Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše: Více
Zrovna ta bombičková jdou opravdu dobrá.
@Snorlaxik píše: Více
Na tom držet správně tužku či pero není nic trapného…
Ale je. Naprosto zbytečně to hrotime a dětem akorát znechutíme psaní.
@Havlova píše: Více
No, jak se to vezme, já si právě Schnidery kupuju protože tužku držím blbě a tohle píše v libovolné poloze
a musím říct, že ruka mě od psaní vždy bolí, takže ono nebude od věci když se to držení naučí, já už se na stará kolena nepřeučím.
Držím celý život tužku hrozně. Nijak mě to neomezovalo a neomezuje.
Mám špatný úchop, protože učitelka v první třídě byla stará škola a jsem předělaný levák.
@Anonymní píše: Více
Přesně… Držím tužku jak prase kost a problémy mi to nedělá. A to slavné tornádo jsem ve škole milovala, ve správném úchopu mi nepomohlo. A teď už bych s ním psát nechtěla. Koupila jsem ho klukovi a po dvou dnech letělo do koše.
Napodobne, pero drzim blbe, prislo se na to ve 3. tride a uz me nikdo nikdy nepredelal. Ze to vadi neverim, absolvovala jsem s tim i VS v dobe, kdy jsme psali stovky stran poznamek rukou na rok…jsem zvedava, kolik toho rukou napisou dnesni deti po ukonceni stredni skoly…zbytecna buzerace ![]()
Mimochodem, drzim pero jak Obama, takze asi dobry
![]()
Mladsi dite nastupujici ted do 1. tridy ma taky neidealni uchop, ale jak ucitelky ve skolce, tak ucitelka ze ZUS ho vyhodnotily jako grafomotoricky sikovneho a vytvarne talentovaneho, tak doufam, ze to pani ucitelka nejak zkousne, o naprave nechce ani slyset a kdyz vidim, co produkuje, vubec nemam chut ho do ni nejak tlacit.
Příspěvek upraven 26.08.24 v 17:59
@Menton píše: Více
Color coding na ucebnice je bozi. Pouzivam v ruznych obdobach cely zivot a ano, i v praci, na svoje vlastni poznamky. Syn to ma do skoly taky.
Jinak resit, do ceho ma dite zabalene knihy je uz od ucitelky fakt prastene, chapu, ze vyzaduji baleni, hlavne na ty skolni, aby se nenicily, jinak jim to muze byt uplne u pdele, u tech per atd to ma aspon nejaky funkcni duvod, u baleni zadny…
@Snorlaxik já chápu, že někomu vyhovuje, ale u nás nesedlo ani jednomu dítěti a ani mně. Přijde mi moc tvrdé.
Mně se nejvíc líbí Schneider roller, ale učitelka ho nechtěla ani loni, že má moc silnou stopu, ze stejného důvodu nechtěla loni učitelka ani Stabilo.
@Beruska999999 syn má správný úchop. My absolvovali takových kurzů, že jsme to dotáhli ještě před školou, ale stejně píše ošklivě a Tornádo mu nevyhovuje.
Mimochodem, na krasopise opravdu nezáleží. Mám dceru s velmi vysokým IQ, která zatím vzděláním, a to včetně třech přijímaček, prošla s minimálním úsilím. Nádherně kreslí. Píše hrozně. Vypadá to jak směs run, klínového písma a švabachu. Jediný problém byly vzkazy v písance.
Tenhle? No asi se nudim, ale Schneider vs Tornado…jestli v tom pozna rozdil, je dobra
Jako trochu je, ale ze by to mel byt konec sveta ![]()
@Beruska999999 ten Roller má vyměnitelné bombičky i s hrotem, opravdu jsou silnější, chápu důvod a respektuji.
Ten Schneider na bombičky je srovnatelný stopou s Tornádem.
@Havlova on s ním píše pomaleji, protože se vrací, přepisuje.
Nemyslím, že mu prospěju tím, že mu řeknu, že musí psát Tornádem, i když se mu s ním píše hůř, ale chce to tak učitelka.
Mám to stejně. Za mě je tedy tornádo shit, co nechá děti psát ve špatném uchopu. Já svému dítěti koupila pero, jaké já uznala za vhodné, protože kdo má za vzdělávání ditetu zodpovědnost?
Zase ta česká trapná klasika… Důležitost úchopu, krasopisu. Důležité je, aby dítě psalo, aby ho to bavilo a aby mu to šlo.