Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To 10 lete potrebuje jeste autosedacku?
Myslim jako kvuli vysce a vaze. Kdyby ano, tak by mi to taky vadilo, ja jsem na tohle hodne dusledna, i za roh si dam pas.
Jinak kdyz druhe dite si muze dat notmalne pas, tsk by mi to nevadilo.
Záleží jak je velké. Náš je drobnější a nemá myslím od 11 let. U takhle velkého bych to asi už rozdychala. Kdyby mu byly 4, tak řádim jak běsná saň
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
tak asi si měl vzít alepspon ten podsedak, ale prarodiče to moc neřeší, tehdy vozili děti bez sedačky.
U 10letého dítěte, pokud má nad 120cm a bylo to na malou vzdálenost a nikomu se nic nestalo, asi bych nebyla zbytečně moc za forii ![]()
Muj skoro devitilety sem tam jede v cizim aute bez sedacky. Nehrotim to. Ma skoro 150cm.
Kolik měří a váží desetileté dítě? Dcera už v deseti jezdila bez sedačky, je hodně vysoká.
Nemá ještě 135 cm, takže ještě sedačku potřebuje. Kdyby měl podsedak, tak neřeším, je pořád připravený.
Tak to bych taky byla naštvaná, aspoň ten podsedák si vzít měli.
A na koho jsi naštvaná? Děda děti pravidelně vozí a ví, že má dítě mít sedačku? Proč se o ni nepřihlásilo to dítě? U nás by si to dítě hlídalo. Nebo se dítě hlásilo a děda nechtěl?
Pouc deti i dedu, co je nutne si brat do auta a proc a kde to najdou.
Vykriky pote jsou k nicemu ![]()
A co jizda taxikem? Tam vetsinou sedacka ani podsedak neni a vnoucata tak jezdi nepripotane, predskolaci, a nenadelas nic.
Jestli děda děti nevozí pravidelně a tudíž nemá naučené, že v dnešní době dítě má mít sedačku či podsedák, tak bych mu asi nedělala scénu. Ale vysvětlila bych mu, že příště pojede aspoň s podsedákem.
Ad tvůj chlap, jak ti řekl „nic se nestalo, neřeš to…“ - to je prostě typický chlap
S dědou si to radši vyřeš ty.
@Ahep píše: Více
Samozřejmě vědí, kde je podsedak, je tam už několik let a vědí, že si ho mají brát.
Děda řekl, že už je velký a stěhovat do auta je to na těch 10 km zbytečné.
@Ahep píše: Více
My pred temer 10 lety jeli taxikem, dcera miminko ve vajicku, a taxikar nam rekl at to vajicko jen polozime vzadu bez pripasani! Rekli jsme ze v zadnem pripade, pekne musel pockat az sedacku poradne zabezpecime.
Ale u 10ti leteho ditete bych to az tak uz neresila (to ze nema sedacku, pas samozrejme ano).
Jsem vytočená a naštvaná, třeba mi tu někdo napíšete, že přehánim.
Chodím do práce a děti už jsou samy doma. Dneska dopoledne jel okolo děda a děti ho přemluvily, že si je odveze s sebou. Jedno dítě už jezdí bez sedačky, druhému je 10 a pořád jezdi v sedačce. Sedačka je v mém autě, klíče jsou doma a v předsíni máme náhradní podsedak, kdyby náhodou. Nic si nevzali a děda převezl dítě jen tak.
Když jsem to volala manželovi, tak mi řekl, že se přece nic nestalo, bylo to 10 km, tak co řeším.
Taky by vám to vadilo, nebo má manžel pravdu a přeháním?