Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
tak ona je také možnost vyučovat dítě doma ![]()
jinak ani dítě nebude nadšené, když všechny ostatní děti budou mít vodovku se 12 barvami a ono bude mít 24 ![]()
ty souznít nemusíš, ale ve škole s tím perem, vodovkami a sešitem bude pracovat tvoje dítě, ne ty
Sešity bych na prvním stupni koupila dle požadavků na velikost a druh. Značku bych u ničeho určitě nedodržovala a určitě bych s učitelkou chtěla mluvit, aby mi zdůvodnila, proč chce určité věci jen ty konkrétní, přijde mi to skoro jako nedovolená reklama.
Vodovky jí uvedené značky bych nekoupila stejně jako nic od této značky, mám k tomu osobní důvody.
@masima píše: Více
Já jsem si zase vždycky myslela svoje o požadavcích na výtvarné pomůcky, které děti použily jednou nebo 2× za celý rok, typu modelína, tempery se 24 barvami nebo olejové a prašné pastely
Nebo pero, kterým dítě nezvládlo psát. Apod. Takže jsem taky příliš nesouzněla.
Sešity dodržuji. Vodovky bych koupila jaký chci já. Tohle hraní si výtvarnou školu v druhé třídě mě neba. Po nás loni chtěla učitelka, aby měly děti progresy. Pro třeťáky, děti to přelámaly a když je chtěla znova, měly jsme spolu vyměnu názoru.
@Anonymní píše: Více
jak už někdo píše, kup ty lepší vodovky dítěti na doma, ať vytváří hezké obrázky - dcera má ve škole také vodovky s 12 barvami (kupovala škola) a na doma jí kupuju barvičky s paletkou, kde je barev asi 30
@Jahru píše: Více
Tady je to ale naopak. Vodovky se základními barvami a základní sešity.
@stinga píše: Více
Ale no tak, to že někomu přijdou nesmyslné požadavky na konkrétní značku pastelek snad ještě není důvod k tomu dítě učit doma ![]()
@Jahru píše: Více
No, on zas tak nesmyslný není, spousta noname značek je totálně nepoužitelná, takže celkem chápu, že tam učitelka napíše nějakou levnější použitelnou. Jako jo, koupit lepší, proč ne, ale pokud má být 12 základních barev, tak kupovat 24 barevné není o značce…
Kupuji vše podle požadavků učitelek, naštěstí zatím byly rozumné, a nechtěly nic zvláštního. Vodovky Koh-i-noor 12 máme od první třídy už čtyři roky a jsou v pohodě, sešity kupovat zatím nemusíme, zeptala bych se učitelky, zda ji to nevadí, jedna maminka u nás ve třídě kupovala s pomocnou linkou svému dítěti, problém to nebyl.
@stinga doma malování nemá úspěch. Malování nenávidí, loni měl i trojky z obrázků, takže se snažím, aby ho to něčím zaujalo. Koh-i-noor mají ty barvy takové vyblite.
Taky tam má suché pastely. Ty jsem našla ještě po sobě, nové opravdu kupovat nebudu. Mimo to chce učitelka tuš, tu mám po prvorozeném.
@Havlova píše: Více
Ale proč na tom trvat, když dítěti vyhovuje něco jiného? Vždyť to není nic co by zásadně ovlivnilo jeho schopnost se vzdělávat. Ano, kdyby nemělo pastelky a sešity vůbec, tak je to jiná. Ale to, že má místo 12 barviček 24 přeci ničemu nevadí a neubližuje.
P. S. dcera měla místo 12 pastelek 14, navíc zlatou a stříbrnou. Zejména holčičky stály frontu na půjčení a rozhodně ji to nijak nevyčleňovalo ![]()
Si měla rovnou napsat, že od nás chceš ujištění, že učitelka je úplně mimo a máš pomůcky nakoupit podle svého ![]()
@stinga píše: Více
Já žila v tom, že vodovky krýt nemají, že je to vlastně taková hodně zjednodušená verze akvarelek. Krýt mají tempery (kdyby z nich většina učitelek nedělala vodovky v tubě) a měly by stačit základní barvy, ostatní jdou namíchat. Prašné křídy jsou békovina, většina je na dětech a v jejich okolí, navíc to ve škole nikdo nezalakuje, tak se ten prach trousí dál.