Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky nezabijte me, ale mam dotaz. Jedli jste/jite v tehotenstvi orechy? Mysleno nejak pravidelněji, ne jednou za cas.![]()
![]()
Ano. Celkem pravidelně. Ořechy jsou zdravé. Nebo takové ořechové máslo…
Ne nijak pravidelně ale taky ne jednou za uherak…buráky, kešu pistácie, mandle…
Diky holky. Ja je jim prave taky docela pravidelne, mam je rada a i jsem si rikala, ze je to zdravy. Jsem v 7mesici. A prisla tchyne a vydesila me, ze to obsahuje mykotoxiny a alfatoxiny nebo co a ze se to nesmi
… Tak jsem teda koukala a tak si rikam, jestli teda je to nejaka znama vec a nebo blbost. ![]()
Mykotoxiny a aflatoxiny (opravdu afla) obsahují věci, které plesnivějí.
@Anonymní píše:
Diky holky. Ja je jim prave taky docela pravidelne, mam je rada a i jsem si rikala, ze je to zdravy. Jsem v 7mesici. A prisla tchyne a vydesila me, ze to obsahuje mykotoxiny a alfatoxiny nebo co a ze se to nesmi… Tak jsem teda koukala a tak si rikam, jestli teda je to nejaka znama vec a nebo blbost.
Jako jo, muzou, stejne jako susene ovoce. Nejsou primarni slozkou tech orechu, ale vznikaji pri skladovani, kdyz ty produkty plesnivi. A treba i neviditelne. Ja si teda susene ovoce pred konzumaci umyvam, ale spis kvuli konzervantum. Ale orechy vetsinou ne. Hele, takhle bys nemohla jist skoro nic.
@Anonymní píše:
Diky holky. Ja je jim prave taky docela pravidelne, mam je rada a i jsem si rikala, ze je to zdravy. Jsem v 7mesici. A prisla tchyne a vydesila me, ze to obsahuje mykotoxiny a alfatoxiny nebo co a ze se to nesmi… Tak jsem teda koukala a tak si rikam, jestli teda je to nejaka znama vec a nebo blbost.
Pokud kupuješ kvalitní ořechy, tak by tam toto nemělo být. Tchyně v době těhotenství jedla asi větší svinstvo a tvůj manža žije.
@Russet kupuju normalni orechy (hl.kesu) v obchode 🤣 🤣 zadny specialni. Me by tohle teda fakt nenapadlo.
@Anonymní píše:
Holky nezabijte me, ale mam dotaz. Jedli jste/jite v tehotenstvi orechy? Mysleno nejak pravidelněji, ne jednou za cas.![]()
![]()
JedlY…Ano, jedla jsem vše nač jsem měla chuť ![]()
@Týnka Kikina Nooooo, co na to rict 🤦🏼♀️, pekna hrubka 🙏 Dekuju za upozorneni ![]()
Horší svinstva jsem jedla v těhotenství..měla jsem sushi
ale prej ten noro vir se nedá tady chytnout když je úprava ze maso před naservirovanim hluboce -18C zmrazi. a neodolala jsem krevetam(ale ty aspoň byly vařené)..ale za to sushi jsem si to vyzrala, začalo mne bolet břicho a vytrestala jsem se jestli náhodou jsem něco nechYtla kvalitně. Pak už jsem od 19tt si dala pokoj ![]()
Holky nezabijte me, ale mam dotaz. Jedly jste/jite v tehotenstvi orechy? Mysleno nejak pravidelněji, ne jednou za cas.

Příspěvek upraven 20.07.22 v 21:57