Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi jsem fakt mimo… slovo oko jsou opravdu dvě slabiky??? a můžu to napsat a rozdělit na konci řádku pomlčkou jakože o-ko??
@lucad77 píše:
Jasně že jo. Si to vytleskej.
joo to jsem tleskala… i jsme právě na netu četla návod že ruku pod bradu a kolikrát se dotkne při vyslovení tolik slabik… ale nějak jsem si myslela že slabika má mít více než jedno písmeno… noooo blbáááá
@KKK85 …
Nikdy by mě nenapadlo nad tím vůbec uvažovat…
Tleskání jsme se snad ani neučili, spíš kolikrát otevřu pusu, tolik slabik? Slabika může mít i jednu samohlásku, ale jednu souhlásku, to nejspíš nejde… ![]()
@D. C. píše:
@KKK85 …Nikdy by mě nenapadlo nad tím vůbec uvažovat…
Tleskání jsme se snad ani neučili, spíš kolikrát otevřu pusu, tolik slabik? Slabika může mít i jednu samohlásku, ale jednu souhlásku, to nejspíš nejde…
tak někdo nad tím musí více přemýšlet ![]()
@D. C. píše:
@KKK85 …Nikdy by mě nenapadlo nad tím vůbec uvažovat…
Tleskání jsme se snad ani neučili, spíš kolikrát otevřu pusu, tolik slabik? Slabika může mít i jednu samohlásku, ale jednu souhlásku, to nejspíš nejde…
Aby jedina souhlaska byla slabikou, to nejde. Slabikotvorne souhlasky jsou L a R. A ani jedna z nich neni sama o sobe slabikou.
Slabiky to jsou dvě, ale to dělení na konci řádku se snad dělá jen tehdy, když jsou aspoň dvě písmena. Že to je podobné jako s „a“, „i“ apod., nemělo by to stát samo na konci. Jistý si nejsem, ale kdybych to měl napsat, posunu to na začátek nového řádku celé, nerozdělím to.