Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Beru to tak, že žádné zprávy (a dobré známky), dobré zprávy.
@AnnieTRoj píše:
Je problém napsat mail, zavolat a objednat se na konzultaci?
Samozřejmě není. Ale ptám se, jestli to řešíte sami aktivně, nebo to prostě berete tak, že až bude mít učitelka problém, tak se ozve.
@Anonymní píše:
@vokishka třídní schůzky máme jednou za rok a řeší se tam jen obecné věci. Učitelka nám pak dává lístečky, koho chce vidět.
Konzultační hodiny máme jen pro zvané.
tak pokud tě nezve, není problém. Ale pokud jí napíšeš a domluvíš se, že s ní chceš mluvit, neodmítne tě. Ale nevím, co tam budeš chtít řešit, pokud nejsou problémy.
@Anonymní píše:
@vokishka třídní schůzky máme jednou za rok a řeší se tam jen obecné věci. Učitelka nám pak dává lístečky, koho chce vidět.
Konzultační hodiny máme jen pro zvané.
Tak se na konzultační hodiny pozvi (myslím objednej) přes Bakaláře. Nebo se na Bakalářích učitelky přímo zeptej. Případně jí odchyť po těch třídních schůzkách, že sice třeba nemáš lísteček, ale chceš s ní mluvit.
Tak bych to tedy asi řešila já. Běžné věci přes Bakaláře. Pokud potřebuju něco osobně, přes Bakaláře domluvím termín schůzky. Pokud by měla nějaký problém učitelka, určitě by se ozvala.
Na to vztekání bych se asi zeptala přímo syna.
@Anonymní píše:Řeším to aktivně a sem tam se přeptám. Jde o moje děti.
Samozřejmě není. Ale ptám se, jestli to řešíte sami aktivně, nebo to prostě berete tak, že až bude mít učitelka problém, tak se ozve.
@Anonymní píše:
je to presne tak. Pisu jen pochvaly a kdyz se objevi problem, s nimz potrebuji pomoci
@matkabagristy píše:
je to presne tak. Pisu jen pochvaly a kdyz se objevi problem, s nimz potrebuji pomoci
U nás ani pochvaly.
Ucitelku potrebuju znat osobne, vidat ji, mluvit s ni o detech, o vsem.
Uplne mi nejde na rozum, ze nekomu vubec nevadi, ze ji temer nezna a nevida.
Mame kazde ctvrtleti individualni tridni schuzky. To mi staci.
@matkabagristy píše:
mozna neni za co
Myslím, že u každého dítěte je za co pochválit. Hlavně na prvním stupni.
Ale chápu, že to tak nevnímá.
PS: Pochvaly nejsou ani u dítěte, co je naprosto bezproblémové, hodné, šikovný jedničkář. Takže to bude spíš v nastavení učitelky. Děti asi chválí při výuce.
@Lucie_Sx píše:
Ucitelku potrebuju znat osobne, vidat ji, mluvit s ni o detech, o vsem.Uplne mi nejde na rozum, ze nekomu vubec nevadi, ze ji temer nezna a nevida.
Nevídám. On není prostor. Konzultačky jsou jednou měsíčně, ve třídě je 28 dětí, kdyby se jí všichni nazvali každý měsíc, tak je chudák. Jednou za rok jsou třídní schůzky.
Chvalil mimoradne- za uspesnou reprezentaci, vyjimecnou pomoc… jinak az na konci skolniho roku. No, a nekomu se pochvaly vynuluji treba tim, jak se chova
@Anonymní píše:
Řeším to aktivně ve chvíli, kdy mám problém já - a to nejen takový, který sama vidím na vlastní oči. Což znamená, že ve tvém případě bych se s učitelkou rozhodně spojila a přeptala se jí, zda nějaké problémové nebo nezvyklé chování nezaznamenala a zda je z jejího pohledu všechno v pořádku.
Má-li problém paní učitelka, spoléhám na to (a očekávám), že se ozve aktivně ona sama.
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi.
Jak s vámi komunikují učitelky školních dětí? Ve školce jsem učitelku viděla při předávání a přebírání. Teď se vlastně nevidíme vůbec.
Informují vás o tom, co dělá nebo nedělá dětem problémy? Informují vás o chování? Zajímate se samy, nebo to berete stylem, že kdyby měla učitelka problém, tak se ozve?Napadlo mě to dneska, když mi sousedka říkala, že byla ve škole pro úkoly a viděla našeho syna jak tam hází taškou a vzteká se.
A jak bys reagovala, kdyby ti něco takového učitelka řekla? ![]()