Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
Stěhujeme se do Ostravy- Přívoz.. Slyšela jsem o této části města fakt nepěkné věci.
Proto bych se vás chtěla zeptat, konkrétně těch co bydlí v této oblasti jak to ve skutečnosti je s Romskými obyvateli?
Máme malé dítě které jde příští rok do školky tak mám obavy..
Ulice se nachází na Palackého
Děkuji ![]()
Ahoj,
nejsem z Ostravy, ale dobře ji znám. Přívoz je skutečně problémovější část města s vyšší koncentrací problematických osob, zároveň jde ale o část města, kterou čeká velký a kladný rozvoj. Je zde původnější nesídlištní zástavba, dostatek zeleně, dobré dopravní spojení.
Konkrétní lokalitu doporučuji zkouknout na mapě kriminality, kde jsou veškeré incidenty řešené policií zaznamenány.
Zaprvé není rozumné tady psát pod svým nickem kde bydlíš.
A zadruhé ta část ostravy je sice horší než v dalších částech Ostravy ale pokud nebudeš hned vedle nebo geta tak tě to nijak neovlivňovat nebude. Mám známou která bydlí kousek od ubytovny a denne ji kolem baráku chodí xx desítek nepřizpusobivych romu. Ji to ale nevadí a prý maji klid. Kazdopadne když k ni jedu tak nemam uplne dobry pocit když kolem nás prochází a třeba zebraji penize. Asi je to o zvyku, ja bych tam bydlet nechtěla.
A ta tvoje ulice je kousek od PČR tak bych asi byla v pohodě a nestresovala se.
@Danuska.Dany píše:
Ahoj holky,
Stěhujeme se do Ostravy- Přívoz.. Slyšela jsem o této části města fakt nepěkné věci.Proto bych se vás chtěla zeptat, konkrétně těch co bydlí v této oblasti jak to ve skutečnosti je s Romskými obyvateli?
Děkuji
Hodně štěstí. Tam bych bydlet nešla
Tam bych bydlet nechtěla. Pro mě je to zážitek se tam pohybovat jak je večer/tma.
@Danuska.Dany píše:
Ahoj holky,
Stěhujeme se do Ostravy- Přívoz.. Slyšela jsem o této části města fakt nepěkné věci.Proto bych se vás chtěla zeptat, konkrétně těch co bydlí v této oblasti jak to ve skutečnosti je s Romskými obyvateli?
Děkuji
proč to neuděláš opačně, nejprve si zjistím, jak to tam vypadá, pak si tam koupím - pronajmu byt
@vokishka píše:
proč to neuděláš opačně, nejprve si zjistím, jak to tam vypadá, pak si tam koupím - pronajmu byt
ja blbec jsem si kdysi nic neoverila a vzala tam praci ![]()
@matkabagristy píše:
ja blbec jsem si kdysi nic neoverila a vzala tam praci
tak ono je jiné tam pracovat a bydlet. Ale stěhovat se a přitom psát, jak se bojím kvůli Romům je trochu pozdě.
Ano, Přívoz má i části, kde je klid. Ale Palackého to není. Máš se na co těšit.
No, tam bych bydlet nechtěla. Chodila jsem tam sice léta do kostela, na spolčo, ale víc nic. Natož večer a sama. To mě chodili vyprovázet kamarádi na autobus. Škola u nádraží je pověstná, zkazky putují po celé Ostravě. Na další učila moje sestra a kamarád, vydrželi tři roky. Ve školce učila moje mamka..to je jiný svět prostě. Blíž k centru, Komenského sadům, Slezské Ostravě to je možná lepší.. Nicméně romskou oblast má mnoho obvodů, i Jih, Poruba..Ale nejsou tak zprofanované jako Přívoz.
Do školy s mými dětmi chodí romské ( školu kam chodili spádově zrušili a udělali z ní waldorfskou) a celkem dobrý, na vyjímky. I v mojí škole jsou romské děti a v naší třídě úplně ok. Všude se najdou problémové rodiny, ale mnohdy nejsou menšinové ani. Nicméně ten Přívoz je fakt na pováženou a hodně bych si všechno zjistila dopředu, než bych tam přesídlila.
@Anonymní píše:
No, tam bych bydlet nechtěla. Chodila jsem tam sice léta do kostela, na spolčo, ale víc nic. Natož večer a sama. To mě chodili vyprovázet kamarádi na autobus. Škola u nádraží je pověstná, zkazky putují po celé Ostravě. Na další učila moje sestra a kamarád, vydrželi tři roky. Ve školce učila moje mamka..to je jiný svět prostě. Blíž k centru, Komenského sadům, Slezské Ostravě to je možná lepší.. Nicméně romskou oblast má mnoho obvodů, i Jih, Poruba..Ale nejsou tak zprofanované jako Přívoz.
Do školy s mými dětmi chodí romské ( školu kam chodili spádově zrušili a udělali z ní waldorfskou) a celkem dobrý, na vyjímky. I v mojí škole jsou romské děti a v naší třídě úplně ok. Všude se najdou problémové rodiny, ale mnohdy nejsou menšinové ani. Nicméně ten Přívoz je fakt na pováženou a hodně bych si všechno zjistila dopředu, než bych tam přesídlila.
ludovita stura. Svet je maly
@matkabagristy jj, učila tam moje sestřenice po škole. Rok. Štúra zrušili, Čkalovku taky, takže se děti rozprostřely na ostatní ZŠ. A vyrostly nové, waldorf, Monty, Hello..Já jsem teda na obyč a ťuk ťuk fajn.
Ale Přívoz dobrovolně asi fakt ne. Syn tam chodí na kroužek a v zimě pro něj jezdíme. Na kroužek jezdí sám občas, ale bus mu jede přímo k budově kroužku.
Jenom šílenec by se dobrovolně nastěhoval do Přívozu. Ale pokud máš ráda cikány a podivné existence bude ti tam fajn ![]()