Komunikace s učitelkami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
570
26.1.21 13:00

komunikace s ucitelkami

Chci se zeptat, jakou mate ted v teto dobe komunikaci s ucitelkami ve skolkach. Syn chodi/nechodi od zari a ja nemam skoro zadne informace. Jednu dobu jsme do skolky vubec nemohli, deti se predavaly venku. Ted tam jdem na dobu nezbytne nutnou. Vidim ze syn je tam spis samotar, coz doma neni.. ucitelky samy nabizi v casopise schuzku rodicum, psala jsem mail ze mam zajem, ale vysumelo to. Pripomnela jsem se, zas to vysumelo. Zajima me jejich pohled na syna, tipy jak se ma v cem zlepsit atd.. a mrzi me ze s nimi vubec nemluvim, pri predavani neni cas, maji dalsi deti na starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.21 13:06

:mrgreen: U nás mají na webu info o zavření školky v březnu 2020 a fotky z roku 2018, takže asi tak :lol:
O dceři jsem slyšela za 3 roky jen „je šikovná, hezky kreslí, moc nejí, nespí“, o synovi za 4 roky ve školce „ten ani zlobit neumí, je chytrý“, víc nic. Když jsem prosila o kontrolu úchopu, tak jsem se dozvěděla, že nemají kapacitu opravovat všechny.

• Citovat
  • Upravit
72725
26.1.21 13:08

My si píšeme maily, nedávno mi i učitelka volala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
26.1.21 13:09

Já učitelky letos viděla jednou, když sem jim šla přát hezké Vánoce :lol: jinak posílám dítě nahoru samotné a když ho vyzvedavam, tak zazvonim na zvonek a řeknu jméno a dítě mi zas pošlou dolu. Provozní věci dostavame mailem. Ale syn tam není první rok, vím jak se chová v kolektivu, jak tam jí, jaké má kamarády a co přes den dělají. Jinak dostávají na doma pracovní listy, tam občas vidím, že se učí a zvládá věci, které jsem od nej ani nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22361
26.1.21 13:14

Zadne informace=dobre informace. Kdyby neco bylo, tak se to dozvite. Kdyz prijdete nekdy po obede, tak v te dobe jsou tam 2 ucitelky a 1 s vami muze promluvit. Nekdy takto taky komunikujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.1.21 13:17

Já teda tyto informace o dětech nikdy cíleně nevyhledávala - beru to tak, že pokud mě učitelky neodchytí při předávce (a už se to párkrát stalo), pak je vše v pořádku. Máš-li nějaké pochyby, zeptej se učitelek ráno/odpoledne při předávce a neřeš maily. Pokud je to ale jen takovéto „a co Pepíček, jak mu to jde?“ tak věz, že se nejspíš setkáš jen s krátkým „všechno v pořádku“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
26.1.21 13:19

Vnímám to tak, že cítíš, že má syn potíže se zapojením do kolektivu, což není příjemné zjištění. Pokud komunikuje, tak se zeptej ty jeho, jak se ve školce cítí. Některym samota nevadí, tohle bylo u mé straší dcery. Zpočátku mě to trápilo, ale když vidím, že se nic neděje a takto jí to vyhovuje, tak to tak beru. Mladší má kolem sebe pořád někoho a když nemá tak mluví tak dlouho, dokud posluchače nenalezne, takže druhý extrém. Vždy záleží na tom jak se dítě cítí a cca tři leta dcera už ví co jí vadí nebo nevadí a sdělí mi to jak umí a pak následně řěším, či nechám být. A v dnešní době tedy písemně, pokud není čas, či vůle, či kapacita, či nevím co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
26.1.21 13:23

Ja chapu ze maji i tak dost prace, ale me to mrzi, vim, ze syn neumi nektere veci, ale nemam srovnani jak moc je to blbe a co pripadne pro jeho rozvoj delat, at se to podchyti v zacatku, ma 3r a 8m… at se neco neresi az na posledni chvili. Rikaly, ze se rano domluvime dany den a ja prijdu kolem poledne.. nakonec nic ani po pripomenuti. Nechci otravovat, ale je to jejich prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
26.1.21 13:33

@Trojlístek jojo, bojim se, ze zatim nezapadl.. a je fakt, ze jemu osobne to asi nevadi, nebreci kdyz tam ma jit, mluvi o skolce normalne, tak asi to v tom veku neresi, cilene kamose zrejme nehleda. No a idealne bych vse probrala s temi, kdo s nim travi cas cele dny.. ale pisemne je to pro me divne takove veci resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
26.1.21 13:38

Mám předškolačku a beru to tak, že žádné informace = všechno cajk. U nás už mají přdškoláci díky covidu v podstatě školní režim - ráno strčím do dvěří a odpoledne si zazvoním a dítě pak vyběhne před školku.
Naše učitelky se o dětech nevykecávají ani za normálního provozu. Sdělí spíš pokud by bylo něco špatně, pokud od rodičů něco očekávají (zajít na logopedii, naučit jíst příborem, včas si říkat na záchod apod.). Takové to klasické info „přidal si, hrál si, zapojil se do cvičení“ dávají jen úzkostným maminkám a těm, co potřebují slyšet na dítě chválu (ty mají určitě vytipované :mrgreen: ) a maminkám nováčků.

Na webu jsou vždy aktuální fotky, takže tak nějak vím, co tam dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
26.1.21 13:49
@eva.pass píše:
@Trojlístek jojo, bojim se, ze zatim nezapadl.. a je fakt, ze jemu osobne to asi nevadi, nebreci kdyz tam ma jit, mluvi o skolce normalne, tak asi to v tom veku neresi, cilene kamose zrejme nehleda. No a idealne bych vse probrala s temi, kdo s nim travi cas cele dny.. ale pisemne je to pro me divne takove veci resit

Tak budeš muset na schůzku přitlačit. Ovšem nestav to na úroveň, že je to jejich práce. Protože pokud je kluk spokojený, tak je to ok. A ty tím pádem zbytečně prudíš. Jak chceš z introverta udělat extroverta? Osobně taky nikoho do žádného vztahu nehledám, nejsem ten typ prostě a jsem takto spokojená. Kdo chce si mě najde. Nesnášela jsem, když mi rodiče hledali kamarádky. Mám své vlastní potřeby, ne jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.23 17:20

Obnovuji diskuzi.
Jak s vámi komunikují učitelky školních dětí? Ve školce jsem učitelku viděla při předávání a přebírání. Teď se vlastně nevidíme vůbec.
Informují vás o tom, co dělá nebo nedělá dětem problémy? Informují vás o chování? Zajímate se samy, nebo to berete stylem, že kdyby měla učitelka problém, tak se ozve?

Napadlo mě to dneska, když mi sousedka říkala, že byla ve škole pro úkoly a viděla našeho syna jak tam hází taškou a vzteká se.

• Citovat
  • Upravit
64969
14.2.23 17:33
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi.
Jak s vámi komunikují učitelky školních dětí? Ve školce jsem učitelku viděla při předávání a přebírání. Teď se vlastně nevidíme vůbec.
Informují vás o tom, co dělá nebo nedělá dětem problémy? Informují vás o chování? Zajímate se samy, nebo to berete stylem, že kdyby měla učitelka problém, tak se ozve?Napadlo mě to dneska, když mi sousedka říkala, že byla ve škole pro úkoly a viděla našeho syna jak tam hází taškou a vzteká se.

tak pokud je problém, učitelka se ozve. Jinak jsou třídní schůzky a konzultační hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.23 17:36

@vokishka třídní schůzky máme jednou za rok a řeší se tam jen obecné věci. Učitelka nám pak dává lístečky, koho chce vidět.
Konzultační hodiny máme jen pro zvané.

• Citovat
  • Upravit
3153
14.2.23 17:38
@Anonymní píše:
@vokishka třídní schůzky máme jednou za rok a řeší se tam jen obecné věci. Učitelka nám pak dává lístečky, koho chce vidět.
Konzultační hodiny máme jen pro zvané.

Je problém napsat mail, zavolat a objednat se na konzultaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí