Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim Vas, v pondeli jdu trhat osmicku a mam sileny strach! A jeste vetsi, ze kdyz mi naposledy trhali sedmicku, natrhli mi i koutekated jdu trhat osmicku kterou mam hrozive vzadu, to mi natrhnou velou pusu? Jak se tam sakra dostanou…. Foto vlevo nahore
Me zubař vytrhl vzadu osmicku, byla to rychlovka a najednou, při preventivce. Opichl mi to, vzal zub do kleští a za chvíli byla osma venku, pěkně celá I s koreny. I sám zubař měl z toho radost, žádné další siti nenasledovalo, prý se to postupně zatáhne samo a taky jo, vše proběhlo násl. bez problémů, žádná díra v puse po zubu nezbyla.
A jen mě varoval, ať nic nekloktam, nevyplachuju, navzdory všemožných babskym radám a to ani odvar z babskeho ucha ne ![]()
@Ahep tak to jste mela super! To je moc dobre a taky jste ji mela tak moc vzadu? Sotva si na ni dosahnu jazykem
Ta nahoře bude v pohodě neboj
bude venku ani nebudeš vědět:)
Spíš ta dole není hezky umístěná…
@Wevi ja vim, s tpu si asi taky uziju
ale alespon neni tak vzadu, mam strach, ze kdyz se tam sotva ja dostanu, jak ten zub vubec uchyti, kdyz nejde videt ani kdyz otevru pusu..
![]()
@Kajacek píše:
@Ahep tak to jste mela super! To je moc dobre a taky jste ji mela tak moc vzadu? Sotva si na ni dosahnu jazykem
Jo, uplne nakonci nahoře vpravo a bylo to úplně poprvé, kdy jsem vlastně zažila injekce do dásní, jen pomyšlení na toto mi nahanelo vzdy Desnou hruzu a když to najednou přišlo, řekl mi, že osmička půjde ven, byla jsem najednou taková malička a co teď jako?! Tak co, že, nechala jsrm to teda „osudu“ a nakonec zážitek docela super, ani ty injekce do dásní nebyly nakonec tak hrozné, jak hsrm si to představovala.
Tak budu ti držet pěsti, ať máš taky štěstí a půjde snad vše taky jak po masle!!
A dej pak určitě vědět, jak si dopadla! ![]()
@Ahep a zvladli to chytit v pohode aniz by ti natrhli pul pusy?😀 achjo, ja se zblaznim, dekuji moc, urcite dam vedet ![]()
@Kajacek píše:
@Ahep a zvladli to chytit v pohode aniz by ti natrhli pul pusy?😀 achjo, ja se zblaznim, dekuji moc, urcite dam vedet
Nenatrhl mi přitom trhani vubec nic; a kdybych si měla vybrat, jestli natrzeny koutek anebo kdyby měl zůstat čast kořene v dásní a pak to řezat atd., tak určitě jen ten natrzeny koutek ![]()
@Ahep ja mam jen proste strach, ze je tak vzadu, kdyz nekomu ukazu ten rentgen, tak se desi hruzou, ze neni normalni to mit tak vzadu
jasne, ze bych radsi natrzeny koutek, nez jakekoli jine kompliace ![]()
@Ahep tak to mam za sebou! A slo to jak po masle, nejdyl trvalo az zabere injekce, jinak zamotne tahani osmicky asi minutu a bez koutku!😀 ulevaaa! Tak jeste se modlit at nechytnu zanet nebo suche luzko, dekuji za podporu❤️️
@Kajacek píše:
@Ahep tak to mam za sebou! A slo to jak po masle, nejdyl trvalo az zabere injekce, jinak zamotne tahani osmicky asi minutu a bez koutku!😀 ulevaaa! Tak jeste se modlit at nechytnu zanet nebo suche luzko, dekuji za podporu❤️️
Bude to v poho, furt nepredjimej a hlavně po dobu hojení NIČÍM ústa nevyplachovat, to mi radil můj zubař a vše se samo zatahlo velmi dobře.