Dítě v autě bez autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.8.24 16:41
@Annonymní_007 píše: Více

Protože vždy jsem předávala já nebo muž. Tentokrát poprvé bral děti sam a to bez předchozího plánu a domluvy, kdybych to věděla, tak bych volala, ať nezapomenou sedačku. Takže si to zjednodušil, mně ani mužovi neodporuje.
Chtěla bych, aby ji tam měl už jen z důvodu, kdyby chtěli na výlet.

• Citovat
  • Upravit
2932
30.8.24 16:47

Za mě přeháníš, není to male dítě, je mu 10 a celkem mě překvapuje, že má stále sedačku. Určitě jo už nebude mít dlouho. Jinak tvoje příspěvky zní dost agresivně, chudák děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 16:50
@thalasan píše: Více

Nemá ani 135 cm, takže sedačku mít musí, nebo aspoň podsedak.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
30.8.24 16:50

Používání sedačky a podsedaku přece není dané věkem. Psala, že kluk ještě neměří ani 135 cm…

• Citovat
  • Upravit
2932
30.8.24 16:52
@Anonymní píše: Více

Podsedak stejně stojí za prd, ale jestli ti to stojí za to dělat peklo v rodině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.8.24 16:54

co vás překvapuje na tom, že má 10leté dítě autosedačku? Pokud nedosáhne výšky 150cm, nebo váhy 36 kg, tak je sedačka ze zákona povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
30.8.24 16:57
@l.marek85 píše: Více

Ok chápu, špatně napsané. Překvapuje mě, že nemá desetileté dítě ještě 135 cm. Tuto informaci jsem přebrala z této diskuze a moc nad ní nepremyslela. S těmi 150 cm máte pravdu. Jen říkám, že u takhle velkého dítěte bych z toho nedělala až takovou kovbojku a jen si to normálně vyrikala s dědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 16:58

Chápu tvé rozhořčení. Mám kluky skoro 10 a 11.5, oba 140 cm, 26 a 30kg, oba jezdí v sedačkách, a budou, dokud nedosahnou limitu. Nicméně ex je vozí v sedačkách naprosto nevyhovujících a blbě nastavených (včetně 6 leteho) nebo jen na podsedákách :cert: :zed: A nezmůžu nic.
Nicméně znovu bych si s oběma promluvila a apelovala na použití sedačky, jinak s dědou nebudou jezdit.

Příspěvek upraven 30.08.24 v 16:59

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 16:58

Pořád lepší aspoň ten podsedak než nic.
Proč peklo v rodině. Nic jsem dědovi neřekla, až se uvidíme osobně, tak ho opět slušně poprosím, aby bral buď sedačku nebo podsedak.

• Citovat
  • Upravit
5151
30.8.24 17:00
@Cuddy píše: Více

Tak tim bych zrovna neargumentovala, zakon je zakon. A ze kdysi to tak nebylo, to prece neni omluva/vymluva pro ridice starsiho veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 17:01

@thalasan je to prcek. Je nejmenší ve třídě. Když jsme kupovali novou tašku do školy, tak nabízeli sety pro prvňáčky.

• Citovat
  • Upravit
5683
30.8.24 17:50
@Anonymní píše: Více

Liny deda? :think: Hm, bud rada, ze hl.neni liny brat decka k sobe, ze o ne ma zajem, co by za to mnohe jine mamy daly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
30.8.24 17:51
@Ahep píše: Více

V taxíku mívají podsedak, někdy mají i sedačku. Připoutat se je automaticky všude, poutame se v taxi všichni, jezdí jak dobytci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2294
30.8.24 17:56

Manžel sestry mé babičky když vezl holky (dceru a sestřenku)tak to taky zkoušel že přeci na 25 km nepotřebují holky žádné věci. Holkám byly 4 roky. Prej za něj se jezdilo takto normálně a neustále se vymýšlí nové kraviny.

Paradoxn+ slyšel na to že když ho zastaví policie dostaně slušnou pokutu. Je potřeba umět mluvit s lidma co nejsou uplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 18:06
@Ahep píše: Více

Mně je jedno, jestli si děti bere k sobě nebo ne. To je na něm a na dětech, takže argument, co by za to jiné mámy daly považuji za zbytečný. Bere si je až teď, když jsou větší a nepotřebují dohled. Většinou je nějak zaměstná, je to baví, což je hlavní.
A ano, je na toto líný a pohodlný. Přitom děcka by to udělaly už samy, kdyby nezavelel jinak.
Už jsou doma, vrátily se samy vlakem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová