Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lebambule píše:
Ok, ale v podstatě cistej cukr…?
homeopatikum je cukr, roztok…, který nese „informaci“. Původní složka tam už není, ale pamatuje si to. Je to založeno na víře-lidské hlouposti,
@lebambule píše:
Tak ono každé homeopatikum je v podstatě jenom cukr. ![]()
@hihi22 píše:
Ahoj. Nemate některá prosím zkušenost s Osillococinum? Dcera byla 3 tydny doma se zanetem prudusek. Po tydnu v mas byla nachlazena a kamaradka mi Oscillo doporucila. Prvni dny 3× denne a pak jen jednou do konce tydne. Horecky zacaly hned prvni den, ale pak presly.
Dnes jsem ji dala predposledni davku rano a po dni ve skolce jsem ji namerila 38.7.
Nemate nekdo zkusenost? K tomu ma jen mensi rymu a kasel…
Ahoj, při správně vybraném léku by mělo přijít zlepšení po 1.-3.davce, pokud ne, nemá cenu v léku pokračovat. Oscillo asi nebyl správný lék, je několik desítek homeopatik, které řeší nachlazení. Je potřeba vybrat ten nejvíc podobný.
@modravlocka píše:
Za těch 600 Kč nebo kolik to stojí, kup radši kachnu celou a udělej ji z ní poradny vývar. To bude výrazně účinnější, najíte se z toho celá rodina a ještě zbyde na paralen.
krásně napsané, není co dodat ![]()
chjo, jak je možné že reklama na blbost vítězí nad zdravým selským rozumem?
@Wani píše:
To teda koukám, jak je to drahé. A pak že prý jenom farmaceutický průmysl jde po penězích.
kdepa, prodej cukru s pseudolatinskými názvy vynáší naprosto geniálně
ty názvy nejsou latinské, jen pseudolatinské, tváří se to „vzdělaně“ ale je to šmé
lék to oficiálně není, žádné účinky nemá
ani škodlivé účinky nemá, ani žádné jiné účinky, nic
neurotici a vyděšené maminky od dětí si jej „pro jistotu“ draze koupí a je to…geniální
kdyby ty peníze raději fakt daly na kachnu, zeleninu a dobrý vývar, udělají pro dítě stokrát více
neba raději pro sebe na něco hezkého než sypat to do chřtánu homeo podvodníkům
@Wani píše:
Tak ono každé homeopatikum je v podstatě jenom cukr.
Myslim, ze Oscillo je nejcukrovatejsi.
At si kazdy mysli co chce
. Chtela jste zkusenosti, tak se podelim. Bereme celá rodina. Dulezity je to vzit hned v zacatku kdyz citite, ze na Vas neco leze. Pokud vezmu opravdu v cas, jsem do tydne uplne v pohode. Kdyz uz je ale nemoc rozjeta, nema to cenu. Vetsinou uz to neni v jeho silach. Za tento podzim me to 2× dostalo velice rychle z nachlazeni, jednou jsem vzala bohuzel pozde a uz se to tahlo podstatne dele a priznaky byly horsi. Vyzkousejte na sobe a uvidite. Na nas to funguje bez ohlednu na vek. hezky vecer
(PS: nejsem zadna prirodni guru, ale po lecich saham az kdyz homeo nezabiraji)
Holky, jak tu píšete, že je to jen cukr ![]()
moje mamka si předloni propichla uchošťourem bubínek, hrozná bolest, krev - šla na ORL, kde jí klasický normální ušař předepsal homeopatikum, užívala asi4 nebo 6 týdnů, to už teď nevím a bubínek srostl
doktor říkal, že než na toto homeopatikum narazil, tak lidi odesílal do nemocnice na operaci- plastiku bubínku s nějakou mřížkou, kterou tam všívali
tak nevím - je to fakt takový nesmysl?
@stinga vyzkousejte, uvidite. Nekomu to holt nepomaha, nekomu zase ano. My pouzivame i treba arnicu na bolest, apis pri pichnuti hmyzem(vzdy otok a svedeni zmirni - nerikam, ze homeo pomuzou na anafylakticky sok😃) na rymu treba jako podpurnou lecbu. Homeopatik je ale tolik, ze laik si vetsinou neumi nasadit ty spravne.
Dlouho jsem mela podobny nazor (pouze cukr), ale pak jsem vyzkousela, zabralo, a proto pouzivam.
@Helca353 píše:
At si kazdy mysli co chce. Chtela jste zkusenosti, tak se podelim. Bereme celá rodina. Dulezity je to vzit hned v zacatku kdyz citite, ze na Vas neco leze. Pokud vezmu opravdu v cas, jsem do tydne uplne v pohode. Kdyz uz je ale nemoc rozjeta, nema to cenu. Vetsinou uz to neni v jeho silach. Za tento podzim me to 2× dostalo velice rychle z nachlazeni, jednou jsem vzala bohuzel pozde a uz se to tahlo podstatne dele a priznaky byly horsi. Vyzkousejte na sobe a uvidite. Na nas to funguje bez ohlednu na vek. hezky vecer
(PS: nejsem zadna prirodni guru, ale po lecich saham az kdyz homeo nezabiraji)
Když cítím, že na mě něco leze a nevezmu si vůbec nic, také bývám do týdne úplně v pohodě. Většinou mi k plnému uzdravení stačí i 3-4dny.
Pokud se z obyčejného nachlazení člověk hrabe déle nez týden, neni to normální. Takže pokud se s oscillem lecite týden, nejspíš vám fakt nezabírá. A to ani jako placebo. ![]()
@modravlocka tak to Vam gratuluju pokud jste do tydne fit
. Neberte to jako urazku
, ale kazdy nema holt perfektni imunitu. U me trva bezne nachlazeni 2 tydny, takze zkraceni na tyden je super. Ja Vas nazor respektuji, nikomu homeo necpu. Mela jsem jen zakladatelce potrebu sdelit, ze u nas v rodine funguje (i na starsich lidech, kteri tedy opravdu na homeo zvykli nebyli) dobrou noc 😊
@Helca353 píše:
@modravlocka tak to Vam gratuluju pokud jste do tydne fit. Neberte to jako urazku
, ale kazdy nema holt perfektni imunitu. U me trva bezne nachlazeni 2 tydny, takze zkraceni na tyden je super. Ja Vas nazor respektuji, nikomu homeo necpu. Mela jsem jen zakladatelce potrebu sdelit, ze u nas v rodine funguje (i na starsich lidech, kteri tedy opravdu na homeo zvykli nebyli) dobrou noc 😊
No nevím, jestli to je ke gratulaci, přijde mi to jako normální stav…pokud vám trvá vylizat se z nachlazení 2 týdny, chtělo by to něco s tou imunitou dělat…dost často špatná imunita souvisí se stavem střev a střevní mikroflóry…nevim, jestli jste se nad tím zamyslela i z tohoto úhlu. Homeopatika vám neberu, ale ve vašem případě mi připada, že by to chtělo řešit spíš příčinu.
@stinga Jasně, že to funguje. Protože spousta zdravotních problémů se vyřeší do značné míry časem sama… třeba zrovna ten bubínek se ve většině případů spraví sám, bez operace, určitě to není tak, že prasklý bubínek = nutná operace. ![]()