Spolužák vydírá syna

Anonymní
18.8.24 11:41

Spolužák vydírá syna

Hledám řešení, které asi nebude. Syn má spolužáka, bydlí vedle nás a jinak tu děti od něj ze třídy nejsou. Ze začátku to bylo v pohodě, kluci si spolu hráli, teď je vidět, že jsou každý jinde, už jsou větší, bude jim 10. Přes léto jsou spolu hodně, protože oni nikde nejsou a my to střídáme. Včera byli u nás na zahradě, bylo otevřené okno, tak jsem je slyšela, spolužák jel celou dobu jak kafemlejnek, kup si tu a tu věc a budeš mi ji půjčovat, přines tu a tu hru, přines mobil, tablet, máš čokoládu… Když syn odmítne, spolužák se urazí a odejde, za chvíli zase zvoní. Spolužák vydírá, uráží se, nás nepozdravi, na pozdrav neodpoví. Celkem mě to nebaví a uvažuju, že zakážu, aby k nám chodil. Klidně ať jdou na hřiště, je od nás kousek, ale doma už ho nechci.
Vyřešila jste některá podobnou situaci zákazem? Pomohlo to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6421
18.8.24 11:46

Ale to ho bude vydírat stejně, ať je to na hřišti nebo u vás. Tím se to asi nevyřeší. Mluvila jsi o tom se synem? Taky bych nechtěla aby se moje dítě kamarádilo s někým takovým. Je to toxický jedinec od mala, nějaká chyba ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 11:48
@ZuzaM píše: Více

Vyřeší, tam si celkem i hrají, protože tam není přístup k mobilu, tabletu, sladkostem.

• Citovat
  • Upravit
6421
18.8.24 12:02
@Anonymní píše: Více

Tak v tom případě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 12:05
@ZuzaM píše: Více

Samozřejmě tam asi něco probíhá a nejsem tam, takže neslyším, i tak se často uráží a odchází.

• Citovat
  • Upravit
8479
18.8.24 12:15

Tak realně může syna pro ty věci posílat ať pro ně zajde apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
18.8.24 12:15

Proč mu neco neřekneš? Tobě přijde normální, že furt odchází a přichází, že se na to ani nezeptas? Tohle vyusti jen v šikanu a ty se na to jen tak koukas. Synovi to vysvetli, jak se ma branit a že to jeho chování není kamarádské. Kamaradovi řekni, že takhle se kamosi k sobě nechovaji a jestli to neprehodnoti, tak at si najde jiného kamarada.. a ty zapracuj na tom, aby syn měl vice kamaradu, klidně se domluv s nejakyma maminama a kluka ke kamaradum privez a odvez, vzdalenost teď během prázdnin je jen vymluva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 12:18
@izabe píše: Více

To neposílá, protože syn ví, že je nesmí nosit pryč. Ani doma je nenosí na zahradu.

• Citovat
  • Upravit
76579
18.8.24 12:19

takže tobě nejde o to vyřešit šikanu vůči tvému synovi, ty to jen nechceš slyšet - tak pak jo, pošli je na hřiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 12:20

@suzka1 opravdu neřeším příchody a odchody, často slyším jen klapnout vrátka, někdy jdou oba k nim.
Oni jsou spolu i během roku.

• Citovat
  • Upravit
2495
18.8.24 12:57

Jsi divná matka. Tak se na syna rovnou vykašli a nech ho napospas šikanatorům..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 13:06
@Vada píše: Více

Nemyslím si, že to je šikana. Kluk se prosazuje a je mu to k ničemu, protože syn nic nepřinese.
Ve škole jsou spolu, chodí spolu do a ze školy, což nejde.
Zakazat kamaráda mi přijde zbytečné. To se snažila máma mně a nepovedlo se.

• Citovat
  • Upravit
36015
18.8.24 13:06

Když něco takového zas uslyšíš, tak si rovnou promluv s tím kamarádem a řekni mu, že nic nebude a ať jej na to nenavádí. Na PC/tabletu a pod. si budou hrát doma, až bude špatné počasí, sladkosti jím dáš sama, až uznáš za vhodné, takže ať do syna zbytečně neryje a ať si klidně hrají. Až pochopí, že syn je malý pán a nezávisí to jenom na něm a Ty víš, odkud vítr fouká, tak možná do nej přestane rýt. U nás tomu tak bylo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 13:10

@jege nikdy si u nás nehráli na mobilu a ani PC. Dovnitř domu nechodí vůbec. Sladkosti syn ven nenosí. Doma je nemáme. Dostanou vodu a ovoce.

• Citovat
  • Upravit
5138
18.8.24 13:11
@suzka1 píše: Více

To jako myslíš vážně,10 letému dítěti hledat kamarády? Dělat taxikáře a animátora :mrgreen: Ty vado :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová