Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše: Více
Tak ono je taky otázkou, zda to bylo za obrázek nebo za to, že tam většinu hodiny dělalo blbiny, že.
@j.a.n.i1 píše: Více
tak i kdyby dítě dělalo blbiny, tak není adekvátní dát za to špatnou známku z obrázku ![]()
Opravdu ti přijde ok, aby dítě nosilo trojky z vytvarky kvůli zlobení?
Ale jinak to bylo kvůli nehezkosti, subjektivně opravdu kreslit neumí. Tedy kreslí hezky a zkazí to vybarvením, kdy to vždy zapatla dohromady.
@stinga píše: Více
Proč, hodnotí se jeho práce v hodině, ne a pokud tam místo práce dělá bejkarny a nepracuje, tak je to adekvátní…
Dostávat trojky z výtvarky v dnešní době je špatně, dřív jsem si naivně myslela, že školství v dnešní době bude jinde…
ne, se zlobením si musí učitelka poradit jinak, než špatnou známkou z výtvarky přece
Souhlas. Pokud to nebylo, nakreslíme postavu a daný jedinec nakreslil schválně auto, trojka by tam neměla, zvlášť v první třídě, být. Nebo pokud prostě schválně nekreslil a na konci tam neudělal nějakou čáraninu.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 18:06
U nás v první třídě měla paní učitelka obsáhlý seznam (konkrétní značky teda ne) a pak většinu věcí ani nepoužili.
@AnastazieB píše: Více
Tak to pak naštěstí zůstane do vyšších tříd. Ony i ty tempery, když jsou dobře zavřené, vydrží.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 18:08
To mě také překvapilo a zarazilo. Holt, v některých školách to ustrnulo v minulém století a co řekne učitel, je svaté. Dokonce i vkus musí mít děti podle učitele. ![]()
@Havlova píše: Více
Přesně tohle jsem měla na mysli… Pak nevidím důvod, proč by mělo být oceněno stejně jako dítě, které se snažilo.
Není, je to pak známka za chování, a ne za práci. Co když dítě maluje jak Michelangelo, ale přitom dělá bejkárny? Také má dostat 3? ![]()
Není, většinou to řídí staré struktury a ty mladé se to od nich rychle učí anebo jdou ze školství pryč.
@jege píše: Více
A není náhodou to hodnocení malování subjektivní
![]()
Ne, u Michelangela je to objektivní fakt.
![]()