Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, s přítelem bychom chtěli štěňátko pitbulla. Měl ho a byl to úplný miláček. Já měla Amstaffa a taky tobyl miláček. Každý pes je ale jiný, můžete mi někdo poradit hlavní rozdíly? Dost jsem si toho nacetla, ale každá stránka píše něco jiného. 🙈 Oba máme děti já holčičku přes 3 roky a přítel kluka 3 roky.
@Annysek234 někdo ti řekne že Bull plemeno v žádným případě 🤦 já sama mám tři sbt sice děti nemam ale vím že když jdu a někým kdo má dítě a když půjčím dítěti vodítko tak přestanou jako zázrakem tahat 😊. Podle mě pitbull je ostřejší plemeno než amstaff ale nemůžu soudit nejsem kynolog😊. A co sbt toho byste nechtěli? Taky jsou zlatý k dětem 😊
Osobně nejsem příliš fanda těchto plemen, ale když už, vzala bych spíše toho zmíněného stafíka. Co vím ale na milion procent, že bych zcela jistě k dětem nechtěla křížence bull plemen a to ani takzvaně čistokrevné bez PP. Takže prosím, koukejte jen po štěňatech s PP/PED a i tam vybírejte dobře chovatele.
@Annysek234 pokud bull pes, tak jedině s rodokmenem, ať se nestane neštěstí… A sakra dobře vybraná chovatelská stanice. U pitbulla si buď celkem jistá, že bude vraždit jiný psy, důslednou výchovou lze dosáhnout tolerance, ale kámoš to nikdy nebude… Amstaff je takovej víc univerzální, znám i nějaký, co dělají sportovku, obrany, stopy atd. Záleží, co od toho psa čekáš:) být tebou, vyberu si pár chovatelů, obepíšu, navštívím, udělám informované rozhodnutí:) a znovu opakuju - takovýho psa jedině od chovatele, žádný bezpapíráky ![]()
Kolik zkušeností máte s chovem psů, co potřebují hodně práce a jasné vedení?
Kolik času na toho psa budete mít?
Jaké máte pro psa zázemí?
Pokud ty jsi doma s dětmi, tak ty budeš ten kdo se o psa bude starat? Co se stane až půjde do práce? Kde bude pes a jak dlouho bude snášet samotu?
Já mám stafíka a je to moje životní láska. Je tedy dovezen ze Slovenska a je s PP, bez PP bych takového psa nekoupila. Je hodný k dětem, ale dospělé lidi moc nemusí, nicméně tohle vše je o socializaci v útlém věku. My si nepřáli, aby měl cizí lidi rád, je to hlídač. Má za sebou cvičák, zvládá obranu, je poslušný a neskutečně nás miluje. Za mě už bych nikdy jiné plemeno nechtěla. Co se týče jiných psů, tam je to složitější. Dokud byl mladší dvou let, tak se snesl opravdu s každým psem, po třech letech se to zlomilo a hodně si vybírá, každopádně psy, se kterými se vídal odmalička bez problému snáší.
Promiň, ale neodpustím si menší rýpanec - jestliže měl přítel pita a ty amstafa, nějak byste ty rozdíly měli dát dohromady spolu a alespoň něco málo vědět o tom, jak se oba druhy plemen chovaly. Takhle to na mě působí, že zkušeností moc nemáte ani jeden a napsala jsi to jen proto, aby zde nikdo nerýpal, protože jsou to opravdu plemena pro zkušené chovatele. Chce to disciplínu, čas a tím psem první dva roky vyloženě žít, aby ta výchova směřovala tam, kam má. Neber to ode mě zle, jen s tímto mám dost špatné zkušenosti, tito psi se snadno stávají nezvladatelnými, a z toho pak plyne celá kauza známá jako “Krvelačná bull plemena”. Přeji hodně štěstí, ať vyberete správně a máte skvělého parťáka na několik let. ![]()
Já mám souseda taxikáře, někdo už ví
A jeho fenka je stafík s něčím křížený, myslím, že s bulteriérem, je to zlatíčko, měla tvrdou východu, dětem ještě nejsou tři a strkají jí prsty do pusy a když někdy vidí děti a páníček tam není, tak hned je celá hotová a myslí, že to jsou oni.
Myslím, že jde hlavně o výchovu a druhá věc, asi hraje roli pohlaví, my měli jezevčíka 14 a půl let a byl fakt ostrý, pokousal mě klidně a tak, tohle je cizí hafan a je to miláček, ráda se mazlí a leží na mě, jen to moc nejde - 27kg, ale vždy si poradíme
U Tety měli vždy feny a pěknýho haj*la bratrance, jednu fakt týral, mě bylo náct, jinak by byl fialovej ještě dneska, ale oni ty feny si nechají hodně líbit.
Já jednou k téhle přišla a olizovala mě půl hodiny!
Takže jak jsem vždy milovala samce u zvířat, kdyby někdy hafíka, tak asi fenu ![]()
Tak držím palec při výběru ![]()
Cokoliv, ale s jasným původem a doklady. Cvičit, věnovat se a vychovat 👍🏼
To je asi jedno, jen zminim, ze nez ze stenatka vyroste milacek, tak to obnasi tak na rok a pul „krev, pot a slzy“ - proste hromadu prace.
Rado se na to pozapomina.