Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snorlaxik píše: Více
No když to říkáš, tak to tak asi bude. ![]()
@Tojsemja3 píše: Více
Takhle arogantně jednáš se svými žáky a jejich rodiči?
@Snorlaxik píše: Více
Když respektuji jiný názor a zarytě nehájím ten svůj, tak jsem arogantní?
Já se sem nechodím hádat, ale diskutovat.
Děti už mám dávno ze základky, takže minulost.
Sešity jsem kupovala podle čísla, i když postupně jsem začala kašlat na nějaké dodržování počtu listů. A vzhledem k tomu, že sešit stojí pár korun, tak kdybych měla pocit, že dítě potřebuje sešit s linkou, koupila bych ho. Přinejhorším bych později koupila ten, co chce učitelka, kdyby to byl velký problém. Ono to taky bylo o tom, že mám tři děti, takže jsem vždycky v akci nakoupila krabici sešitů, tužek, kružítek a dalších školních blbinek, ze kterých si děti postupně dle potřeby odebíraly. V dalším školním roce jsem jenom koukla, kolik čeho zbylo a podle toho dokupila. Výtvarné potřeby jsem značky kupovala podle toho, co dětem vyhovovalo (dvě chodily do ZUŠky na výtvarku) a pero taky (dvě děti byly dysgrafici).
Nám tedy učitelka dala seznam, co koupit včetně značek. Vysvětlila to tím, že značky jsou osvědčený a ona chce, aby všechny děti měly stejné pomůcky. Nějak mě nenapadlo, abych nad tím frflala a sveřepě si trvala na něčem jiným. Rozpřádat debatu nad tím, která značka se mi zdá lepší a že já chci zrovna tohle, tak to považuju za naprosto zbytečný žabomyší války. To si radši nechám kapacitu na důležitý problémy.
@masima píše: Více
Ano je to tak, jak píšeš. Nám tohle vysvětlovala kdysi učitelka v přípravné třídě. Že ty značky preferuje hlavně kvůli tomu, že plno rodičů kupuje vodovovky, pastelky z pepca a ty barvy jdou pak znát.
@anavi13 píše: Více
Já si myslím, že syn už ve druhé třídě linky pomocné neměl.
Měla jsem ho doma kvůli procvičování, ale ve škole už psali bez pomocných linek
@vejilka píše: Více
Starší měl pomocné linky ještě i mnohem později. Psalo se mu tak lépe a učitelka nikam nespěchala. Mladší píše mnohem hůř.
Chápu to, že Pepco je děs, ale dá se to i jinak. Udělám si to podle sebe a ať se učitelka ozve, když bude mít problém.
Jsem naopak nešťastná z každé položky, která není přesně definována.
@Anonymní píše: Více
Nechápu, proč se nedomluvis s učitelkou??
Mám dítě s několika dys, pokud chci nějakou výjimku, tak se domlouvam primo s učitelkou…
Pořád se tu točíš dokola a řešíš za mě opravdu blbosti…jestli pastelka A nebo pastelka B, lepidlo takové nebo makové…
Sešity chápu, ale tam se musíš domluvit s kantorem…
U nás škola měla dohodu s místními papírnictvími, které připravily balíčky pro každý ročník dle seznamu od školy. Balíčky si mohl rodič koupit na prodejnách. Bylo to snad i za zvýhodněnou cenu. Ale nebylo to rozhodně povinné, pokud si rodič koupil adekvátní variantu.
Beru, že chce zabránit tomu, aby rodiče nekupovali šunty, ale vyžadovat konkrétní výrobky od konkrétní značky vyloženě povinně, pokud chci koupit stejně kvalitní/kvalitnější výrobek jiné značky, mi přijde na hraně. Opravdu se s ní zkus spojit a uvidíš, co ti řekne.
@Velryba černá píše: Více
Mně by stačilo pastelky ve dřevě alespoň 12 barev, jak to měl starší. To byla značka ideál. S poznámkou doporučených značek a prosbou, aby to nebylo Pepco a podobné značky, které nekreslí.
@Anonymní píše: Více
Oni to pak ale mnohdy nepoužívají, proto má učitelka třeba požadavek na šest barev.
Takže je nesmysl, aby učitelka nutila všem dětem stejnou značku psacích potřeb.