Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše: Více
no, jenze pak ta ucitelka musi ve tride resit, ze diteti to nekresli, pastelky se snadno lamou, barvy nelze rozmichat, dite se pichlo o spicku nuzek, nebo naopak nemuze kulatymi neco vystrihnout… Ja kdysi v pracovkach sbirala rolicky od toaletaku a taky jsem musela dat vedet, ze zewa ne.
@Anonymní píše: VíceÚplně tě vidím, taková ta rizla eko bio matka 🙈 🙉 chudák děcko…
@Menton píše: Více
Naopak nemám problém si nechat poradit, ale nemám ráda lidi, co vnucují své názory, protože jen jejich je ten jediný správný.
Díky barvickam přestal starší zapomínat. Měl to barevně i v rozvrhu a viděl, že je modrá, tak si dal do tašky modré věci. Ona to tak začala jejich učitelka v první třídě. Tmavě modrá byla matika školní, světle modrá domácí, já k tomu pak sladila barvy učebnic a pracovních sešitů.
Proč vlastní pravidla?
@Anonymní píše: Více
Naopak nemám problém si nechat poradit, ale nemám ráda lidi, co vnucují své názory, protože jen jejich je ten jediný správný.
A úplně stejně se chováš ty… můj názor je jediný správný…si ti diskuzi po sobě přečti zpětně
Pero: Zjistila jsem, že jsou dva tábory učitelek. Jeden je pro tornádo, druhý proti
Jako nedělá kaňky, nebarví ruce, neřeší se bombičky, ale nejsem schopná posoudit, jestli není špatný na nácvik úchopu… Tady názor nemám, jen jsem opravdu vyslechla názory učitelek pro a proti…
Lepidlo: Je to tragédie, co se dnes prodává jako lepidlo. Často opravdu vůbec nelepí. Naše učitelka říká Herkules nebo Kores. Já říkám Kores, je lepší než Herkules v tyčince…
Pastelky: Kapitola sama pro sebe. Pracuji jako asistentka pedagoga a některé pastelky opravdu blbě kreslí - jako fakt katastrofa, půjčovala jsem některým chudinkám, kterým rodiče koupili šmejdy, svoje… Já jsem pro silné (Stabilo - nejlepší, myslím ty silné bez zářezů, Maped, popř. i ty Kohinorky)
Obyčejná tužka- nejlepší Farber Castel
Vodovky: ty Kohinorky se dost zhoršily, bohužel, ale asi pořád takový nějaký zlatý střed…
Ale koupila bych prostě to, co chce učitelka. To pero bych zkusila vykomunikovat, když vám nevyhovuje, ale kvůli vodovkám atd bych tlaky nedělala
Jo a dík za tip na vodovky, koupím svým dětem
@Menton píše: Více
Nemyslím si. Uznala jsem kromě pera vše. Ale nemyslím si, že jsou jedině dobré vodovky. Vadí mi jen direktivní způsob, že všichni budou mít všechno stejné.
@Menton hlavně netvrdím, že to je nejlepší pro všechny, ale pro moje dítě, se kterým mám zkušenosti, to je trošku rozdíl.
Osobně mám ráda diskuzi.
Jak jsem už psala, vyhovuje mi styl a komunikace učitelky od staršího.
Ale takhle to učitelka opravdu určitě nemyslela. Chtěla se vyhnout tomu, že některé děti přinesou pastelky, které ani nelze ořezat, které se lámou a zanechávají slabou stopu. Lepidlo, které nelepí atp.
Díky za tip na barevné rozlišení, možná to taky zavedeme.
@ludmilaadamkova píše: Více
Jenže zas pro spoustu rodičů by byl problém toto, berou to tak, že je to učitelky věc a že jim to má usnadnit a právě to, že řekne, co přesně donést je pro ně usnadnění. Ono se nejde zavděčit všem, nikdy nebudou spoko všichni.
tak mu kup nové, psát se jim naučí, proč ne? pokud ne, není to chybou pera
u nás to tedy po léta je nejoblíbenějším perem pro malé ![]()