Nápady na besídku ve škole

37
16.12.18 20:12

Třeba takové to hádání a popisování věcí - jeden stojí před tabulí, za ním držím text, ostatní mu popisují, co to je a on musí hádat. Věci jako např. kapr, zvoneček, stromeček, prskavka a tak. Dá se to pojmout i jako pantomima či soutěž ve skupinách.

Nebo udělat z papíru harmoniku a žáci postupně píší odpovědí na otázky např. Kdo? Kde? Co dělá? S kým? Proč? Po každé odpovědi se přeloží a předá dalšímu žákovi. Vzniknou humorné věty, které se pak nahlas přečtou. Žáci se mohou snažit o odpovědi s vánoční tematikou.

Další možnost je připravit si text s úryvky koled, třeba těch méně známých či dalších slok hodně známých nebo a vynechat některá slova. Žáci doplní buď z nabídky nebo podle poslechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
16.12.18 20:15

U nás teď frčí kočička ( taky 3. třída). Děti sedí v kruhu, uprostřed jeden žák napodobuje kočičku. Přijde po čtyřech k vybranému spolužákovi v kruhu, napodobuje koťátko a říká:„Já jsem malá kočička a potřebuji pohladit. Pohladíš mě prosím?“ Všelijak se pitvoří, úkolem je spolužáka rozesmát. Ten však musí s kamennou tváří odpovědět - Ne malá kočičko, já tě nepohladím. Je to hra na trénink kontroly svých emocí, ale u dětí jen bohapustá sranda. On to málokdo vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
16.12.18 20:36

Pohybové pexeso. Rozdělí se do dvojic a dohodnou stejný pohyb a dva vybraní pak hádají, kdo je komu patří.
Cokoli na způsob Aktivity - malování, pantomima dle zadání.
My hrávali na řemesla (pantomima) nebo co se ve třídě změnilo ( takové to samá voda, prihořívá, hoří)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.12.18 21:02

@hanka.br. je to se mi líbí, od kolika let to se to asi doporucuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
17.12.18 07:11
@medunka23 píše:
@hanka.br. je to se mi líbí, od kolika let to se to asi doporucuje??

To není věkem omezeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati