Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak ted je u nas nejaky krizovy obdoby. Jak je ted vic na brisku tak to curani moc nezvladame, protozte nevim jestli mruci ze se nemuze na tahnout na hracku a nebo ze se ji chce curat
no doufam ze se to zlepsi az bude umet sedet ![]()
Holky kdyz nejste tu nektera co znakuje s miminkem ![]()
Já znakovala spíš se stsrším. S mladší jen zvířata. Co se týká bezplenkování, tak asi od 15m si znakoval na kadění
Já neznakuju, starší začal někdy kolem roka vydávat před čuráním a kaděním takovej mručivej zvuk. To ještě nemluvil, ale tímhle zvukem si říkal, znaky jsme vynechali.
A s miminem si teď bkm dost užívám, zatím jí mám dost přečtenou a když je občas mokrá plena, tak je většinou proto, že jsem to prostě nestihla nebo zrovna nemohla a pak už bylo pozdě. Případů, kdy nevím, je fakt málo. Stejně jako starší ale čůrá v šátku, v tomhle jsou oba stejní, ale s tím nic neudělám. To se ani nezavrtí a pokud měla jen kroužek se čtvercem, tak mám najednou mokrý břicho
Ale já s ní mám pocit, že je všechno jednodušší. Buď je to fakt výrazně čitelnější dítě nebo jsem já tak „zkušená“ matka (haha
) nebo kombinace, ale zatím fakt dítě za odměnu.
Holky taky ste meli tak ucurany deti
ja ji dam treba rano po probuzeni vycurat (to uz mela stejne plinu durch) a ona mi zase treba za 10 minit cura a do hodiny je schopna mi curat I 6×
nekde je zase sucha 2 hodiny. ALe ja s nou nemuzu chodit nad nocnik co 10 minut, to bych nic neudelala.
Kakani je pohoda to krasne zvladame do nocniku
ale to curani se fakt neda.
@pralalinka píše:
Holky taky ste meli tak ucurany detija ji dam treba rano po probuzeni vycurat (to uz mela stejne plinu durch) a ona mi zase treba za 10 minit cura a do hodiny je schopna mi curat I 6×
nekde je zase sucha 2 hodiny. ALe ja s nou nemuzu chodit nad nocnik co 10 minut, to bych nic neudelala.
Kakani je pohoda to krasne zvladame do nocnikuale to curani se fakt neda.
zlepší se to s příkrmy. nejhorší to bylo se začátkem otčení. jak nebyla zvyklá být tolik na bříšku, čurala furt. Hlavně ráno. ale to jsem měla vychytané 3× za sebou po 5-10ti minutách.
jinak jako novoš čurala tak 25× denně, v tom půl roce okolo 20. Teď 10-15×.
@pralalinka neznakuju, ale prostřední, s kterou jsem prováděla BKM jsem učila na „kaky kaky“ a někdy v 11. měsíci začala sama říkat „kaka“. její první slovo a používala teda jen na kakání. čůrání nehlásila. I tak to byla výhra. Ale od miminka byla taková „ukecaná“. Zato ta nejmladší, to je takový němý tvor, takže tam nevím, jak to půjde. Na druhou stranu zatím žádný bojkot (teď má 8 měsíců), kakání chytáme téměř 100%, čůrání jak kdy. Hodně záleží jestli je ok nebo nachlazená a tak. Ale já to až tak neřeším, mám radost, když se zadaří a že měla možnost se důstojně vyprázdnit, ne jako čuník do „gaťat“ a tím to pro mě končí ![]()
Ahoj holky, tak koncime z bezplenkovanim
to naše dite na to proste neni. Az do ted to slo ale posledni tyden je hruza, maximalne se vycura rano do nocniku a tim to hasne. Kakani sme ukazkove zvladali asi 3 mesice uz sem zvykla na to jaka je to parada a ted od soboty si s.re do pliny a vubec ji to nevadi ze vtom je ![]()
@pralalinka to jste vydrželi dlouho
my to vzdali po půl roce, teď je malému rok a učíme pomalinku na velký nočník a paráda, hned věděl, co se po něm chce, teď ještě aby se do nočníku naučil kakat a aby si o něj řekl. Jestli sedí, pomalu bych možná jí začala nabízet velký nočník…
@iggy.piggy Jeste bohuzel nesedi teda uz tomu pomalu prichazi na kloub ale myslim ze ji to jeste tak mesic zabere
Vsak ja na to cekma jak na smilovani az se nauci sedet
abych snou nemusela sedet nad misou.
Vy ste taky sikovny
Tak zaklady ty deti maj tak aby na to prisli
![]()
Ahoj, přidávám se k vám do diskuze. četla jsem 1. stranu a další už jsem přeskočila ![]()
Já když jsem poprve slyšela o BKM, tak jsem k tomu měla respekt s tím, že to nikdy asi dělat nebudu. Ale pak jsem to asi v měsíci dcery zkusila a ona se děsně vztekala. Tak jsem to vzdala úplně. No a po asi měsíci a půl jsem do toho šla znova a zadařilo se. Takže to praktikujem teď pořád. Někdy se daří, jindy ne. Dokonce jsme měly i některé dny jen s jednou počůranou plínou. Ale jak si začala hrát na břiše, tak už je to zase divočina. Plína je vždycky maličko mokrá a už vejská. Říkám si, že to nesmím hrotit a brát to jako bonus ![]()
@pralalinka vydrž…ono se to časem zase srovná. Nerostou třeba zoubky?
@nespres přesně takhle se to snažím brát pořád. a přitom potichu doufám, že už si konečně začně říkat. BKM máme takový volnější, říkala si jen do 7.měsíce
Ahoj holky tak si pripadam jak neschopna, co ctu tak spousta deti uz umi v roce na nocnik a ja myslela ze to tu nasi taky naucim ale ona mi to asi dela naschval nebo co ale do nocniku curat nechce
sedt uz umi krasne ale hned se z nocniku zveda a zdrha a zachvilku se vycura na zem, nechavam ji behat kdyz je teplo bez pliny a bez kalhot. moje mamka me to taky vycitala ze mi sme v jejim veku umeli na nocnik, a ja sem se pokousel o BKM a ona to stejne nechape nebo mozna chape ale dela mi to,,naschval,, kdyt uz nani 11 mesicu delam pri cusrani csss a na to nereaguje ale čiči na kočku se naučila dělat během týdne. A to ani nemluvim o tom že ji durch zechcana a pokakana plina vubec nevadi, jeste rve kdyz ji to chci sundat ![]()
To je zase roman ale potrebovala sem si ulevit
Okolo roka to bojkotuje mraky dětí.
Do kdy se vám dařilo? NEbyla by lepší pořád miska? Holce to dlouho vyhovovalo víc. A nebo venku, tam mi čurala vcelku polehlivě bez protestů.