Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, snad mi poradíte. Syna jsem 21.1. stáhla ze školky, že byl nachlazený. Odnesla jsem paragraf do práce a co jsem pochopila, trvá 9 dní, které jsou proplácené. Takže do toho 30.1. Syn už je lepší, ale stále mi pokašlává a ve třídě to teď řádí, že přemýšlím, že bych si ho ještě nechala doma. Jak teď ale postupovat. Musím znova k doktorce, ukončit ošetřovné a začít nový paragraf. Nebo stačí nahlásit doktorce konec nemoci a v práci se s tím už poperou? Nemohu se k dětské dovolat, proto píšu sem a zkušenost s Očr nemám
Buď běž na jeden den do práce, nebo den dovolené a pak můžeš opět čerpat 9 dnů, jestli se teda nic nezměnilo.
Jsi samoživitelka? Pokud ano mas placených 16 dni. Jinak bohužel, na jednu nemoc je jedno ocr a zbytek dni budeš doma zadarmo. Ze bys tohle ukončila a nastoupila na nové kvůli stejnému dítěti a stejne nemoci nejde.
Příspěvek upraven 29.01.21 v 11:50
Doma být můžeš, ale zadarmo. Já takhle byla když měla dcera neštovice. Doktorka mi hned na začátku řekla, že takový to ukončit, jeden den do práce a znovu očr nedělá, jen kdyby to byla opravdu jiná nemoc.
Placených máš devět dní jako samoživitelka šestnáct…další dny už jsi doma zadarmo…
@toma0105 píše:
Buď běž na jeden den do práce, nebo den dovolené a pak můžeš opět čerpat 9 dnů, jestli se teda nic nezměnilo.
To je podvod.
Tak děkuji holky, holt zůstanu doma zadarmo. U nás ve školce to hrozně hrotí, vadí jim i slabá rýma. Tak abych ho neměla zas doma ty jo za pár dní
@toma0105 píše:
To je nesmysl, záleží na diagnóze, pokud je stejná, bude mit zaplaceno stejne jen 9dnu