Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Minimálně u psychologa už měla být dávno, možná Vám doporučí psychiatra. Je nutné to podchytit hned od začátku. Většina dětí se spíše bojí smrti než by chtěla umřít. Problémy se budou stupňovat a v dospívání už s tím neuděláte nic.
A neni treba nevlastni sestra puvodcem toho vseho? Ze by to treba uz bylo dlouhodobe? Tak jako tak bych s dcerkou urcite navstivila toho psychologa a uvidis,co se dozvis .. nejak nevim,jak by ctyrleta holcicka mela prijit na to,ze chce umrit,musela to nekde slyset
trosku se obavam,ze tam bude velka sikana ze strany te nevlastni sestry
preji hodne stesti ![]()
Tohle nemá z vlastní hlavy, někdo v okolí jí to podsouvá. K psychologovi a zjisti si, odkud to má. Pokud od nevlastní sestry, tak i kdybych se měla odstěhovat, tak bych to utla.
Určitě vyhledejte pomoc a docela bych se přikláněla ke kinezilogii, mohlo by se přijít na původce problémů. Kamarádka má syna, který měl velké problémy a právě kineziologie jí otevřela oči, že původcem problém u je ona sama ještě v době kdy s ním byla těhotná, jakmile si to uvědomila, tak i syn se začal zlešpovat.
Tohle je na odbornou pomoc, bohužel existuje i dětská deprese, kterou klidně mohou mít i kojenci, nic s tím nenaděláte je to chemická nerovnováha mozku a většinou se řeší léky, které tu rovnováhu pomohou získat. Prosím řešte to, já kvůli depresí přišla o kamarádku, taky s tím bojovala od dětství, k psychiatrovi se bohužel dostala pozdě, až jako dospělá a díky necitlivé osobě v blízkém okolí (její partner) přestala brát léky a ve svých 27 letech svůj život ukončila. Takže místo abych jí šla na svatbu jsem jí musela jít na pohřeb.
Tyjo chudak mala, kde to vzala s tim krizem aj., vy jste verici? To uz bych videla skoro spis I na detskyho psychiatra…
A co nejdriv, maji dlouhe objednaci lhuty vetsinou…a s tou jeji nevlastni segrou si zkuste promluvit, prip.ji k te dr.vzit s sebou…detska by vam mohla dat taky urcite doporuceni, kontakt kam se obratit.
Jestli je to manzelovo dite, co ji ublizuje, mel by to resit I on, ne bagatelizovat. Chlapi obcas bohuzel problem videt nechteji, natoz resit…at jde k te psycholozce ci psychiatrovi s vami, ti mu to vysvetli,kdyz na vas neda. Drzim palce!
Nejsme věřící, vůbec netuším, jak na ten kříž přišla. A nad kineziologií budu přemýšlet. Její otec jí nechtěl, nechtěl aby se narodila. Když jsem byla těhotná, vyhazoval mě z domu. Našel si jinou a moje těhotenství byla komplikace. Celé těhotenství jsem probrečela a byla v neskutečném stresu. Navíc můj postoj tehdy byl i díky manželovi že když bude dítě tak ok, když se nenarodí, tak se taky nic nestane. Hledala jsem si k ní po porodu dlouho cestu. Teď jí neskutečně miluju, ale na začátku to tak nebylo. Ta nevlastní sestra jí dává zabrat, komanduje jí, nic jí nepochválí…
Zajdi na kineziologii. Myslím, že zrovna vám opravdu pomůže. Dcerku určitě pošli k dětskému psychologovi a ty jdi na kineziologii. Mám to vyzkoušeno a výsledky jsou ohromující…
Jejda já už bych byla u psychologa dávno
Moje šestiletá má třeba chvíle kdy maluje a přesáhne někde čárku a naráz začne brečet,že to přesáhla a že je blbá a neumí to.Asi je to normální,ale snažím se jí vysvětlit,že to není přece tragédie a není kvůli tomu blbá
Tak jeji nevlastni sestru koukejte zpacifikovat, dite co ma depky od 4 let a jeste ho buzeruje starsi, vy s tim nic neudelate, nezatehnete to. Nez aby mi dite chlapa buzerovalo to moje, bych radeji chlapa kopla. Co pro tebe je podstatnejsi? Co jsi delala od jejich 4 let kdy zacala tyhle veci rikat? Sorry, misto emimina uz hledej psychologa a koukej ji objednat. Chudak mala. Jeste aby ji starsi rikala nejaky hnusarny. Tohle by si nase starsi ke komukoliv dovolila jednou a byl by to hodne kratkej proces.
Jak je stará nevlastní sestra? Promluv si s ní ty i manžel. Svou dceru vezmi k psychologovi, on z ní šikovně vytáhne co se jí v tý hlavě honí a kde to slyšela, viděla. Řekla bych že hodně věcí nemá ze své hlavy ![]()
Milé maminky, jdu k vám pro radu. Bojím se o dceru. Je jí 6 let a je zralá asi na psychologa. Je velice chytrá, ale má naprosto nulové sebevědomí. Chodí do 1. třídy a dostala už jednu dvojku. Týdny mi opakuje, jak je blbá a k ničemu a že takhle debilní dítě určitě už nechci. Že chci aby umřela a měla jsem od ní pokoj. Už ve školce, ve 4 letech mi říkala, že chce umřít. Že život je strašně těžký a ona to nezvládne. Extrémně se bojí toho, že jí ostatní děti nebudou mít rády, když neudělá to, co chtějí. Teď nakreslila jako dárek pro mě sebe na kříži. Že určitě chci, aby jí ukřižovali. Včera dostala od manžela hádanku a neuhádla jí. Zhroutila se z toho, skoro celý večer plakala, že je pitomá, že to nezvládla rozluštit. Chtěla odejít, abychom měli pokoj od takového hrozného dítěte jako je ona. Bojím se, že to má po mě. I já mám psychické potíže od dětství a až teď v dospělosti jsem se naučila s pomocí odborníků všechno zvládat. Byla jsem i u kartářky. Ne, že bych na to nějak moc věřila, ale ze zvědavosti jsem šla. Řekla mi, že dcera je velice silná, velice inteligentní, ale má své démony. Myslíte, že pomůže dětský psycholog? Manžel to nijak nechce řešit. Holt prý máme nesebevědomé dítě a hotovo. Celý život jí opakuji jak je chytrá a skvělá, šikovná. Chválím jí. Nedovolila bych si říct, že se jí něco nepovedlo. Ona mi na to odpovídá, že je stejně blbá, že se v životě nenaučí bruslit, jezdit na kole, že bude mít ve škole jen pětky. Jezdí na kole i bruslí od 5 let skvěle. Já fakt nevím, jak jí zvýšit sebevědomí. Nakreslila mi obrázek a ptá se mě, jestli se mi líbí. Říkám, že ano. A ona že to říkám jen tak, že je hnusný a začmárala ho. Teď jak nastoupila do školy je to čím dál horší. Bohužel jí dává zabrat i nevlastní sestra, která si z ní udělala služtičku, pořád jí komanduje a ta jí říká, že se jí to moc nepovedlo, že to mohla mít lepší. Bohužel bydlí s námi, tak její vliv nedokážu eliminovat.