Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Juchuuu, tak Bára je přes den bez plínky
od minulé středy, má tak 1 nehodu obden. Dneska zkouším odpo spaní bez plíny. Už si často sama řekne, nebo jak zahlídne nočník, chce na něj. V noci když se vzbudí, tak si pokaždé taky řekne. Asi tomu pomohlo, že jsem před týdnem koupila 2 krabice plínek v DMku ![]()
Díky za pěknou diskusi, jsem zatím v očekávání, přemýšlela jsem, jestli jednorázovky, nebo látkovky a pak někde zaslechla o „bezplenkovce“. Přečetla jsem pár článků, shlédla reportáž z pořadu „sama doma“ tahle „přirozená“ metoda mně docela nadchla.. Když tady pročítám, jak „nadchla“ i některé mrňousky, pomalu mi dochází, že praxe může být poněkud jiná, než teorie
Ostatně jako i v jiných postupech..
Datum založení diskuse je docela staré a jak počítám, vaše ratolestli jsou už asi bez plínek nadobro. Moc by mně zajímalo, jaký je rozdíl při BKM v používání „látkovky“ nebo „jednorázovky“ jako pojistky, když se to nestihne včas? Ve výbavičce mám zatím cca 20 kousků látkovek, na cesty a na spaní jsem plánovala střídat s jednorázovkama, látkovky hodlám dokoupit, jen netuším, kolik do začátku k BKM, když by se nedařilo, vždy se dá přikoupit, ale nechce se mi dopředu moc „syslit“ Dík za případné info ![]()
@Anet13 píše:
Díky za pěknou diskusi, jsem zatím v očekávání, přemýšlela jsem, jestli jednorázovky, nebo látkovky a pak někde zaslechla o „bezplenkovce“. Přečetla jsem pár článků, shlédla reportáž z pořadu „sama doma“ tahle „přirozená“ metoda mně docela nadchla.. Když tady pročítám, jak „nadchla“ i některé mrňousky, pomalu mi dochází, že praxe může být poněkud jiná, než teorieOstatně jako i v jiných postupech..
Datum založení diskuse je docela staré a jak počítám, vaše ratolestli jsou už asi bez plínek nadobro. Moc by mně zajímalo, jaký je rozdíl při BKM v používání „látkovky“ nebo „jednorázovky“ jako pojistky, když se to nestihne včas? Ve výbavičce mám zatím cca 20 kousků látkovek, na cesty a na spaní jsem plánovala střídat s jednorázovkama, látkovky hodlám dokoupit, jen netuším, kolik do začátku k BKM, když by se nedařilo, vždy se dá přikoupit, ale nechce se mi dopředu moc „syslit“ Dík za případné info
rozdíl vidím ve vyhozené pětikoruně. ![]()
Asi záleží i na dítěti. Malá v látce nesnese mokro (resp. teplo), takže ihned hlásí, v případě, že jsme to neslyšeli a nestihli… a pokud má jednorázovku, čůrá bez hlášení a nehlásí počůranou… takže u nás látka pomohla k bezplence
Já nakoupila 3× AIO plenky a sundané jsou raz dva, v případě počůrání vyměním vnitřek… zbytek výbavy zatím nepoužívám, možná použiji v období bojkotu čůrání na kyblík ![]()
@Anet13 já jedu typ svrchňáky + vkládačka a i když se snažíme bezplenkovat, tak máme docela spotřebu… někdy se taky zadaří, že je za den mokrá jen jedna vkládačka. Teď jak leze, má myšlenky na jiný věci než na hlášení a já už taky hůř reaguji na její signály… tak jsme mokrý často, ale většinou jen maličko, zbytek pak napere do nočníku.
Určitě si dokup až pak a to, co Ti bude vyhovovat. Třeba Ti to bude takhle stačit. Jinak čtverce jsou vždycky dobrá záloha.
@Anet13 my používáme látkovky ale musela jsem změnit výbavu - měli jsme všechno na patentky kalhotkové plíny se svrchními a nebavilo mně to pořád zapínat. Existují i plenečky přímo na BKM - upnout se okolo bříška a jen se rozepne suchý zip nebo vysunou ale to můžeš řešit až uvidíš jak se ti bude chtít bezplenkovat. Já za sebe tedy doporučuji plenky na suché zipy, nejlépe styl Bamboolik - základní plena. Přes den doma nechávám bez plínky. Pokud chceš aby dítko poznalo, že je lepší konat potřebu na nočníček tak je lepší mít látkovky než jednorázovky. V té jednorázovce je prostě v suchu, ale jsou maminky, které to praktikují i tak. Pokud ti ale počůrá jednorázovku tak vyhodíš celou plínu, pokud látkovku tak tě to tak nemrzí, protože jeslti pereš jednu plínu nebo 10 je ti jedno. Některé dny máme spotřebu plínek větší než když jsme jen látkovaly s prvním synem, protože se snažím aby v tom mokru nebyl vůbec. Jinak je hlavně dobré se nestresovat a začít s BKM až budeš připravená ![]()
Holky moc vám všem děkuju za příspěvky, ještě mám fakt dost času, ale jsem moc moc zvědavá, jak nám to půjde.. ![]()
Ahoj
My „bezplenkujem“ tak částečně, vysazuju synáčka před kojením a když se probudí. Po probuzení se vyčůrá vždycky a před kojením zase kaká, takže to máme tak napůl
Po kojení ho vysazovat nemůžu, to blinká. jako veliký plus vidím to, že jsme neměli problémy s prdíkama, prdí jako o život vždycky, když je nad umyvadlem, takže tohle je super. Taky se nikdy neprokakal, na plíně má vždycky jen trošku, většinu vykaká do umyvadla. Jinak používáme látkovky - čtvercovky, separačku a PUL kalhotky na sucháč nebo vlňáčky na sucháč. Plíny peru tak obden, někdy i jednou za tři dny.
Ahoj holky,
diskuse uz sice chvili neni „ziva“ ale treba mi poradite. Delam s Danym (predevcirem 6m) bezplenkovku cca od 3m, zatim tedy jen na kakani, ale casem pridam i to curani, jen musim vychytat signal. Ale co me trapi je, ze jsem si ted vsimla, jako by mel na jedne strane povoleny sverac. Bojim se, ze mu tim drzenim nad miskou moc rozeviram konecnik a on tim jak tlaci tomu jeste pomaha. Snazim se ho mit opreneho i zadickama, ale i tam je to asi hodne velky tlak. A take pri roztazeni pulek se mu v te ryze mezi pulkami objevi sytejsi cervena az jako do fialova. jako by se mu tim napnutim vice prokrvila tkan. Sama mam za sebou operaci hemoroidu a manzel trpi na krecaky, tak mam starost, abych mu BKM spis neuskodila s tim konecnikem. Preci jen ma uz 8kg a ten tah na konecnik je veliky a bude hur.
Stalo se Vam to nektere u ditete??? a co to je???
diky za info
@Janeway Tak ho zkus posazovat na nočníček a přidržovat ho, jestli ještě sám nesedí. Přecijen už je těžký a tak ta poloha mu nemusí vyhovovat. ![]()
@Janeway nestalo se nám to, ale osobně bych se zeptala doktora, ať ho prohlédne. Nemusí to nic znamenat.
Jj, na chirurgii jdeme v utery s vodni kylou na kontrolu, tak mam v planu se optat, jen me zajimolo co ostatni bezplenkujici mimca… nocnik tedy koupim, asi to bude jistejsi, mate nejaky typ, ktery je vhodny pro jeste nesedici mimi, aby mel podsazeny zadecek? Diky za odpoved.