Bezplenkujeme 2012

4138
29.5.12 19:13

Bezplenkujem 2012

Ahoj holky je tu někdo kdo aktualně provadí BKM, neboli bezplenkuje???? Mi se do toho s nasi malou vrhli hned jak nas pustili z porodnice. zatim nam to teda moc nejde vychytame tak 3-5 curani za den a tak 2-3 kakani. ALe hodne do nocniku-misy prdime :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
29.5.12 19:34

tak to ti fandím. já to dělám tak nějak střízlivě, při přebalování. kakání obvykle poznám, čůrání málokdy, hlavně když jsem celý den venku, tak to neřeším, totéž v noci, hodně často se budí na pití a ještě do toho nočníkovat, to bych se zbláznila :) ale i tak myslím, že hodně plín zůstává suchých, používám doma látkové a je to fajn, neprat ty bobky ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.5.12 19:35

:mavam: Dneska první den bez počurané plenky. Ale je mi jasné, že po tom, co to tu napíšu se zítra totálně sekne. :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
29.5.12 19:59

ahoj, u nás do půli roka super, pak se to nějak zvrtlo :nevim: držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
29.5.12 20:21

Mám čtyřměsíčního synka a docela se daří, teda dařilo se, teď jsem byla čtrnáct dní nemocná a byla ráda, když jsem vstala ho přebalit, ale před nemocí jsme zvládli vychytat veškeré kakání a tak půlku čúrání, po nemoci se snažíme navázat, ale jde to těžko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
29.5.12 20:27

My to máme asi jako Saroya, akorát s jednorázovkama. Čili chytám ranní bobek, pokouším se i o další várku, tu mám tak 50:50 :mrgreen: ale je to často při jídle anebo když je podezřele v klidu. A čůrání se dařilo hlavně dopo, i 3× za sebou, takže plína byla suchá, to bylo na 7.měsíci. Jenže po nastydnutí a 10denním nabourání veškerých režimů, včetně návratu k plnému kojení, se to dává pomalu zase dohromady. Ještěže je teplo a můžem vlažit na zahradě travičku a umývat zadek pod kohoutkem kdekoliv.
Začala jsem na 3.měsíci. Nebavilo mě chytání bobku na vlastní pyžamo při přebalování :mrgreen:
V noci to neřeším. Na návštěvách a v restauraci jen když jsou signály jasné. A prakticky vždy „výkon“ směřuju do umyvadla, na kapesník či separačku. Dítko se zpravidla usmívá, což mě utvrzuje v tom, že dělám správně. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
29.5.12 20:28

jee tak to sem rada ze je nas vic co se snazime bezplinkovat :palec:
no mi to zatim prokladame na noc pamprskama nebo kdyz sme venku a doma se snazime v latkovejch nebo ji mam uplne bez pliny. A mate nejakej ,,povel,, ja kdyz cura tak ji rikam csssss.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.5.12 20:33
@masinka9 píše:
My to máme asi jako Saroya, akorát s jednorázovkama. Čili chytám ranní bobek, pokouším se i o další várku, tu mám tak 50:50 :mrgreen: ale je to často při jídle anebo když je podezřele v klidu. A čůrání se dařilo hlavně dopo, i 3× za sebou, takže plína byla suchá, to bylo na 7.měsíci. Jenže po nastydnutí a 10denním nabourání veškerých režimů, včetně návratu k plnému kojení, se to dává pomalu zase dohromady.

Jojo, tydle změny jsou fakt šílené - totálně se rozhodí časování, mizí signály. K tomu jsem obvykle na nervy, takže jde BKM do kopru. Zrovna před 14ti dny dcera anginu - 2 dny bojkot kojení a veškerého jídla, pak návrat k plnému kojení, po týdnu zas jí jak kyselina. Takže i vylučování každý den jinak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
29.5.12 20:38

8o 8o pochopila jsem správně, že dáváte na nočník čerstvě narozená miminka?? jak to provádíte proboha.. to je normálně posazujete?? NEODSUZUJI, JEN TO SLYŠÍM PRVNĚ(pro rejpalky.. ) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.5.12 20:40
@pralalinka píše:
jee tak to sem rada ze je nas vic co se snazime bezplinkovat :palec:
no mi to zatim prokladame na noc pamprskama nebo kdyz sme venku a doma se snazime v latkovejch nebo ji mam uplne bez pliny. A mate nejakej ,,povel,, ja kdyz cura tak ji rikam csssss.

občas taky něco zahučim, ale ona to pozná hlavně podle klubíčkovací polohy. Pomalu už i začíná chápat nočník, hlavně na kadění.

ččč dělám hlavně kvuli budoucímu říkání si, ale na to je ještě dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
29.5.12 20:44

@aajulinka Je takový malý nočník, který podržíš pod miminem. http://www.branakdetem.cz/…i-metodu.htm Já teda chytám akorát kakání, kdy dceru držím v klubíčku většinou nad umyvadlem nebo i záchodem.

Jinak vás holky obdivuju, že zvládáte i čůrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
29.5.12 20:44

My začali taky někdy v necelých 3m, ze začátku se střídavými úspěchy, víc se dařilo kupodivu čůrání. Pak jak přišla v 6m pomalu tuhá strava, tak se to obrátilo a začala jsem vychytávat víc kadění. Pak někdy kolem 10m asi na 3 měsíce bojkot a od té doby se zase daří, velmi často celý den jen v tréninkovkách, říká si, pohoda. Takže podle mého stojí za to i při bojkotu zůstat v klidu a občas zkoušet. S malým miminem, které čekám za dva měsíce hodlám začít od začátku, tak uvidíme. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
29.5.12 20:46

bezplenkuju už druhé dítě (ze 3) :pankac: teda s plínkama, že…na doma látka nebo nic, na ven a noc jednorázovka. Když jde vše hladce a na miminko mám čas, chytáme téměř vše (má necelé 3 měsíce).
Co mě vyhovuje úplně nejvíc je to, že jsem zatím nemusela zadek ani okolí čímkoliv krémovat. Krásná hladká nezapařená prdelka :mrgreen: a ta úspora v plínkách, to se taky cení. Jen občas mezi „neznalými“ vypadám jak exot. Nočník taháme všude s sebou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
29.5.12 21:26

@Loudala
Já taky nemažu, pouze oplachuju pokaždé při rozbalení, pokud je voda v dosahu. A ubrousky rozdávám :mrgreen: Přijde mi, že to komunikování je u nás takové bezsignálové, spíš intuitivní.
A co tatínkové, zapojujou se taky? Muž s tím má problém, neví jak si Báru chytit nad umyvadlem. Takže na něj spíš zbývá odnesení ubrousku s ranním hovňousem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
29.5.12 21:40

@masinka9
náš taťka drží nad nočníkem rád, aji kluka umyje, ale posranou plínu vyměňuje jen se sebezapřením :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí