Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
vcera jsem koukala on-line na show Jana Krause a pani Kamila Magalova tam rikala o jejim nejoblibenejsim receptu, orechovi slimaci/sneci. Dostala jsem na to silenou chut, ale nemuzu nikde najit ten spravny a hlavne overeny recept ![]()
Ona rikala, ze si dela testo sama ( asi kynute ), pak to stoci s orechovou naplni, da do pekacku a polije smetanou a zapece. Nasla jsem jen recepty na sneky na plech nebo ze se zapikaji jen s maslem.
Nemate nahodou nektera takovy recept
???
Znám jen tu klasiku na plech, s tou smetanou to by mohlo být dobrý. Jsme zvědavá jestli se tu recept objeví ![]()
Já dělám klasiku, kynuté těsto jako na buchty, po vykynutí vyválím, posypu vlašákama a rozinkama namočenýma v rumu, zabalím jako roládu, pokrájím na cca 1,5cm široké plátky, nechám ještě 20 min vykynout a do trouby
Myslím že cca 5 min na půlku(mám plynovku, střední plamen) a pak tak 7 min na minimum. Po upečení pomažu roztátým máslem a posypu moučkovým cukrem
A jsou perfektní ![]()
Tady to znám,je to dobrý i to děláme ale bez té smetany teda,to si nějak nedovedu tady k tomu receptu ani představit
Já to dělám z listového těsta. Potřu směsí rozemletých ořechů a mandlí, trochu cukru, vanilka a trochu roupuštěného másla. Zatočím do rolády a pak krájím cca 1cm kroužky. Na pečící papír potřu rozšlehaným vajíčkem. Peču do zlatova. Je to super ! doporučuju ![]()
Holky dekuju,
jestli nikdo nema ten recept, co shanim, asi udelam ty kynuty, stejne to zni jako mnamka, nikdy jsem to nepekla. Ale kdyz ona rikala, ze ta smetana jako zkaramelizuje a ze se to pak jakoby tahne, mnaaaam ![]()
Orechové slimáky
Cesto: 500 g hrubej múky, 3 žĺtky, štipka soli, 200 ml mlieka, 1 droždie, 1 PL cukru, mletá škorica
Plnka: 130 g masla, 150 g kryštálového cukru, 150 g mletých orechov
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, škoricu, kvások a vypracujeme cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme mlieko podľa potreby. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 20 minút a potom cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm. Maslo zmiešame s orechmi a cukrom. Touto plnkou potrieme cesto, potom ho zrolujeme a rozkrájame asi na 10 kúskov. Na plech dáme papier na pečenie a rozložíme naň slimáky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
Hladany recept najdete tu :
Osie hniezda Kamily Magálovej
Suroviny cesto: 350 g hrubej múky, 5 žĺtkov, 1 kocka droždia, trocha mlieka, 1 PL práškového cukru
Suroviny plnka: 2 dcl sladkej smotany, 2PL vanilkového cukru, 150 g cukru, 150g masla, malú hrsť pomletých vlašských orechov
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások a necháme kysnúť cca 30 min.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 min. pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 min. dopiecť.
@Hana K. píše:
Suroviny cesto: 350 g hrubej múky, 5 žĺtkov, 1 kocka droždia, trocha mlieka, 1 PL práškového cukru
Suroviny plnka: 2 dcl sladkej smotany, 2PL vanilkového cukru, 150 g cukru, 150g masla, malú hrsť pomletých vlašských orechov
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások a necháme kysnúť cca 30 min.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 min. pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 min. dopiecť.
@Hana K. píše: