Orientace u syna

16186
29.12.18 14:25

A máš s tím problém nebo co s ním chceš probírat? :think: já bych to asi nechala plynout, ve 13 takový coming out nejí úplne obvyklý… kdo ví jak se to ještě vyvine :nevim: byt tebou, nechala bych to zatím tak. Vyslal si pozitivní signál, což je asi to nejlepší, co si mohl udělat :palec: kluk ví, že má podporu, vyčkej, pozoruj a dej mu čas se najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5633
29.12.18 14:27

Gratuluji ke skvělé reakci, přesně tak by to mělo být. I pro syna to musí být těžké a stresující už jenom v tom smyslu „být jiný“. Jsi skvělý otec a opora pro syna. Teď bych mu pouze řekla, že si vážím jeho důvěry a že jsem tu pro něho a pokud o tom bude chtít kdykoliv mluvit, jsem připravený ho vyslechnout. Víc bych netlačila, nevyzvídala. Je třeba vzít v úvahu, že je homosexuál a přiznanou bisexualitou ti to chtěl ulehčit. Ale to ví jen on, změnit to nemůže a ty mu pouze můžeš pomoct se s tím vyrovnat. Není to nic lehkého ani pro syna ani pro tebe! Víc osvícených rodičů jako jsi ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.12.18 14:30
@Veveří píše:
Gratuluji ke skvělé reakci, přesně tak by to mělo být. I pro syna to musí být těžké a stresující už jenom v tom smyslu „být jiný“. Jsi skvělý otec a opora pro syna. Teď bych mu pouze řekla, že si vážím jeho důvěry a že jsem tu pro něho a pokud o tom bude chtít kdykoliv mluvit, jsem připravený ho vyslechnout. Víc bych netlačila, nevyzvídala. Je třeba vzít v úvahu, že je homosexuál a přiznanou bisexualitou ti to chtěl ulehčit. Ale to ví jen on, změnit to nemůže a ty mu pouze můžeš pomoct se s tím vyrovnat. Není to nic lehkého ani pro syna ani pro tebe! Víc osvícených rodičů jako jsi ty :hug:

Amen :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.12.18 14:36

všem strašně moct děkuji, ale má reakce si myslím že by neměla být nic zvláštního. Mělo by to tak být všude, si myslím já. Je smutné když vám vaše dítě toto řekne a potom se odcizíte. Ale to u nás nehrozí. Naopak ho teď budu brát jako dospělejšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.12.18 14:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.12.18 14:39

Najdi si klidnou chvíli a zeptej se, jestli by si o tom chtěl popovídat víc. Pokud ne, tak to nech být. Pokud ano, pak se hlavně ptej, co a jak cítí, co to pro něj znamená, čeho se bojí.

Hlavně se vystříhej rad, poučování a podobných věcí - syn chce především přijetí. Pokud se na něco zeptá a ty to nebudeš vědět, tak to prostě přiznej a společně to dohledejte na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
29.12.18 14:45
@VK444 píše:
všem strašně moct děkuji, ale má reakce si myslím že by neměla být nic zvláštního. Mělo by to tak být všude, si myslím já. Je smutné když vám vaše dítě toto řekne a potom se odcizíte. Ale to u nás nehrozí. Naopak ho teď budu brát jako dospělejšího.

Jen potvrzuješ, že jsi opravdu fajn chlap a táta. Bohužel někteří rodiče to neumí přijmout a doslova udělají dítěti ze života peklo. Moc ti přeju krásný vztah se synem, ať je jakýkoliv, on ti to tisíckrát vrátí. Syn teprve dospívá, kdo ví, jak se to u něj vyvine (i když tohle asi člověk cítí i ve 13), ale to nic nezmění na tom, že máte jeden druhého rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí