí začaly žloutnout listy? Nevíte, čím by to mohlo být? :think: Všechny tři jsou na stejném místě a jen tahle jedna to má :?

Děkujuuu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1943
28.7.13 12:05

Co koreny? Nema seschle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
28.7.13 12:09

Tak tohle by mně tedy také zajímalo. Mám úplně stejný problém, květy jsou non-stop téměř tři roky… Kořenů moc nemá a neschnou ale listy začaly tak před 14 dny žloutnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
28.7.13 12:13

A to vam zloutnou vsechny listy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
28.7.13 12:16

Tak mně zůstal zelený jeden (zatím) a že by chtěly vyrazit nějaké nové to se říct nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
28.7.13 12:16

Me tedy jednou za cas taky zezloutne list. Ale to je normalni, ze stary list odejde.
Driv se mi stavalo, ze jsem mela listy vroubkate- a to bylo spatnou zalivkou. Voda v orchideich nesmi stat ani nesmi byt dlouho nezalite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
28.7.13 12:19

Tak mně napadá jestli už to prostě kytička nemá za sebou odejdou listy pak dokvete a konec… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.7.13 12:25

Jestli žloutne jeden-dva listy dole (ty poslední u hlíny/kůry), tak by to mělo být v pohodě a kytka prostě shazuje staré listy.

pozor ale, můžou žloutnout kvůli přemokření - kořeny nesmí stát ve vodě.
kdyby měla sucho, tak listy začnou vadnout, ale ne žloutnout!!!

(to platí pro většinu pokojovek… z mokra začnou průsvitnět nebo žloutnout listy a člověk je dobije tím, že je ještě víc zaleje…listy suchem nejdřív vadnou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.7.13 12:28

Čau, no, taky mám ten samý problém. Jedna mi kvete druhý rok opravdu nonstop a má už poslední dva listy a taky žlutý :nevim: sousedka mi říkala(je to nadšenec do kytek) že když orchidej kvete tak nenahazuje na listy. No a já ji přemokřenou teda rozhodně nemám a kořeny ty co jsou v květináči(zelené, pěkné) ty co čučí ven tak jsou seschlé, hnědé :nevim: Ale kytka kvete jak prdlá(momentálně má 18 obrovských květů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.7.13 12:46

Máma je má taky a teď jak svítí slunko, musíu nich zatahovat žaluzie, protože jak pere sluníčko do oken, tak se jí ty listy pálí.

Jinak hnojit a hnojit, prý nejlépe slupkou od banánu naloženou ve vodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.7.13 12:47

@janet9 nene kořeny jsou OK.. taky jsem si původně myslela, že jen nějaký list odejde, ale teď jsou žluté spodní všechny a horní 2 jsou zelené :think: Vroubkované listy má, zrovna tahle jedna. A jak zalíváš ty?

@Uju mně za celou dpbu co ji mám kvete nonstop a i nové listy rostly :nevim:

Tak mě napadá, nemůže to být horkem??? :think: Ale proč by to zase měla jen ta jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.7.13 12:56

@atominnka No, já na okně nemám zas tak velké horko :nevim: je to okno sice na jih, ale cca 4m před ním je zeď druhého baráku a mohutný živý plot, takže žádnou „vypejkačku“ tam nemají :nevim: Jinak mě teda od té doby co kvete tak opravdu žádný list nenarostl(možná jeden)
@Paradise Jak s tou slupkou, jako nechat ji tam vyhnít a udělat nějaký „lák“ a tím zalýt???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.7.13 13:02

@Uju mně jich vylezlo nějakých 5-6 za ty dva roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.7.13 13:05

@atominnka Ty jo, no to by se mi teda fakt hodilo. Ta moje za týden(tipuju to tak) nebude mít ani jeden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.7.13 13:10

@Uju no tý mojí zbývají 2, co jsou zelené celé :zed: Chjooo a zrovna tahle tak krásně kvete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí