Ošetřovatelka, asistentka, je možné dálkové studium?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ošetřovatelka, asistentka, škola
Čau čau holky, víte mi někdo pomoct? Příští rok budu mít 30 let, jsem vyučena jako kuchař číšník. Ještě 2 roky budu doma s malou a přemýšlím, že si dodělám školu. Koukám na Google na školky denní studium dálkové studium a taky na kurzy (ten nemáme jsk zaplatit) koukala jsem právě na ošetřovatelku. Existuje nějaká škola kde je dálkové studium na ošetřovatelku? Nebo nějakou asistentku ve zdravotnictví? Kde a pod čím hledat. Děkuji pokud víte a poradíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty chceš po rodičovské dovolené pracovat ve zdravotnictví? Směny, noční?
Dálkové studium střední školy jsem viděla jen ekonomické směry a cestovní ruch, na zdravce jsem na dálkový obor nenarazila, ale dívala jsem se zběžně. Znám lidi, co si udělali sanitarsky kurz nebo kurz pracovníka v sociálních službách, to může proplatit UP, ale musíš být zaregistrována aspoň jako zájemce o zaměstnání(ne uchazeč, je v tom rozdíl). Nevím ale, jak toto funguje teď v Covid době. Momentálně jsou omezené úřední hodiny pro veřejnost a preferují bezkontaktní styk-pošta, datovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka Pokud vas netlaci finance, je lepsi si dodelat klasickou zdravku s maturitou. Jako denni studium.
Osetrovatelsky kurz si muzes udelat, ale vis co ta prace obnasi? Ano, je to prace potrebna, ale ne kazdy ji psychicky zvladne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak muzes pak nastoupit do nemocnice a oni ti nechaji udelat kurz zadarmo. Ale, delaji se prakticky vsude jen 12tky -denni, noční. Zvládneš to s ditetem? Ja to zkousela, kdyz synovi byly 3 roky a nedala sem to dohromady s péčí o male dite. Pak sem sla do domova důchodců, ale tam sem mela velkou kliku, ze mi umoznili polovicni uvazek. Vis co ta prace obnáší? Je to celkem masakr, chce to hodne velkou fyzickou silu, kolikrat tahas a polohujes lidi i 2× takove co jsi ty (aspon me treba nachali s mymi 50 kily tahat lidi i se 100kg), musis mit pevny žaludek, setkas se se vsemi moznymi situacemi, od prebalovani lidi, uklizeni zvratku, taky je soucasti te prace treba i myti a baleni tel, kdyz nekdo zemre. Jako povazuji se za dost silnou osobu, ale obcas sem mela stochuti se otocit a utect
no a potrebujes dost silnou i psychiku, to asi ze vseho nejvic, az budes kazdy den koukat na trpici lidi, umirajici, nekdo ti bude nadavat, nekdo te bude prosit… Spis nez zacnes hledat kurzy si preber, jestli to fakt zvladnes a nebudes ted studovat neco, co po tydnu v realite vzdas. Jinak predem nic mit nemusis, staci ukoncena zakladka a silne odhodlání, nemocnice nechava svym zaměstnancům ty kurzy delat zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak rekvalifikační kurzy teď taky nejedou. Zrovna mám jeden rozdělaný, ve čtvrtek bych dělala závěrečnou zkoušku a je to odloženo na neurčito ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jestli máš maturitu, nebo ne. Dálkově lze na střední škole obor praktická sestra. Nepíšeš, kde bydlíš. Třeba Praha Ječná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina u nás dělá sanitarka ranní odpolední. Svátky a víkendy volné.
Stačí kurz, který proplati nemocnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nell2 zalezi kde no, ale co sem delala, tam musela mit sanitarka nepretzity, v DD treba slouzili jenom sanitarky v noci, ani tam nebyla sestra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ošetřovatelka je tříletý obor na SZŠ zakončený výučním listem. Na sanitářku Tě někde vezmou i bez kurzu, s tím, že si kurz doděláš dodatečně.
Ještě mne napadla zubní instrumentářka, ale je to drahý kurz a navíc tam je asi podmínka maturita.
Držím Ti palce a obdivuji každého, kdo se hlásí do zdravotnictví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka Ahoj, uběhly už 3 roky od založení tvého dotazu, a tak mě zajímá, jak to dopadlo?
- Citovat
- Upravit