Nákup pomůcek do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tartaletka
25.8.24 17:19

Značky beru jako doporučení. Já se snažím dětem nakupovat to nejkvalitnější, ale spousta lidí v okolí to tak nemá a nakupuje no name značky, jen aby to měli z krku. Pak děcka zdržují strouháním pastelek, co se furt lámou, voskovky a vodovky jim nekreslí, štětce ztrácí chlupy a laciné lepidla jim nepřilepí nic :nevim: Myslím, že učitelka chce hlavně kvalitu, tedy značku bych moc neřešila, když se budeš držet kvality.

Mě strašně štvalo, když jsme měli nosit do školky dětem výtvarné potřeby. Většina lidí tam nakupovala nejlevnější shit. Pak tam děcka celý rok stříhaly s tupýma nůžkama a malovaly rozlámanýma pastelkama, tak se pak nedivím, že to učitelka rozepisuje s konkrétní značkou.

• Citovat
  • Upravit
65147
25.8.24 17:20
@Havlova píše: Více

naše učitelka výtvarky lakuje. Je ale fakt, že učí druhý stupen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 17:20
@j.a.n.i1 píše: Více

Já jsem rozhodnutá si to udělat podle sebe. Spíš mi šlo o to, jestli budu hodně vyčnívat, nebo nas je takových vic. Taky mi nebudu kupovat na psaní Tornádo, to je naprosto příšerné pero, bude psát dál bombickovym Schneiderem s kuličkovým hrotem.

• Citovat
  • Upravit
42042
25.8.24 17:21
@Jahru píše: Více

Já nemluvím o vyčleňování, vždyť ať je koupí a obhájí si je. Já, když chtěli základní pomůcky, jsem pořídila základní, a že dítě mělo později doma sakra arzenál, včetně akvarelů, akrylů, uhlů a spousty věcí, u kterých jsem ani nevěděla, k čemu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8467
25.8.24 17:37
@Anonymní píše: Více

Já myslím, že nebude problém, když případně učitelce řekneš, že ses nakonec rozhodla pro to a to, protože to tvému dítěti vyhovuje více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 17:39
@stinga píše: Více

A když se mu perem, co chce učitelka, píše špatně? Stejně ty sešity, co když se mu lépe píše s pomocnou linkou?

• Citovat
  • Upravit
35953
25.8.24 17:43
@j.a.n.i1 píše: Více
Úplně mimo třeba ne, ale třeba to myslela jako nutné minimum, které nevylučuje koupí něčeho lepšího. :cert:

PS: Učitel fakt není Pán Bůh, aby jeho požadavky musely být brány jako 10 přikázání! ;)

Příspěvek upraven 25.08.24 v 17:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
25.8.24 17:44

Asi mi uniká smysl…
Dítě nerado maluje a řešíš kvalitu pomůcek na vytvarku… 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42042
25.8.24 17:45

Pero bych mu nechala, na jaké je zvyklý. U něj jde asi o to, aby to nebyla propiska nebo fixa. O sešitech s linkou se domluv s učitelkou, jestli nechce, aby psali bez linek. A měly by tedy mít stejnou výšku řádků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 17:46
@Menton píše: Více

I dítě, co nerado maluje může mít dobré pomůcky a jde i o jiné věci než vodovky.

• Citovat
  • Upravit
76526
25.8.24 17:47

no tak to je pak otázka, jestli je učitelka rigidní a trvá na pomůcce, kterou napsala ona a dítě s tím bude mít problémy - jako s učitelkou,
nebo to nebude ta učitelka řešit, ale jestli je to ten první typ, tak bys jí to asi měla tak nějak mile říct, že místo Tornáda má jiné pero, protože s Tornádem se mu píše špatně a to samé sešity - abys prostě předešla tomu, že bude mít problém dítko s účitelkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
25.8.24 17:48

no, asi pořád bude nerado malovat, ať bude mít barviček 12 nebo 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42042
25.8.24 17:48
@Menton píše: Více

Taky si myslím, že sebelepší pomůcky lásku ke kreslení nezařídí. Dcera kreslila vším, co našla. I cihlou, klackem, kouskem uhlí, propiskou, obyčejnou tužkou. Prostě často, vším a na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
25.8.24 17:52
@Havlova píše: Více

no přesně, dcera také kreslí čímkoli kamkoli,
já jsem kreslit neuměla, tak mě to ani nebavilo, a žádné pomůcky to nezachránily, ani sto barev by nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
25.8.24 17:52

Každopádně mi přijde blbé od učitelky dávat malým dětem trojky z obrázků, to by nemusela.

Přitom líbení se výtvarného díla je hodně subjektivní pocit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová