Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě přeháníš, není to male dítě, je mu 10 a celkem mě překvapuje, že má stále sedačku. Určitě jo už nebude mít dlouho. Jinak tvoje příspěvky zní dost agresivně, chudák děda.
@thalasan píše: Více
Nemá ani 135 cm, takže sedačku mít musí, nebo aspoň podsedak.
Používání sedačky a podsedaku přece není dané věkem. Psala, že kluk ještě neměří ani 135 cm…
@Anonymní píše: Více
Podsedak stejně stojí za prd, ale jestli ti to stojí za to dělat peklo v rodině ![]()
co vás překvapuje na tom, že má 10leté dítě autosedačku? Pokud nedosáhne výšky 150cm, nebo váhy 36 kg, tak je sedačka ze zákona povinná.
@l.marek85 píše: Více
Ok chápu, špatně napsané. Překvapuje mě, že nemá desetileté dítě ještě 135 cm. Tuto informaci jsem přebrala z této diskuze a moc nad ní nepremyslela. S těmi 150 cm máte pravdu. Jen říkám, že u takhle velkého dítěte bych z toho nedělala až takovou kovbojku a jen si to normálně vyrikala s dědou.
Chápu tvé rozhořčení. Mám kluky skoro 10 a 11.5, oba 140 cm, 26 a 30kg, oba jezdí v sedačkách, a budou, dokud nedosahnou limitu. Nicméně ex je vozí v sedačkách naprosto nevyhovujících a blbě nastavených (včetně 6 leteho) nebo jen na podsedákách
A nezmůžu nic.
Nicméně znovu bych si s oběma promluvila a apelovala na použití sedačky, jinak s dědou nebudou jezdit.
Příspěvek upraven 30.08.24 v 16:59
Pořád lepší aspoň ten podsedak než nic.
Proč peklo v rodině. Nic jsem dědovi neřekla, až se uvidíme osobně, tak ho opět slušně poprosím, aby bral buď sedačku nebo podsedak.
@Cuddy píše: Více
Tak tim bych zrovna neargumentovala, zakon je zakon. A ze kdysi to tak nebylo, to prece neni omluva/vymluva pro ridice starsiho veku.
@thalasan je to prcek. Je nejmenší ve třídě. Když jsme kupovali novou tašku do školy, tak nabízeli sety pro prvňáčky.
@Anonymní píše: Více
Liny deda?
Hm, bud rada, ze hl.neni liny brat decka k sobe, ze o ne ma zajem, co by za to mnohe jine mamy daly…
@Ahep píše: Více
V taxíku mívají podsedak, někdy mají i sedačku. Připoutat se je automaticky všude, poutame se v taxi všichni, jezdí jak dobytci ![]()
Manžel sestry mé babičky když vezl holky (dceru a sestřenku)tak to taky zkoušel že přeci na 25 km nepotřebují holky žádné věci. Holkám byly 4 roky. Prej za něj se jezdilo takto normálně a neustále se vymýšlí nové kraviny.
Paradoxn+ slyšel na to že když ho zastaví policie dostaně slušnou pokutu. Je potřeba umět mluvit s lidma co nejsou uplně normální.
@Ahep píše: Více
Mně je jedno, jestli si děti bere k sobě nebo ne. To je na něm a na dětech, takže argument, co by za to jiné mámy daly považuji za zbytečný. Bere si je až teď, když jsou větší a nepotřebují dohled. Většinou je nějak zaměstná, je to baví, což je hlavní.
A ano, je na toto líný a pohodlný. Přitom děcka by to udělaly už samy, kdyby nezavelel jinak.
Už jsou doma, vrátily se samy vlakem.
Protože vždy jsem předávala já nebo muž. Tentokrát poprvé bral děti sam a to bez předchozího plánu a domluvy, kdybych to věděla, tak bych volala, ať nezapomenou sedačku. Takže si to zjednodušil, mně ani mužovi neodporuje.
Chtěla bych, aby ji tam měl už jen z důvodu, kdyby chtěli na výlet.