Orná půda - co "postavit"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
29.3.20 19:57

@spetrs to nepotřebuju:-) ale všeobecně nevím, jestli to lze a nebo jestli je v tom nějaký háček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 19:58
@Janli píše:
Problém není v orné půdě, ale v územním plánu. Pokud není pozemek v územním plánu určen k výstavbě, pak je jedno o jaký typ půdy se jedná.

Ano, to je přesné vyjádření. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.3.20 20:04

Pokud by měly v chatce přebývat 2 osoby, nastane problém s odpady-WC, sprcha, nádobí…
Pak už nebude situace jednoduše řešitelná-potřeba jímky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.3.20 20:05

Najdi si šikovnýho projektanta co v tom umí chodit, stavební povolení je hodně o slovickařeni. Nám původně taky nechtěli dát povolení na stavbu na orné půdě (přitom špatná bonita půdy a 20 let zarostla keři), tak nám zařídil stavbu hospodářské budovy, seníku atd. Ale nakonec jsme dostali normálně povolení, měli jsme štěstí, že zrovna měnili územní plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 20:06

@spetrs Ach tak:-( Nějaká přenosná čistička neexistuje? Nebo jde to vůbec řešit? Nebo jen ohřívat vodu do lavoru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 20:07

@SiHor Děkuju, mě by vážně stačilo těch 25m2. Chtěla jsem to zvládnout nějak svépomocí, ale asi to nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.3.20 20:17

,,DOBRÉ RADY:
K vybudování jímky nemusíte mít stavební povolení, protože podle vodního zákona se žumpy nepovažují za vodní dílo a k jejich instalaci postačí ohlášení stavebnímu úřadu.
Septik i čistírna odpadních vod však již vyžadují povolení vodoprávního úřadu.
K provozování septiku potřebujete i povolení k vypouštění, které rovněž vyřizuje vodoprávní úřad.

Podobné podmínky platí i pro stavbu a provoz čistírny odpadních vod. Je třeba stavební povolení od vodoprávního úřadu a součástí vodoprávního řízení je i povolení k vypouštění odpadních vod. Lze však zvolit i variantu pouhého ohlášení, která je ovšem podmíněna revizí, prováděnou každé dva roky autorizovaným technikem.,,

Nic přenosného asi nebude a pokud by se měla budovat jímka, posouváte se do jiné úrovně oproti samotné dřevěné chatce.
Osobně bych asi dokázal vydržet spartánský život s jedním vařičem, hrncem, talířem a příborem, ale dvě ženské-to asi nebude s ohledem na odpady řešitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.3.20 20:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 20:32

@spetrs Moc děkuju :kytka: No já bych to s tou očistou zase moc nepřeháněla, dcera je ještě prťavá. Až vyroste, tak to snad bude už to vyjmutí povolené :mrgreen: Ekologický záchod nám neva. Můžeme vylít u rodičů, bydlí přes cestu… Vykoupat se můžeme u nich, když na to přijde, ale alespoň jeden dřezík s průtokáčem by se hodil. Ona by ani ta teplá voda být nemusela… Elektřina by ale bodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 20:35

@spetrs To je krása, ta by bohatě stačila, ale už se nevejdu s tím rozměrem do 25m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
29.3.20 21:13
@jasatko píše:
Ahoj ženy „stavitelky“. Mám k dispozici kus orné půdy. Ideální pozemek u cesty, ale bohužel vyjmutí aktuálně není možný. Když to dobře půjde, tak za 10 let, až se bude zase měnit územní plán a to kdo ví jestli. Místo je to úžasný, vyvýšený, s výhledem, tak bych ráda alespoň něco… Plot by šel z kůlů zatlouct do země a thuje, následně chatička do povoleného rozměru, protože mobilheim není v naší krajině povolený. No a co můžu dál? Můžu si do té chatky nechat přivést vodu (hydrant je hned na hranici)? Případně elektřinu? Nebo jak to vyřešit, abych tam mohla trávit třeba sezónu a žila jako člověk? Nějaká mobilní čistička? Soláry? Jde to vůbec? Nemáte některá zkušenosti, jak obejít všechna povolení a „postavit“ si něco na orné půdě, ale legálně? Předem moc díky za rady, nápady a postřehy :kytka:
Řešila jsem stejnou věc minulý rok. Zašla na pozemkový úřad, kde jsme docela dlouho diskutovali, co smím a nesmím na orné půdě. Nesmím si tam postavit ani pergolu. Je to prostě orná půda, takže ani chatu do povoleného rozměru na ohlášení. Ve výsledku mi paní narovinu řekla, ať si tam dám přívěs/karavan na značkách, prý je to z pohledu úřadu,,vozidlo,, a nesmí mi za to dát pokutu. A taky, že pokuty dávají jen na udání :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 21:17

@Rock.rebel Aha, no to je pecka… Jak to bude v tý krajině vypadat 8o :,( Jak jste to nakonec vyřešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.3.20 21:21

Technické specifikace
Materiál: severský smrk masiv
Síla stěny v mm: 40 dvojitá perodrážka
Půdorys v cm: 430×572

24,6m2

446×588 cm je rozměr s,,ušima,,není to půdorys obvodových stěn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.3.20 21:26
@jasatko píše:
@spetrs Moc děkuju :kytka: No já bych to s tou očistou zase moc nepřeháněla, dcera je ještě prťavá. Až vyroste, tak to snad bude už to vyjmutí povolené :mrgreen: Ekologický záchod nám neva. Můžeme vylít u rodičů, bydlí přes cestu… Vykoupat se můžeme u nich, když na to přijde, ale alespoň jeden dřezík s průtokáčem by se hodil. Ona by ani ta teplá voda být nemusela… Elektřina by ale bodla.

V takovém případě je to technicky řešitelné-zásobník vody, ohřívač, dřez, odpadní odnosná nádoba a elektřina.
V něčem podobném právě sedím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.3.20 21:39

@spetrs Já tam četla, že to má 31,7m2.

Fakt? A jak v tom topíte? To to máte jen jako zašívárnu a nebo se v takovém prostoru dá trávit čas od jara do podzimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí