Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuju Váš názor, znamenají časté afty u dítěte (21 měsíců) oslabenou imunitu? Malá mi jí každý den nějaké ovoce i zeleninu jí dávám často.
Muze mit nedfostatek vitaminu B, ten je v celozrnnych vyrobcich, v hovezim mase, da se snadno doplnit umele.
Celozrné výrobky se bojím dávat, prý je tak malé děti špatně tráví. Teď jsem taky právě zjistila o tom Béčku, tak hledám v čem je nejvíce, ty umělé vitamíny dávat nechci je to samá chemie
.
Treba pivovarske kvasnice maji hodne, jen nevim, zda by to dite zobalo.
A kdyz das diteti treba 2×-3× tydne pulku celozrnne housky, tak se mu nic nestane.
Tak s tou houskou máš pravdu, jen tak malinko bych jí dát mohla. Teď jsem si našla i luštěniny, takže čočková polévka snad taky zabere.
@Dana 07 píše:
Maminky, potřebuju Váš názor, znamenají časté afty u dítěte (21 měsíců) oslabenou imunitu? Malá mi jí každý den nějaké ovoce i zeleninu jí dávám často.
A jinak marodí často? Dcera je takové čuně, všechno cucá a afty mívá z toho, ale jinak nemocná není snad nikdy.
@Zabatko nemarodí, občas má kašel nebo rýmu, ale ne často. Taky si strká špinavé ruce do pusy, dřív než jí stihnu otřít