Ortomolekulární léčba

9578
9.11.12 12:53

Ortomolekulární léčba

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někteká nevíte, kde se dá sehnat kniha o ortomolekulární léčbě? Ev. zda jsou někde shrnuty studie Abrama Hoffera? Myslím rozepsání o více vitamínech a jejich megadávkách. Narazila jsem na Niacin a vit. C - zabíval se i jinými vitamíny a stop. prvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
10.11.12 07:44

Knihu neznam, ale pokud vim, tak se ukazalo ze megadavky vitaminu zadne lecebne ucinky nemaji. Je to teorie stara nekolik desitek let a nepotvrdila se. Ostatne si to pri ryme zkus - me jeste 1000mg cecka ani malicko neulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
10.11.12 07:48

@Pudloslava no, to beru často a vždy mi to právě rozehnalo (pokud mi je zle, tak i 2g). U přítele to funguje taky a za 2dny jsem o. k., aniž bych do sebe cpala chemii. Studie co jsem viděla zas tvrdí opak toho, co tvrdíš ty..bohužel toho je v češtině málo k dispozici. Jinak megadávky céčka někdo bere až nad 5g, jinak do této dávky to je preventivní dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.11.12 07:50
@jowana píše:
@Pudloslava no, to beru často a vždy mi to právě rozehnalo (pokud mi je zle, tak i 2g). U přítele to funguje taky a za 2dny jsem o. k., aniž bych do sebe cpala chemii. Studie co jsem viděla zas tvrdí opak..bohužel toho je v češtině málo k dispozici. Jinak megadávky céčka někdo bere až nad 5g, jinak do této dávky to je preventivní dávka.

covece a ja bych snad dokonce rekla, ze mam ty rymy lepsi a kratsi, co jsem se na cecko vyprdla. to tomu samozrejme neprikladam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
10.11.12 08:00

No, mě nešlo zrovna o rýmu. Po pravdě jsem měla docela potíže, vracející se záněty kde co a když je tělo zhuntovaný, tak prostě mu některé látky chybí (si myslim). Na mě to zafungovalo, brala jsem teda i betaglukany, probiotika, zlepšila výživu atd.. Ale to jsem zde rozebírat nechtěla :) Nechci to na sebe ani aplikovat (to céčko mi bylo doporučeno imunologem), jen bych si ráda o tom víc přečetla. Jako je mi jasné, že někteří studie smetou, protože přece kdyby fungovala léčba vitamíny, tak by asi moc nefungoval farma průmysl a jeho ohromné zisky. Tím neřikám, že to tak je, ale třeba studie léčky rakoviny byla zajímavá, nebo použití megadávek béčka na deprese taky..Tím nechci tvrdit, že by to pomohlo všem, ale u některých, kteří jsou v podstatě podvyživení (a co si budeme povídat, když kolikrát vidím ty hnusy co si lidi dávají do košíků, tak z toho zdraví a vyživení moc být nemohou), by to pomoct mohlo. Ráda bych nějakou z těchto knížek http://www.doctoryourself.com/…mincure.html ale asi přeložení žádné nejsou. Nebo neumím jen hledat..možná i kdyby byla v angličtině, tak by to stačilo pomocí překladače. Ale na google knihách to do překladače nejde, tak jedině v jiné podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.11.12 06:07

Hele nedavno nekdo dokonce uz nevim ve ktrere diskusi vytahoval studie, ze velke davky vitaminu skodi. On to teda interpretoval tak, ze skodi umele vitaminy, ale zjevne slo o davku. Slo myslim vetsi vyskyt rakovinby u tech, co ho brali v tabletach. Byla to diskuse snad o biopotravinach? Uz nevim.beru to s rezervou.
Moje akademicke vzdelani mi rika, ze krtome vitaminu ADEK jsou ostatni rozpustne ve vode a prebytek se jednoduse vycura, takze megadavky neskodi (jen ti udelaji velmi drahou moč).
jen proste ze jakykoli nazor hledas, takovy najdes.

o tom, ze vitaminy neleci, jsem videla jen nejaky dokument BBC, takze validita taky vesmes zadna. ony validni nebudou asi ani ty tve knihy, mnluvim jen z obecne zkusnosti o podobnych knihach urcenych laikum, byvaji tam dost zjevne prekrucovana fakta a zavadejici interpretace a laik to nerozpozna a zdroje si nedokaze overit a zhodnotit.
Od duveryhodnych odborniku jsem o vitaminech naposledy slysela na skole, to co jsem uvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
11.11.12 07:02

@Pudloslava o tom, že se z těla vyloučí nadbytek jsem už taky přemýšlela..ale na druhou stranu, pokud má tělo zátěž, dlouhodobý deficit, špatnou výživu, tak opravdu může potřebovat větší dávky na to, aby pokryly nároky. Co jsem tak četla, tak často upozorňují na bohatou stravu, vyváženou a pokud se vyskytne problém (teoret. projev nějakého nedostatku), tak pomocí vysokých dávek dostat tělo do pořádku. V hum. medicíně nasadí léky, které mají hromadu nežádoucích účinků a pomalu si „pěstují“ dlouhodobého pojídače tabletek, kterému budou ničit játra a postupně budou vznikat další onemocnění.
Pokud bys na ty teorie nebo článek narazila, tak budu ráda za odkazy (ráda uslyším i druhou stranu). No, knihy jsou psány dokrtory, dokumenty co jsem viděla byly taky s doktory kteří to používají i v praxi a nesmyslné mi to nepřišlo. Otázka, jestli to je nebo není pravda, ale vysvětlení zněla docela rozumně, nebo alespoň upoutala tak, že nad tím člověk začne přemýšlet. Mohu se ještě zeptat jaké vzdělání máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková