Oslava narozenin - hosté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2674
2.11.13 20:40

Oslava narozenin - hosté

Dnes slavila dcera 15. narozeniny. Kolega z mého zaměstnání, kterého znám už několik let se o oslavě dozvěděl a v podstatě se pozval - zeptal se jestli by se také mohl zúčastnit se svou dcerou (má jí ve střídavé péči). Moje dcera (oslavenec) ho do té doby neznala. Ptala jsem se jí a jeho návštěva jí nevadila, s tím že ona tam bude mít svou partu a tak to brala spíš tak, že já si tam budu mít s kým povídat. Oslava byla objednaná na bowlingu. Dnes mi volal, že dceru mít nebude u sebe, jestli teda nevadí, že by přišel sám (rád by se mnou navázal bližší vztah, i když já o to zájem nemám a už jsem mu to narovinu řekla - já jsem rozvedená, on také). Řekla jsem mu že nevadí a ať tedy přijde sám, že si budeme mít čas popovídat, víc než příjemné strávené odpoledne jsem v tom nehledala. On přišel na místo o něco dřív než já s "dětmi :oops: ", tak si dal zatím polévku, s tím že prý nic nejedl. Já jsem všechny vzájemně představila, zahráli jsme si bowling, děti měly dvě dráhy na kterých hrály, já s kolegou a mým synem jednu dráhu, na které jsme hráli my. Všichni jsme se dobře bavili, průběžně se objednalo nealko pití, hranolky pro všechny, nakrájel se dort který jsem přinesla, proběhlo předání dárků. Kolega si objednal ještě kávu. Když bylo před odchodem, tak jsem si myslela že třeba nabídne, že si svou útratu buď zaplatí, nebo mi něco přidá, třeba na dráhu bowlingu něco, ale nic takového neproběhlo, mě bylo hloupé si mu o peníze říct, takže jsem zaplatila vše já. Za děti jsem to samozřejmě zaplatila já, tam bych ani nic takového nečekala ani nepřijala, to je jasné. Tak nevím, mám já zvláštní představu že si měl něco zaplatit? Nebo bylo samozřejmé že jsem to zaplatila vše já? Nejsem člověk, který by se na oslavách pohyboval často, tak nevím jak to chodí, to jen otázka k zamyšlení - samozřejmě po něm žádné peníze dodatečně nechci, to jen mě jen tak napadlo. A druhá věc - dceři nepřinesl žádný dárek - já třeba když bych šla na oslavu, tak bych přinesla alespoň něco drobného, bonboniéru… prostě cokoliv. To mi také nepřišlo úplně OK, ale každý jsme vychovaní jinak, já jsem se ho nechtěla ptát, aby to nevypadalo jako že si o dárek říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2204
2.11.13 20:44

Já myslím, že si kolega udělal prima odpoledne, najedl se, zahrál, pobavil a odešel… a to vše na Tvůj účet… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.11.13 20:45

Utratu bych neresila, ale teda aspon kytku slecne dceri je slusnost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
2.11.13 20:45

Lakomý nevychovanec? To je teda terno :roll: Podle mě si měl svou útratu zaplatit zcela samozřejmě a dceři přinést třeba malou kytičku, přece jen to byla její oslava. Místo toho se najedl, pobavil a užil si pěkné odpoledne zdarma. Nemám takový typy ráda, přijde mi jak vyžírka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.11.13 20:48

Tak divné je jen to, že nepřinesl dárek. To je určitě nevhodné. Ale platit za sebe na něčí oslavě, na kterou jsem byla pozvaná, to by mě asi taky nenapadlo. I když… záleží čí by to byla oslava :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
2.11.13 20:49

Dobrá vyžírka 8o

tak dceři mněl určitě něco přinést a útratu si zaplatit… proč se rozvedl, že by žil na úkor manželky a ona to už nechtěla snášet? I tací muži jsou mezi námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
2.11.13 20:50

Tak kolega je teda docela hustýýý! 8o Sám se pozve, nají se, „napije“, pobaví… To jsi platila i tu polívku co si dal než jste přišli? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.11.13 20:51

Útratu nevím, fakt nevím, já bych si jí zaplatila nebo se alespoň nabídla, že ji zaplatím
To, že dceři nic nepřinesl je nevychovanost :cert: ASpon kytku, čokoládu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
2.11.13 20:55

Lísknout přes hřbet by zasluhoval! :pocitac: Pane Bóže, jestli budu mít někdy synátora, dej, ať mám dost sil na to z něj vychovat CHLAPA a ne hulváta 8o Minimálně mladé slečně měl přinést kytku, vtěrka vtíravá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.11.13 20:55

@dalimil - ano, přesně tak mi to připadalo.
@Antonie Bolavá - já třeba když jsem byla na oslavě narozenin dceřiné kamarádky, tak jsem tam byla vlastně jen jako doprovod dcery, co jsem si objednala, tak jsem si potom i zaplatila. Oslava probíhala také v jedné jakoby herně, byla zima a nechtělo se mi jít někam courat, bylo nás tam víc maminek, které jsme tam jenom děti dovezly, takže jsme si i popovídaly, ale každá jsme si platila svou útratu sama. Maminka oslavenkyně to zaplatila za všechny děti. Oslava to byla mojí dcery.
@Blanka S - proč se rozvedl nevím, znám jenom jeho pohled, který vím že může být hodně zkreslený. Tvrdí že si s manželkou nerozuměl, o dceru se staral jen on a pak se rozvedl a dceru má teď ve střídavce (to vím určitě), soudí se teď o to, že jí chce výhradně do své péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
2.11.13 20:58

@lovesmile - jo, zaplatila jsem to komplet, i s polévkou, v podstatě on měl víc než my ostatní (o polévku, kávu). Nechtěla jsem se za prvé dohadovat u obsluhy kdo co zaplatí, za druhé jsem si myslela že třeba po zaplacení řekne on sám - tady máš dvě stovky co jsi platila za mě. A nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.11.13 21:00

Tak buď je to vyžírka a dělá tohle schválně, nebo je to prostě blbej buran.

Normální chlap by se za a) na takovou oslavu nikdy nepřifařil, prostě by si řekl „co bych tam jako dělal“ a za b) kdyby už tam šel s příslibem sbalení tě, tak se chce ukázat jako gentleman, dceři donese dárek a ještě machruje s placením… No nevím nevím, dál od takovýho vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.11.13 21:01

@Evka73 no ale být jen doprovod, nebo být na oslavu přímo pozván, to je rozdíl. V tom případě, co popisuješ, je samozřejmé, že jste za sebe zaplatily samy.
Osobně vnímám jako faux pas, že nedonesl dárek, ale stejné faux pas je pozvat někoho na oslavu a pak po něm chtít zaplatit, nebo se divit, že nezaplatil. Pokud pořádám oslavu, kde chci, aby si hosté platili sami, musím to oznámit předem, nebo předem stanovit pravidla (např pivo a víno na mě, tvrdý každý na sebe a podobně).
Ale tu polévku zaplatit mohl a měl, zbytek ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.11.13 21:03

@Evka73 Kdy bude mít narozeniny ten milý kolega…??? :mrgreen: Holky…jdem na oslavu…VŠECHNY..!!! :mrgreen: :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
6536
2.11.13 21:04
@Jitka1976 píše:
@Evka73 Kdy bude mít narozeniny ten milý kolega…??? :mrgreen: Holky…jdem na oslavu…VŠECHNY..!!! :mrgreen: :jazyk: :jazyk: :jazyk:

to by koukal lakomec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný