Dítě v autě bez autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
30.8.24 15:12
@Anonymní píše: Více

no tak asi kdyby se nic nestalo, tak bych to neřešila a jen dědovi, řekla, ať si příště vezme v předsíni sedačku a hlavně i dítěti, aby si to hlídalo. Děda pravděpodobně je neznalej, nebo to neřeší a já to chápu, že nemůžou jít s dobou úplně ve všem…prostě za nich nebyl v autě ani pás, natož nějaká sedačka až do 12 let a asi mu ani nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
30.8.24 15:14

Naštvaná máš být na dítě, že si v 10 letech neohlida, co vyžadujes. Dědovi se nediv, je to generace, co vozidla v autě mimina v korbicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 15:16

@l.marek85 děda ví, že má mít sedačku, byl líný to stěhovat a řekl, že ji má dítě nechat doma, že je zbytečné ji na těch pár km dávat do auta.
S dítětem jsem mluvila hned, jak jsem zjistila, že je doma sedačka i podsedak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 15:17
@Cuddy píše: Více

Děda to ví, vozí je často, ale zavelel, že žádná sedačka, že to je zbytečné. Dítě poslechlo.

• Citovat
  • Upravit
1244
30.8.24 15:26
@Ahep píše: Více

Ja tedy zadávávam vždy požadavek na autosedacku a vždy ji taxi ma. Většinou nějakou univerzální nic moc, ale mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
30.8.24 15:29

Přeháníš, tohle si normální člověk vyříká s dědou, nemusí kvůli tomu hysterčit na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
30.8.24 15:53

Tak těžko tohle vyčítat dítěti, to poslechlo dědu. Výčitej to dědovi. Ideál nechat jeden podsedak v jeho autě, ne? Ten se nikam nemontuje. Slouží, aby 135 cm vysoký syn neměl pás pod krkem. Manžel je na hlavu, když argumentuje počtem ujetých kilometrů.
Njn, stalo se, tak hlavně, že to všichni přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
30.8.24 16:02

Jako nepřijde mi to takové drama, vzhledem k tomu, že to dítě už není úplně malé, byl to jen kousek a nic se nestalo. Ale zas bych to překousla jednou, ne vždy. Člověk nikdy neví, co se stane, nepozornost nebo bezohlednost řidičů nás může potkat i u baráku, je jedno, jak daleko děda jede :nevim: My máme koupené takové pasy, co se přicvaknout na bezpečnostní pás v autě a tím ho zkrátí přes rameno. Má to certifikaci jako podsedák, instalace trvá pár vteřin. Jak někdo vytasí, že autosedačka je zbytečná, tak vytasím aspoň ten pas (třeba v situaci, kdy někam jedeme, nemůžeme vzít sedačku a má nás někdo vézt autem).

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
30.8.24 16:15

Já bych byla hodně naštvaná, ale hlavně proto, že prarodičům a dětem do ničeho nekecám a prarodiče mají jenom dvě pravidla - žádné fyzické tresty a žádná jízda bez sedačky. Vědí to, takze by mě naštvali, že to nejsou schopni dodržet. Argumentovat počtem kilometrů je mimo - bourala jsem kilometr od baráku, když mi jeden opilec nedal přednost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 16:17

@tartaletka na vzdálenosti nezáleží, sousedka umřela v autě 150 metrů od baráku, odbočovala z hlavní na vedlejší, zpomalila, auto za ní nezareagovalo a bylo to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 16:28
@Zumpa píše: Více

Děda ví, že trvame na sedačce. Za mě je lepší se vyvztekat jinde, vydychat to a dědu už jen slušně poprosit, že podsedak vzít mohl.

• Citovat
  • Upravit
136
30.8.24 16:32

My máme oba dědy už v nebi, já bych tohle ráda řešila. Je to blbost, řekni že příště ať ji kouká vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
30.8.24 16:33

Holt asi nevíš, co to jsou starosti, když tě taková marginálie rozhodí natolik, že to musíš řešit veřejně s bandou lidí, které vůbec neznáš. Jestli to je nějaká forma socio - psychologického průzkumu, tak jako bych nic nepsal :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 16:33
@MacyBlack píše: Více

On ví, že ji má brát, ale dal příkaz, že se nic nebere, že to je zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
2447
30.8.24 16:37
@Hibou píše: Více

Taky zvláštní, že se poprvé něco takového stalo po 13 letech, co mají vnoučata? Třeba děda naznal, že dítě už je velké :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová