Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@bamba to je přece jedno, jestli je odplenkovaný dřív nebo později. Pro mě je důležité, že se nemusí válet v čůránkách a kakancích a ať si zastánci jednorázovek myslí co chtějí, být zabalený v igelitu i když navenek jakože v suchu
když stačí tak málo a na pár vteřin vystrčit holou prďku miminka nad nočníček ![]()
Jinak starší (kluk) byl kombinovaně v látce a jednorázovkách, na nočník jsem ho vysazovala od 7 měsíců. Od 10m spolehlivě do nočníku kakal od 18m přes den bez plen. Ve 2 letech i na noc.
Druhé dítko (dcera) bezplenkovaná od 3 měsíců, od roka bez plen přes den, ale sem tam nehoda (cca 1-2× týdně), v půl roce spolehlivá, ale po narození třetího dítka útlum a zase nehody. Ale teď po měsíci se to zase lepší, má 25 měsíců a zdá se, že začíná zvládat i noci bez plen.
Takže když to srovnám, kluk byl spolehlivější a dle mého i dřív odplenkovaný ![]()
Až odroste třetí, tak dám info ![]()
Nicméně, mě se prostě líbí malé detičky bez těch obalů na prcinách. Kor, když kolikrát běhají a plínak jim jednou nohavicí padá dolů, jak je těžká. Holt si myslím, že to nemusí být ![]()
@pralalinka tchýně se na to netváří nijak (ale to ona na nic) a moje mamka vždycky kouká, že to fakt funguje a líbí se jí to ![]()
Jaký signál malá dává? ![]()
Signal zatim nedava pokazdy, treba pri kojeni ani nemrkne a je pocurana (kojim ji jen s podlozenou plinou) ale kdyz lezi nebo ji mam na sobe tak zacne knourat a vrtet se. Jenze me obcas trva nez mi dojde co chce
Ale uz toho vychytavame vic nez nazacatku.
Jo a satkujete tu nektera??? Prej sem cetla ze kdyz je dite v satku tak se nevycura. Ze potrebu kona az kdyz je z satku venku. Tak by me to zajimalo. Ja ji zatim nosila v babyvaku (ale zatim sem to jeste nestihla vypozorovat) a v pondeli nam prijde satek.
@Loudala No nikdy jsem o tom neslyšela,tak mě to zajímá.No nevim,jestli bych při hlídání vnoučat měla tolik času ještě každou chvilku odchytávat čůrání.Mě stačil vnuk,když byl odplínkováván.Byl to mazec dlouho na nočníku a nic,sotva byl zaplinkovanej zavalil se až hrůza.Nakonec jsem mu slíbila čokoládku,vymačkal ze sebe kapičku a od té doby chodí na nočník už bez odměny.
@bamba tak ono to není úplně o tom, že není čas na odchytávání čůrání. Mluvím teda zase sebe (možná ostatní mají jiný názor, zkušenost), ale čerstvě narozená miminka převážně spí nebo se kojí a obvyklý model je, že se miminko probudí, přebalí, nakojí, usne, probudí, přebalí, nakojí, usne…no a když se rozbalí, vysadí se na nočník (misku, plenu, umyvadlo, jen tak…) do klubíčka a ono se většinou vyčůrá i vykaká (záleží na miminku jak to má se stolicí - moje děti kadily všechny „furt“). Pak se zabalí, nakojí, usne. A protože je většinou vyprázdněné, nemá během spánku potřebu a vydrží až do dalšího rozbalení. A když ne, tak se nic neděje, dostane čistou plínku.
No, a jak dítko postupně roste a začíná vnímat a být nějakou dobu bdělé, tak se např. probudí, vysadí (je to otázka chvilky a za tu dobu zkoušení už maminka obvykle pozná, jestli z toho něco bude) a pak může být nějakou dobu bez plínky jen na podložce nebo v náručí (jak komu vyhovuje). Když začne kňourat, šupne se na nočník (tak to funguje u nás) a zase „odloží“. Když pak vypadá unaveně, šup na nočník, zabalit, nakojit a spinkat. A tak pořád dokola.
Nočníkování roste s dítětem, tak pak většinou nemívá problém s tím, že se po něm najednou chce, aby čůralo jinam než do plen. I když samozřejmě i v tomto jsem zažila bojkoty. Ale dají se zvládnout ![]()
Tak to jen tak, pro obraz, jak to třeba funguje u nás
@pralalinka dcerka má podobné projevy. Začne jakoby kňourat, pak skoro brečet. Když během chvilky přestane, znamená, že jsem to nestihla ![]()
@bamba já jsem praktikovala až takovou „batolecí“ bezplenkovku s plínou a postupem času jsem se vyladila tak, že jsem nic nehlídala, zkrátka mi najednou v hlavě něco říkalo, hele, už nějak dlouo nebyl, možná potřebuje, teprve pak mi docvaklo, že syn se tu různě svíjí a divně pobíhá. To mu bylo nějakých 18m. Zkrátka jsem na něj byla vyladěná a intuice hlídala za mě. Samozřejmě se občas vyčural do plínky, jenže ono to není o 100% úspěšnosti, o tu nejde, zkrátka jde o to, aby dítě bylo co nejméně ve vlastních výkalech.
Tak ja hlasim uspech.
V noci sme teda bajovali se spanim ale o pulnoci usla a byla podlozena jen latkovko - tak se me ji uz nechtelo balit do pliny, no desila sem se toho ze budem mit pochcyny a posrany periny, mala spi snama v posteli. No a az do 5 vydrzela uplne sucha
tak to sem ji pak nakojila dala prdnout a curat nad nocnik, takze parada a pak sem ji teda projistotu dala do jednorazovky.
@pralalinka píše:
Tak ja hlasim uspech.V noci sme teda bajovali se spanim ale o pulnoci usla a byla podlozena jen latkovko - tak se me ji uz nechtelo balit do pliny, no desila sem se toho ze budem mit pochcyny a posrany periny, mala spi snama v posteli. No a az do 5 vydrzela uplne sucha
tak to sem ji pak nakojila dala prdnout a curat nad nocnik, takze parada a pak sem ji teda projistotu dala do jednorazovky.
tak to je príma.
u nás úspěchy jsou, když se na to zaměřím. včera super kakání (a to že teda už máme pořádný po masu
) do umyvadla a dneska odchytávám čůrání. ale stopro úspěchy nemáme nikdy, bohužel mi přijde, že přestal signalizovat.
Dít nosím v šátku. V šátku nečurá. Respektive vyčurá, ale vydrží mnohem déle, než by vydržela mimo šátek. odhadem tak dvounásobek času, co jindy, možná i víc. Vydrží třeba i po probuzení, než dojedem e domu. Zato při spánku v kočárku nebo posteli se vyčurá hned jak promne oko. Do šátku si klidně lajsnu dát bez plenky. NOsím denně několik hodin a počet nehod by se dal za poslední půlrok spočítat na prstech jedné ruky.
@Alpaka tý vado, tak to je super. škoda, že nemám nosící děti
Všechny měly problémy s kyčlema, takže nošení v klubíčku už od miminka byl problém a pak už se to nezlepšilo…
Alpakadiky za potvrzeni toho co sem cetla. Nam prijde satek v pondeli, uz se tesim. Sem mela od sanami novej ale prisel mi strasne hrubej nebo spis takovej nepoddajnej. Tak ted mam objednanej uz zanosenej satek od didymos.
Ja si rikam ze je asi dobre ze sme zacli temer od narozeni stim bezplenkovanim. Sem zacla hned jak nas pustili domu z porodnice.
Saroya taky se bojim aby jednou neprestala signalizovat, sem cetla ze se to stava ![]()
@Loudala Já kvuli kyčlím nosila od 3 týdnů ve vertikálu. Ono to možná v klubíčku nefunguje, to je taková čurací a kadící poloha .
Historicky se nosilo převážně na vertikál, ať už na bokuu nebo na zádech.
Já jsem to o nečurání v šátku četla taky mnohokrát, ale moje dítě je v tomhle teda výjimka. V šátku čůral vždycky už novorozence a teď je v období, kdy v šátku čůrá paradoxně nejvíc. Když běhá volně, tak má jen tréninkáče a říká si. V šátku si nikdy neřekne a fakt je schopen se bez mrknutí oka počůrat do tréninkáčů v šátku během 20 minutového přesunu z vlaku domů nebo někam na návštěvu. Kdybych ho nesla na koně nebo by ťapal, tak by si na 99% řekl. Nevím, asi fakt přírodní úkaz, doufám, že druhé v tom bude jiné ![]()