Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, opravdu se doslova neridim požadavkem učitelky. Pokud mají vodovky x stejnou funkci jako vodovky y, koupím ty, ktere uznám za vhodné. Samozřejmě pokud chce učitelka ostré nůžky, nekoupím ty s kulatou špičkou.
No, podle typu sešitu tipují druhaka, takže sešity bych klidně koupila s pomocnou linkou, pokud jinak tě 513 odpovídají, ale u vodovek bych se držela seznamu, třeba protože je chce učit barvy míchat či já nevím co.
Sešity bych koupila určitě ty, které chce paní učitelka. Vodovky bych koupila podle svého uvážení a finanční situace. Ale spíš si myslím, že p. uč. To myslela tak, že máte koupit nějaké kvalitní “značkové”, protože ty nejlevnější malují opravdu špatně.
Na prvním stupni si každá třídní mých dětí vybrala částku. Pomůcky vybrala a objednala celé třídě ve velkoobchodě. To dělají stále třídní na prvním stupni. Je tam i výhodná částka, když se všechny třídní domluví a dělají hromadný nákup. Velkoobchod jede jeden závoz. Nám rodičům se poslalo vyúčtování, co za vybranou částku dětem koupila. Takže jsme tohle neřešili. Na druhém stupni teprve byl seznam věcí. Ale konkrétní značky nechtějí. Jen čísla sešitů mají sedět. Kdo trvá, že bude nelinkovaný a lenoch. Ale ani dekor sešitu nebo stopu pastelek neřeší. Jen musí být pomůcky dle seznamu. Požadavek na určitou značku. Tím jsem sama postihnutá
.
Kupuji to, co určí učitelka,
a když uvedla konkrétní značku barev, tak k tomu má asi nějaký důvod
@Kelsey to je krásné, že vaše učitelka vybírala peníze a nakupovala, ale my nakupujeme podle seznamu.
@stinga nebo je stará škola a chce to, na co je zvyklá.
@masima za mě malují špatně i ty Koh-i-noor, my zkoušeli doma všechny možné a nejlepší byly FC nebo Maped a ještě jedna značka. Mají krásné syté barvy. Koh-i-noor jsou takové slabé a mdlé.
@Anonymní píše: Více
Pokud chce vodovky o 12 ti barvách, nechápu, proč budeš kupovat 24 barev. Vodovky má u nás původní z první ještě teď ve čtvrté…do výtvarného věci jen dokupuju…
Pokud chce učitelka určitý druh sešitu, drž se toho. Pokud je to dítě s podpůrnými opatřeními, tak se s ní domluv…
@Anonymní píše: Více
Však píšu, že na druhém stupni, už máme taky seznam a držím se seznamu, čísel sešitů atd. Aktuálně vyhlížím zítra nebo v úterý zprávu v e-žákovské. Až tam seznam bude a můžeme na nákup.
@Menton píše: Více
Protože 24 barev je lepší. Obrázky pak vypadají lépe. Taky dokupuju, ale loňské vodovky už nemaji zelenou a modrou.
Ona to 513 bude, jen se nikde nepíše o pomocných linkách.
Jinak v seznamu je víc věcí se kterými nesouznim, třeba pero.
U nás loni měla paní učitelka přesný požadavek pouze na sešity, takže ty jsem brala podle toho, které chtěla. To byla druhá třída. Pokud by chtěla i konkrétní vodovky, koupím i ty. Věřím, že má důvod, proč je chce.
@Anonymní píše: VíceJj, z tvých příspěvků to jde cítit, že nesouzníš. Já jsem učitelka a pokud dám seznam s nějakým konkrétním požadavkem (asi k tomu mám nějaké své důvody) a rodiče si půlku věcí koupí po svém, tak si o nich tiše budu myslet své. Proč také neučíš, když tomu tak rozumíš?
Koupila bych to, co chce učitelka. Zrovna třeba ty vodovky, vždyť ti může být jedno, že Maped mají více barev, tvoje dítě bude možná jediné, které bude mít něco jiného než ostatní, tomu bych ho fakt nevystavovala. Pokud se ti líbí jiné vodovky, kup mu je na doma, může si malovat odpoledne.
Sešity také, koupila bych je podle požadavků.
@masima kdyby vysvětlila, tak chápu, ale ve chvíli, kdy tam je lepidlo Herkules v tubě, nůžky Maped, pastelky, voskovky a vodovky Koh-i-noor a k tomu sem tam nějaký vykřičník a tučný font, tak mi to přijde zbytečně direktivní.
Hlavně že loni chtěla tempery s 10 barvami a nepoužili je ani jednou.
Druha učitelka má seznam jiný, žádné konkrétní značky a když už, tak to doporučuje i s vysvětlením. Ta i doporučovala vodovky Faber Castell a Maped, napsala vždy víc možností.
Objednávám pomůcky pro děti do školy. Jedna z učitelek má požadavky i na značky. Dodržujte přesně požadavky, nebo si dovolíte udělat si to podle svých zkušeností. Učitelka chce vodovky Koh-i-noor s 12 barvami, za mě mají škaredé barvy, preferuji Faber Castel nebo Maped a nejlépe 24 barev. Dále váham u sešitů, učitelka chce 10 sešitů 513, dítěti se lépe píše do sešitu s pomocnou linkou, bude hodně špatné to koupit. Loni jsem mu vše linkovala ručně. Chápu, že jde o výšku řádků, ale Herlitz dělá sešity s pomocnou linkou, i když jsou řádky užší.