Nákup pomůcek do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
404
25.8.24 20:17
@Diggy píše: Více

Topka je Colorinno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 20:18

@Havlova bude ji mít první rok.

• Citovat
  • Upravit
8726
25.8.24 20:19

Kupuju, co je v seznamu. Nějak nemám důvod rebelovat ve značce pastelek, proboha proč.. jo, já bych chtěla pro oba kluky gumovaci pero, ale jedná z učitelek ho nechce, důvody k tomu má, řekla mi je, akceptuju to. Diteti jsem to sdělila i s důvodem učitelky a taky nemá problém, proc by mel… Ale jo, kdybych kolem toho doma dělala halo, věřím, že i to dítě by to řešilo a chtělo něco jiného, než má mít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24249
25.8.24 20:21
@Anonymní píše: Více

Když nekreslí, tak mu to bude jedno i ve škole. Akorát bude s jinými pomůckami za exota. Ještě se může stát, že hned první hodinu bude učitelka zkoumat, proč má jiné pomůcky. Protože jde opravdu o řešení kraviny, tak bych koupila podle seznamu a nedělala bych dítěti zbytečně potencionální problémy. Pero bych konzultovala s učitelkou. Jestli to konzultovat s učitelkou nechceš, tak bych nechala toto rozhodnutí na dítěti jaké pomůcky chce. Aby si to umělo případně samo obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 20:27

@anavi13 ve škole mu to jedno není, chce stejné vodovky jako sourozenec, porovnávali spolu obrázky a chce mít stejně hezké barvy. Řešili to už na začátku prázdnin. Teď se objevil na webu velmi přesný seznam.
Pero bude mít to, které má, nové opravdu kupovat nebudu, není gumovací, má kuličkový hrot. Za mě to pero a ani sešit kravina není, ovlivňuje to výsledky.

• Citovat
  • Upravit
24249
25.8.24 20:35

Zrovna na ten sešit bych koupila takový jaký chce učitelka. Třeba již nechce, aby tam měli tu linku. Pero jak píšu chápu. Prostě se domluv s dítětem a ať si to umí obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 20:38
@anavi13 píše: Více

A dopadnu jako loni, kdy učitelka nechtěla pomocné linky, ale měli jsme to dětem rysovat, takže jsem rýsovala do všech sešitů.

• Citovat
  • Upravit
9025
25.8.24 20:39

Koupila bych sešity jaké chce učitelka. Vodovky s dvanácti barvami značky jakou chci já. Pero podle sebe. Jde o moje peníze a moje dítě, tak nevím proč bych mu měla kupovat něco co mu nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.8.24 20:40

Tak ber, že s tím má opravdu dobrou zkušenost. Vykřičník neber jako direktivní, ale jako že jí na tom dost záleží.

Já chci třeba lepidlo tyčinkové Kores, protože, když to nenapíšu půlka dětí přinese tyčinku z Pepca a nebude jim to držet.
Stejně tak žádám rodiče malých dětí o tlusté trojhranné pastelky koh-i-noor, protože jsou výrazné a dobře se drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.8.24 20:41

Všechno je o diskuzi. Nevím, jestli je nutné rozporovat třeba lepidlo nebo vodovky, u psacího náčiní jsou určitě možné varianty pro leváky nebo dysgrafiky. Ptala ses na Tornádo - to považuju za peklo mezi pery pro počáteční psaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.8.24 20:42

Tak jí napiš, zda nevadí pomocné linky.
Třeba už ve druhé třídě chce trénovat výšku písmen bez linek.
A třeba taky ne a pomocné linky nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
25.8.24 20:44
@Tojsemja3 píše: Více

Tak třeba moje dítě nikdy trojhranné pastelky neumělo dobře držet.

• Citovat
  • Upravit
3038
25.8.24 20:44

Jestli si to chces s ucitelkou potvrdit, pockej na zitra, jasny, ze na Bakalare nereaguje, vetsinou cerpaji dovolenou, ale od zitra vetsina bude nejspis v praci.
Jinak se teda priklanim k tomu, ze tam pise osvedcene znacky, nase nam taky rikaly u nekterych veci ale ze to mame brat jako doporuceni a prosily nekupovat treba ty vodovky a lepidla z Pepca apod, jak to bylo zminene. Takze pokud je to dobra kvalita, koupila bych svoje…my myslim taky meli Maped misto doporucenych Kohinoor a nic se nestalo :nevim: Pero bych dala klidne, jake vyhovuje, syna taky Tornado zlobi a presne mame toho Schneidra, ale nase proste chtela bud plnici/bombickove, nebo Tornado, jen ne ty gumovaci, ono jestli mate ten Schneider co my, tak to je hodne podobny system jak to Tornado, ani neni videt, ze je na bombicky, to bych neresila. U tech sesitu bych pockala, co rekne, ty linky uz nemusi chtit „tolerovat,“ jasne, ze se diteti pise lip, ale treba to uz fakt videt nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 20:49
@hanka.br. píše: Více

Synova učitelka ho vyžaduje. Jaké pero doporucuješ ty?

@Tojsemja3 mně se líbí způsob, co má učitelka staršího, má tam vypsané doporučené znacky s tím, že prosí rodiče, aby nekupovali Pepco a ještě nějaké značky, že většinou nejsou kvalitní, lepidlo nelepí, pastelky nekreslí…

• Citovat
  • Upravit
1065
25.8.24 20:50
@Snorlaxik píše: Více

I to se může stát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová