Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla bych dotaz… najde se tu nějaká duše, ktera mi napíše, že se vrátí?!? Ať nepredbiham… Je to zhruba měsíc, co jsem se rozhodla pro miniinterupci. Mám svým způsobem lehce nabouranou psychiku, ale tím, že ještě prochazim sestinedelim přisuzuji většinu tomu… dnes jsme se s manželem po tech cca 4 týdnech poprvé milovali (s ochranou, aby nedošlo k zaneseni nějake infekce) a nic… necítila jsem nic… ani náznak přicházejícího orgasmu… Prostě nic… nevím zda je to tím kondomem, že to bylo poprvé od toho zakroku, že je to treba brzo, tou psychikou…
Samozřejmě že plánuji sex ještě mít, ale teď mě to vylekalo natolik, že potřebuji vědět jestli je tu někdo, kdo měl podobné nebo stejne zkušenosti a vratilo se casem vše do starých koleji. Děkuji moc
Z jednoho milování se nedají dělat žádné závěry, o tom můžeš přemýšlet až poté, co naplno obnovíš svůj pravidelný intimní život. Ale je tady jedna velmi důležitá věc. Z toho, co píšeš, se dá usuzovat, že si manžel oblékl kondom snad poprvé v životě, a že přerušovaná soulož byla zřejmě dosud jediná antikoncepce, kterou jste používali. Uvědom si ale, že po interrupci se plodnost obnovuje velmi rychle a další potrat je u nás úředně povolený až po půl roce! Teď, když Tě otěhotnění nedostalo na kolena a zvládla jsi situaci jako zkušená žena, musíš být opatrná jako nikdy předtím. Manžel musí mít oblečený kondom pokaždé, když budete spolu, abys nemusela mít strach, že se znovu neovládne, a že nenajdeš nikoho, kdo Ti další potrat provede. Bylo by vhodné, aby sis dala navíc předepsat hormonální antikoncepci nebo zavést nitroděložní tělísko, aby ses mohla zcela uvolnit a milování si bez zábran a bez strachu naplno užívat třeba i s orgazmem.