Ošetřovné 2020
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ne, doktora neotravovat. Na výkazu péče buď přibude nějaká kolonka, nebo k tomu výkazu bude ještě jeden papír, kde to čestně prohlásíš (zaškrtneš tam ty zdravotní důvody).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Ne, doktora neotravovat. Na výkazu péče buď přibude nějaká kolonka, nebo k tomu výkazu bude ještě jeden papír, kde to čestně prohlásíš (zaškrtneš tam ty zdravotní důvody).
No doteď jsme ošetřovné nečerpali, manžel byl nemocný, tak si ho nechal doma ![]()
Přepokládám, že když na nemocenské, nemůže k tomu ještě pobírat ošetřovné..
zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No doteď jsme ošetřovné nečerpali, manžel byl nemocný, tak si ho nechal doma
Přepokládám, že když na nemocenské, nemůže k tomu ještě pobírat ošetřovné..zakl.
Ne, na nemocenské nemůže pobírat ještě i OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte někdo, jak to je? Když budu čerpat OČR i potom, co budou otevřeny školky a školy z nějakého důvodu, musím čerpat až do 30.6.? Potřebuji jen 2 týdny a pak může nastoupit do školky.
- Citovat
- Upravit
Čili chápu to tedy tak, že nyní bude manželovi ukončena neschopenka a plynule přejde na OČR.
Formulář na OČR vezmeme kde? Máme ten, co dávala školka, když uzavřeli, ale školka je nyní otevřená. Můžu použít ten? Nebo si mám vzít někde na socce nějakej? Nebo doktorka? Tady paní nahoře psala, že doktora neotravovat..
Už jsem z toho jelen. Děkuji
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Čili chápu to tedy tak, že nyní bude manželovi ukončena neschopenka a plynule přejde na OČR.
Formulář na OČR vezmeme kde? Máme ten, co dávala školka, když uzavřeli, ale školka je nyní otevřená. Můžu použít ten? Nebo si mám vzít někde na socce nějakej? Nebo doktorka? Tady paní nahoře psala, že doktora neotravovat..Už jsem z toho jelen. Děkuji
Zakl.
Teoreticky by se mel pouzit ten ze skolky plus se na konci mesice vytiskne Vykaz pece o dite (u nej by mel byt formular, kde se zaksrtne duvod, proc dite nejde do skolky)
Zkus na webu MŠMT se poradit s tim operatorem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Čili chápu to tedy tak, že nyní bude manželovi ukončena neschopenka a plynule přejde na OČR.
Formulář na OČR vezmeme kde? Máme ten, co dávala školka, když uzavřeli, ale školka je nyní otevřená. Můžu použít ten? Nebo si mám vzít někde na socce nějakej? Nebo doktorka? Tady paní nahoře psala, že doktora neotravovat..Už jsem z toho jelen. Děkuji
Zakl.
Ano, pokud se vám vyplatí, že ty chodíš do práce a on je doma s dítětem, tak takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám dvě děti, starší syn byl v době koronaviru doma z důvodu zavření školky.
O mladšího syna celodenně pečuji z důvodu těžkého fyzického postižení - má dva roky, zatím přiznaný 2. stupeň, bohužel si ani nesedne, speciální strava atp..na mladšího syna pobírám rodičovský příspěvek. Mám nárok na ošetřovné na staršího syna? (což nepřekládám, že se péče o hendikepovanou osobu nějak počítá..)
Případně manžel který je OSVČ? Bohužel je kolem mladšího syna opravdu dost lítání, samé ježdění, náročná péče, a to je starší syn dost „hyperaktivní“.
Zavření školky nám teď moc nepomohlo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, maminky,
umíte mi prosím poradit? Školka nyní otevírá, ale my tam dítě posílat nechceme (alergik, atopik, v rodině navíc plicní onemocnění). Je nárok na ošetřovné pro jednoho z rodičů?
Chápu to správně, že nárok je, a to do 30.6. ve výši 80% DVZ? A jak případně žádat? Přes obvodní lékařku nebo..?
Nebo je ošetřovné jen na 9 dní, jako bylo před pandemií? Víte prosím někdo?
Díky
anonym: zdravotní údaje