Nákup pomůcek do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40414
25.8.24 18:16
@jege píše: Více

Je to škoda, za mě by se výtvarka, hudebka a tělák nemělo známkovat, mělo by jít o to, naučit děti mít rády pohyb, hudbu, výtvarné umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
25.8.24 18:17
@Havlova píše: Více

To sice ano, ale plastelínu, olejové pastely, vatu, špejle, průhledné gumovací desky atd. nepoužili ani pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
25.8.24 18:25
@AnastazieB píše: Více

Tak u nás naštěstí vše, co měli napsané, použili. Dokonce nastala v první třídě vzpoura matek, proč nemají mít tempery, že ony je koupily. No, v seznamu nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
25.8.24 18:27
@free333 píše: Více

Já bych je nějakým způsobem známkovala. Třeba ne hned, ale známkovala. On to taky může být jediný předmět, který někomu jde. A pak, spousta děcek by to vysklila úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 18:30

Ne, byla to sova, měla to být sova, ale nebyla hezky vybarvená. Pak stejně byly i další věci. Snaží se o zadání, ale vybarvování mu nejde a je jedno, čím vybarvuje. Přitom kresbu tužkou má zmaknutou úplně precizně.

• Citovat
  • Upravit
1089
25.8.24 18:43

Nedodržovala jsem vůbec a koupila, co jsem uznala za vhodné já. Mluvím tedy o výtvarných potřebách. Požadavky některých učitelek se mně pozdávaly většinou přemrštěné. Sešity jsem kupovala podle seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
25.8.24 18:46
@Anonymní píše: Více

Jestli je motorika v pořádku (jako že ano), pak jedině trénovat. Můžeš zkusit i netradiční, aby ho to zaujalo - třeba kávou, prstem, nějaké hádanky, kde pak vyleze obrázek, motivovat něčím, co dělá rád.
Ale jak jsem psala, trojky jen za výše uvedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 19:12

Trénovali jsme, chodili jsme na kurzy grafomotoriky. Malovat nikdy nebude a neřeším.

• Citovat
  • Upravit
42082
25.8.24 19:15

Ono jde o rozvoj i jiných věcí, než jen malovat nikdy nebude. Jde třeba i o přesnost, odhad, motoriku, soustředění, manuální zručnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15826
25.8.24 19:21

Aha, takže jen obyčejně prudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.24 19:22

To je otázka, co chceš. Já třeba rozumím tomu, že jsou lepší vodovky, než Koh-i-noor, ale i horší. Takže pokud učitelka tam napsala tuto značku, jen proto, že je to takový dostupný střed, aby se vyvarovala tomu, aby dečka přinesly ty nejlevnější, tak je to v pohodě, myslela to dobře, je rozumná a určitě nebudou vadit vodovky jiné značky ve stejné nebo v lepší kvalitě. Jenže to musíš vědět ty, jestli je učitelka tenhle případ nebo je z těch, co by se na celý učení měla vykašlat. Pokud je B správně, kvůli dítěti bych se jí přizpůsobil, ne vůbec kvůli ní, ale kvůli svému dítěti, aby nemuselo něco poslouchat, cítit se špatně atd. Vzhledem k tomu, že dá trojku z obrázku, což je strašný a špatný, tak bych se tomu ani nedivil. Na druhou stranu, pokud se dítě do školy těší, má tu učitelku rádo a je v pohodě, tak by mi tohle konkrétně nestálo za to jít s ní do konfliktu nebo to řešit třeba s vedením školy. Kor když to dítě nezajímá a není toto jeho parketa. Tak by měla prostě to co chce, ať je klid. Prostě ustoupit kvůli svému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15826
25.8.24 19:22

Zakladatelka je jasná. Takové by si měly založit vlastní stát. Všem by se ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
25.8.24 19:23

A nechce učitelka od Koh-i-noor anilinové vodovky? Ty totiž vypadají vyblitě, ale naopak mají po namočení mnohem sytější a jasnější odstíny než obyčejné vodovky. Učitelka chce taky tyto, resp. doporučuje, protože pak děti závidí ostatním ty jasné barvy.
Pera nám nikdo nediktuje, ale jsou zakázána gumovaci pera. Lepidla doporučují Kores, protože jsou prostě nejlepší (nejhorší jsou pevná lepidla z Pepca apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.8.24 19:24

Upřímně řečeno, tenhle tvůj bojkot doporučených pomůcek vůbec nechápu a přijde mi naprosto dětinský a zbytečný. I z toho důvodu do třetí třídy všechno kupuju sama, protože za výsledky vzdělávání zodpovídám a nepotřebuju aby si děti ničily úchop a motoriku levnými šmejdy a napodobeninami pastelek, nůžek, lepidel a psacích potřeb, když jsou značky, se kterými mám dlouhodobě dobré zkušenosti. Od čtvrté třídy dávám rodičům seznam doporučených pomůcek a jak k němu přistoupí, už je na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.24 19:28

Tak dávat jedničky, dvojky, ale ne trojku, to je strašně demotivující. Navíc to má prostě člověk vrozený. Já třeba malovat vcelku umím, ale zpívat třeba vůbec, zpívám si ve sprše a to se divím, že máme ještě dlaždičky. Ale její zpívám rád, třeba u táboráku a tak i když její chudáci všichni okolo :mrgreen:, ale i tak myslím, že by byla škoda dostávat trojku z hudební výchovy. Myslím že bych do dnes k tomu měl odpor a to by byla škoda. Že to absolutně neumím mi došlo samo, k tomu není potřeba dostávat trojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová