Praxe v azylovém domě

Anonymní
14.10.20 06:44

Praxe v azylovém domě

Dobré ráno holky.

Dostala jsem možnost absolvovat praxi v azylovém domě pro rodiny s dětmi. Praxe jsou zakázané, ale shánějí dobrovolníky, takže praxi budu mít uznanou. Vůbec nemám tušení, co mě čeká. V oboru nepracuji a nikdy jsem nepracovala. Daný obor studuji, takže teorie asi zmáklou mám. Spíš jsme zvědavá na to, k čemu všemu mohou dobrovolníka pustit. Nechce se mi zrovna celé období vařit kafe a kopírovat.

Moc se těším, ale jsem strašně nervózní a musím se dokonale připravit, abych nevypadala jako blbec.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.10.20 11:55

No v současnosti bych si tipla, že dobrovolníky budou potřebovat zejména na práci s dětma, které nemůžou do školy.

A když je shání, tak pro ně budou mít práci.

neboj, to bude fajn a i z případné mizerné organizace si člověk může odnést docela dost - třeba jak to nedělat.

Připravuj se jedině tak, že se budeš snažit tlumit svou úzkost, není potřeba mít nějaké vědomosti a znalosti, potřebuješ tam dorazit, hodí se chodit v čas a být otevřená tomu, co bude.

OK - ještě se na přípravu hodí rozmyslet si, co bys z té praxe chtěla získat a pak případně upravit očekávání podle reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
14.10.20 15:46

@Ou Děkuji. Předpokládám, že to bude hlavně pomoc s dětmi a výukou. Spíš mě zajímalo, k čemu všemu obecně tak nějak pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
14.10.20 15:58

K čemu tě pustí bude na vedení zařízení..
od toho vaření kafe a kopírování až po úklid, práci s dětmi, administrativu..
prostě to vem a uvidíš, taková práce ještě nikoho nezabila ;) směle do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
14.10.20 18:30
@Lucy75 píše:
K čemu tě pustí bude na vedení zařízení..
od toho vaření kafe a kopírování až po úklid, práci s dětmi, administrativu..
prostě to vem a uvidíš, taková práce ještě nikoho nezabila ;) směle do toho

Přežila jsem jarní karanténu s dětmi doma včetně domácí výuky…takže tohle mě rozhodně nepoloží :mrgreen: :mrgreen:

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko