Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vsechny co rady pecou 🙂
Dostali jsme jako darek dve sklenice s orechy v medu. Je to smes vseho mozneho od arasidu pres mandle po kesu a pekanove. Nemam tuseni jak to zpracovat. Nemate typy co z toho upect nebo co jineho s tim?
Ja nevim, my to cela rodina jime jen tak, na lzicku, je to dost zravy ![]()
Dělám si domácí musli. Tak bych si pár ořechů přidala k jednotlivé porci.
@Míša 1312 píše:
Zdravim vsechny co rady pecou 🙂
Dostali jsme jako darek dve sklenice s orechy v medu. Je to smes vseho mozneho od arasidu pres mandle po kesu a pekanove. Nemam tuseni jak to zpracovat. Nemate typy co z toho upect nebo co jineho s tim?
já myslím, že to se má jen tak mlsat, ne zpracovávat
@DandátkoP píše:
Ja nevim, my to cela rodina jime jen tak, na lzicku, je to dost zravy
my taky
![]()
@lucynka25 píše:
my taky![]()
Me by asi ani nenapadlo z toho neco delat. Mnam, kaloricka bomba, radsi to nekupu, protoze to pak s prominutim sezerem na posezeni ![]()
Klidně i do krupice, uvařit krupici bez cukru a primichat toto ![]()
Já žila v domnění, že je to normálně k jídlu a dále se nezpracovává. Co jiného než dat to do mysli nebo do jogurtu mě nenapadá, jeste tak přidat do smoothie…
Do jogurtu, do tvarohu, do domácího zapékaného musli, do ovesné či krupicové kaše, do bábovky. do perníku na plech…
Můžeš do přidat do jakékoliv buchty, kam se hodí ořechy. Jen pak ubrat na jiném slazení
Taky jsme od kohosi dostali skleničku s liskacema v medu ![]()
Mám to už tady nějaký ten rok a nějak nemám moc odvahu se do toho pustit; samotné liskove ořechy sním, ale samotný med ráda nemám, jen na něčem natreny; a tak se mi představa oblemtanych ořechů od medu poněkud ekluje
Navíc ten samotný med je kalorická bomba - zbytečná teda prk nás, protože bohužel jiného sladkého, co máme rádi, nesmíme úplně nejmíň.
Příspěvek upraven 17.02.23 v 12:49
Nejím jogurty a tvarohy. Jím pravidelně jen suché musli. Max. čerstvé ovoce k tomu přikusuji. To si dělám takové míň sladké a nemastné to musli, protože tam dávám místo másla olivový olej a místo cukru čekankový a javorový sirup. Tak bych si občas přihodila ty ořechy do toho musli, aby byla inovace a mělo to medovou chuť.
Kdo jí mléčné výrobky, tak může mít volbu jasnou.
Do jogurtu třeba.