Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
Mám doma Osmáka Degu s nádorem, který nejde operovat, osmáčkovi jsou už přes 4 roky, je aktivní a normálně papá i pije, takže není důvod ho nechat uspat.
Začala se mu dělat lysá místa na nádoru a na tlapkách i se stroupky. Asi ho to svědí a kouše si to, ale nevím to jistě.
Mám jen dotaz, jestli někdo nevíte, čím by to šlo mazat, aby se stroupky zahojili, aby ho to nesvědělo a nekousal to.
Děkuji moc za každou odpověď.
Jen mu nechci nějak ublížit.
![]()
@Paty123 zkus zavolat na veterinu, jestli něco takového existuje
Určitě bych konzultovala s veterinou.
A případně i to, jestli je ještě v pohodě. Měli jsme nemocného kocoura, a i když mně přišel „docela dobrej“ - sice zhubnul, ale pořád si chodil říct o jídlo, vyprazdňování bylo v pořádku, mazlil se, atd. - tak doktorka mi na kontrole skrz tu váhu řekla, že je opravdu zuboženej a že trpí, že už to nemá cenu prodlužovat.
@Paty123 zkus měsíčkovou vazelínu, ale vždy je lepší poradit se s veterinářem. Tvému mazlickovi přeji ještě spoustu hezkých dní ![]()
@Paty123
Ahoj,
On nádor snižuje jeho imunitu, proto můžou nastat různé vyrážky a nepříjemnosti…
Nevím jaký typ nádoru to je a kde je, ale mohlo by se jednat i o jeho rozšíření.
Nádory u hlodavců jsou docela časté, ale taky bývají většinou špatné. Tak uvidíte, každopádně rada s veterinářem neuškodí a klidně bych mazala vazelinou nebo sádlem, tím se nedá nic zkazit.
Třeba je to jen obyčejnej tukovej a osmak má jen alergii, i takové věci se dějou 💛 přeju mu hodně štěstí a dlouhý život
A.