Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer chtěla bych poradit mám matku alkoholika i otce mají děti 15,16 a 8 let pořád pijí sestry jsou chudáci bohužel sociálka co je má na starost stim nic nedělá a neudělá prý je to všechno u jich v pořádku bydlí u nich i 19 léta sestra ta má skoro dvouletou dceru tu od narození mlátí hlava na hlava řve na ni že ji zabije i když jsem tam volala policii nic tím neudělali socialce jsem pustila i nahrávky jak se k malé chová taky stim nic neudělala že by si to sestra nedovolila ublížit takhle malému dítěti a moje otázka zní kam se mám obrátit aby se to řešilo když tohle nikdo neřeší mě jich přijde opravdu líto
Zkus prosim napsat o radu sem https://www.detstvibeznasili.cz/, nebo zavolat na linku bezpeci. Policii volat opakovane. Dekuju ze se zajimas, aspon nekdo.
@admin trestny cin nasili na detech, co s tim?
@electro píše: Více
Co s tim admin udela. Zakladatelka muze jit na policii.
Prosim, zavolej na Linku bezpeci. Vse jim rekni. Poradi ti..
Zkus kontaktovat krajský úřad nebo ombudsmana, tam by ti měli poradit, jak postupovat dál. Pokud máš důkazy o ohrožení dětí, nevzdávej to, můžeš také oslovit neziskové organizace zaměřené na ochranu dětí.
Dobrý den,
děkujeme za všechny zmíněné rady. Uživatelku jsme kontaktovali.
Hezký den
Jana ![]()
@Jarka841 píše: Více
Bohužel to je ospod, v dnešní době nefunkční orgán. Dřív za komunistů aspoň se všichni ospodu Bali a dneska si s ním vytírají…
Pokud nepomáhá tohle, tak napiš sem. My jsme to udělali a měla jsi výdrž jak ospod u nás začal lítat hlava nehlava a ještě dvě ospodacky vyhodily…
nám. 103, 592 31, Nové Město na Moravě, odbor školství, kultury, cestovního ruchu a sociálních věcí (dále ŠKSV), v němž vylíčíte podstatu svého problému. Stížnost včetně příloh je možné poslat i na technickém nosiči dat CD, DVD (technický nosič bude součástí písemného podání).
@Jarka841 píše: Více
Ahoj,
to, co píšeš je velmi závažné. Nedokážu si představit, že by ne jako osoba zmocněná státem toto řešit, ale i osoba uplně nezaujatá a mimo obor, ale prostě osoba a člověk po poslechu nahrávky, kde se ubližuje dítěti, prostě nahrávku přešel a neřešil ji ![]()
Určitě se obrátit i na školu, kde mladší sourozenci chodí. Základní škola tohle musí řešit a většinou už mají školního psychologa, nebo minimálně speciálního pedagoga, který tohle také řeší (nejen vzdělávací, ale i sociální problematiku). Ono oznámení školy (která beztak už má nějaké pochybnosti a sleduje situaci) se bere na větší váhu a myslím si, že se tím hned OSPOD začne zabývat.
Neuděláš chybou, když kontaktuješ nějaké krizové centrum v okolí - zkus zagooglit. většinou to je název jako: Rodinné krizové centrum, Help centrum, Medvídek, apod. Určitě dál zaznamenávej situaci a dělej si důkazy.
Přeji at vše dobře dopadne ![]()