OSPOD A VÝCHOVNÁ KOMISE

Anonymní
14.12.23 10:51

OSPOD A VÝCHOVNÁ KOMISE

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co nás čeká ve škole když nám včera přišel dopis že se bude svolávat nějaká výchovná komise a že bude přítomen i OSPOD. Jak to prosím probíhá? S manželkou tušíme že jde o hodně zameškaných hodin ale vždy jsem je já nebo manželka omluvili. Ale syn jich má dost. Jak to na té výchovné komisi probíhá? Máte někdo zkušenost jak to chodí? Předem píšu že poznámky typu že měl chodit do školy apod víme. Jde mi čistě o zkušenost jak to probíhá a co od toho čekat🙄

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
14.12.23 10:56
@Anonymní píše:
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co nás čeká ve škole když nám včera přišel dopis že se bude svolávat nějaká výchovná komise a že bude přítomen i OSPOD. Jak to prosím probíhá? S manželkou tušíme že jde o hodně zameškaných hodin ale vždy jsem je já nebo manželka omluvili. Ale syn jich má dost. Jak to na té výchovné komisi probíhá? Máte někdo zkušenost jak to chodí? Předem píšu že poznámky typu že měl chodit do školy apod víme. Jde mi čistě o zkušenost jak to probíhá a co od toho čekat🙄

To vás třídní před tím nekontaktovala, neřešilo se to na úrovni školy - třídní, ředitel…? Kolik je dítěti? Kolik je hodně zameškaných hodin? Jaký je důvod absencí? Řešili jste to aktivně se školou vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24640
14.12.23 10:58

Budou se vás ptát na důvod tolika zameškaných hodin a na to, jak to syn hodlá dohnat a vy napravit. Taky mohou řešit důvěryhodnost omluvenek, já nevím, z jakého důvodu má váš potomek tolik zameškáno. Každopádně je lepší spolupracovat a být v klidu. Ovšem je divné, že nebyl žádný předstupeň, nebo jste ho ignorovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.23 11:08

@lucad77 já nebo manželka jsem vždy do omluvenky napsali důvod nepřítomnosti, syn je ve 3 třídě. Jak to myslíte důvěryhodnost omluvenek? To mám vysvětlovat to že syn byl na tom psychicky špatně když mi zemřel otec tedy dědeček syna? Nebo že byl často nemocný? Jak to máme napravit? Vždy jsme to hned omluvili a syn měl vždy učiva doznání a úkoly napsané.

• Citovat
  • Upravit
21311
14.12.23 11:08

Zní to jako drobet pozměněny příběh z nedávné diskuze - rovněž komise, ospod a zameskane hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
14.12.23 11:10
@Anonymní píše:
@lucad77 já nebo manželka jsem vždy do omluvenky napsali důvod nepřítomnosti, syn je ve 3 třídě. Jak to myslíte důvěryhodnost omluvenek? To mám vysvětlovat to že syn byl na tom psychicky špatně když mi zemřel otec tedy dědeček syna? Nebo že byl často nemocný? Jak to máme napravit? Vždy jsme to hned omluvili a syn měl vždy učiva doznání a úkoly napsané.

NO, vždyt na to se zeptají. Záleží, jak jste to do ted řešili se školou, jak jste komunikovali, jak moc chyběl. Zda má problémy ve škole, že mu chybí učivo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
@Anonymní píše:

Ano, normálně to tam vysvětlíte. Pokud má absence rozumný důvod a budete spolupracovat, není důvod z toho byt nějak nervózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
@Anonymní píše:

tak ono hodně zameškaných hodin může znamenat nejen neklasifikaci, ale i možnost trestního stíhání vás, jako rodičů. To bude muset vyhodnotit sociálka. Jen o zameškané hodiny z důvodu nemoci nepůjde, bude tak evidentně i jiný problém, ale když ho nenapíšeš, těžko radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Tichošlápek ano četl jsem ale tam bylo něco jiného. Syn je ve 3 třídě a víme že nechodil a že je občas dost drzí a OSPOD je tam proto jak zmínili v dopise jelikož syn říká svoje vlastní názory paní učitelce a té to prý na 3 třídu přijde hodně brzy a manželka s ní má dost problémů jelikož manželce se nelíbí přístup výchovné poradkyně

• Citovat
  • Upravit
22017
14.12.23 11:12
@Anonymní píše:
já nebo manželka jsem vždy do omluvenky napsali důvod nepřítomnosti, syn je ve 3 třídě. Jak to myslíte důvěryhodnost omluvenek? To mám vysvětlovat to že syn byl na tom psychicky špatně když mi zemřel otec tedy dědeček syna? Nebo že byl často nemocný? Jak to máme napravit? Vždy jsme to hned omluvili a syn měl vždy učiva doznání a úkoly napsané.

Ano, přesně tak - toto budeš muset vysvětlit (konkrétní důvody, proč bylo dítě nepřítomno).

Ohledně nápravy, to se dozvíš tam - pravděpodobně bude nutné přezkoušení před komisí, pokud je v některém předmětu nepřítomnost taková, že z něj nemůže být klasifikován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.12.23 11:12
@Anonymní píše:
@Tichošlápek ano četl jsem ale tam bylo něco jiného. Syn je ve 3 třídě a víme že nechodil a že je občas dost drzí a OSPOD je tam proto jak zmínili v dopise jelikož syn říká svoje vlastní názory paní učitelce a té to prý na 3 třídu přijde hodně brzy a manželka s ní má dost problémů jelikož manželce se nelíbí přístup výchovné poradkyně

Aspoň uslysis i variantu školy. Pokud je dítě problémové, mohou vám i doporučit návštěvu pedagogické poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
14.12.23 11:13
@Anonymní píše:

KOlik má těch zameškaných hodin? u nás cca 250 a znamenalo to neklasifikaci ze 4 předmětů, ale žádná komise nebyla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22017
14.12.23 11:13
@Anonymní píše:

Jinak řečeno, ono to bude opět celé trochu jinak… a nepřítomnost ve škole (nebo možná dokonce záškoláctví) bude zjevně ten nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.12.23 11:15
@Keyllah píše:
KOlik má těch zameškaných hodin? u nás cca 250 a znamenalo to neklasifikaci ze 4 předmětů, ale žádná komise nebyla :think:

Nejspíše proto, ze se školou normálně komunikujete a nejsou tam jiné problémy. Což tady moc nevypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
14.12.23 11:19
@Anonymní píše:
@Tichošlápek ano četl jsem ale tam bylo něco jiného. Syn je ve 3 třídě a víme že nechodil a že je občas dost drzía OSPOD je tam proto jak zmínili v dopise jelikož syn říká svoje vlastní názory paní učitelce a té to prý na 3 třídu přijde hodně brzy a manželka s ní má dost problémů jelikožmanželce se nelíbí přístup výchovné poradkyně

takže těch problémů bude evidentně víc, než jen zmeškané hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí