Ostrava Přívoz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.11.22 09:44

Ostrava Přívoz

Ahoj holky,
Stěhujeme se do Ostravy- Přívoz.. Slyšela jsem o této části města fakt nepěkné věci. :( Proto bych se vás chtěla zeptat, konkrétně těch co bydlí v této oblasti jak to ve skutečnosti je s Romskými obyvateli?
Máme malé dítě které jde příští rok do školky tak mám obavy..
Ulice se nachází na Palackého
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10236
7.11.22 10:09

Ahoj,
nejsem z Ostravy, ale dobře ji znám. Přívoz je skutečně problémovější část města s vyšší koncentrací problematických osob, zároveň jde ale o část města, kterou čeká velký a kladný rozvoj. Je zde původnější nesídlištní zástavba, dostatek zeleně, dobré dopravní spojení.
Konkrétní lokalitu doporučuji zkouknout na mapě kriminality, kde jsou veškeré incidenty řešené policií zaznamenány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
7.11.22 10:10

Zaprvé není rozumné tady psát pod svým nickem kde bydlíš.
A zadruhé ta část ostravy je sice horší než v dalších částech Ostravy ale pokud nebudeš hned vedle nebo geta tak tě to nijak neovlivňovat nebude. Mám známou která bydlí kousek od ubytovny a denne ji kolem baráku chodí xx desítek nepřizpusobivych romu. Ji to ale nevadí a prý maji klid. Kazdopadne když k ni jedu tak nemam uplne dobry pocit když kolem nás prochází a třeba zebraji penize. Asi je to o zvyku, ja bych tam bydlet nechtěla.
A ta tvoje ulice je kousek od PČR tak bych asi byla v pohodě a nestresovala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
7.11.22 10:15
@Danuska.Dany píše:
Ahoj holky,
Stěhujeme se do Ostravy- Přívoz.. Slyšela jsem o této části města fakt nepěkné věci. :( Proto bych se vás chtěla zeptat, konkrétně těch co bydlí v této oblasti jak to ve skutečnosti je s Romskými obyvateli?
Děkuji :)

Hodně štěstí. Tam bych bydlet nešla

• Citovat
  • Upravit
8324
7.11.22 12:26

Tam bych bydlet nechtěla. Pro mě je to zážitek se tam pohybovat jak je večer/tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
7.11.22 12:35

No, je to ciganov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64914
7.11.22 17:29
@Danuska.Dany píše:
Ahoj holky,
Děkuji :)

proč to neuděláš opačně, nejprve si zjistím, jak to tam vypadá, pak si tam koupím - pronajmu byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
7.11.22 17:31
@vokishka píše:
proč to neuděláš opačně, nejprve si zjistím, jak to tam vypadá, pak si tam koupím - pronajmu byt

ja blbec jsem si kdysi nic neoverila a vzala tam praci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64914
7.11.22 17:41
@matkabagristy píše:
ja blbec jsem si kdysi nic neoverila a vzala tam praci :roll:

tak ono je jiné tam pracovat a bydlet. Ale stěhovat se a přitom psát, jak se bojím kvůli Romům je trochu pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3517
8.11.22 09:47

Ano, Přívoz má i části, kde je klid. Ale Palackého to není. Máš se na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.22 18:24

No, tam bych bydlet nechtěla. Chodila jsem tam sice léta do kostela, na spolčo, ale víc nic. Natož večer a sama. To mě chodili vyprovázet kamarádi na autobus. Škola u nádraží je pověstná, zkazky putují po celé Ostravě. Na další učila moje sestra a kamarád, vydrželi tři roky. Ve školce učila moje mamka..to je jiný svět prostě. Blíž k centru, Komenského sadům, Slezské Ostravě to je možná lepší.. Nicméně romskou oblast má mnoho obvodů, i Jih, Poruba..Ale nejsou tak zprofanované jako Přívoz.
Do školy s mými dětmi chodí romské ( školu kam chodili spádově zrušili a udělali z ní waldorfskou) a celkem dobrý, na vyjímky. I v mojí škole jsou romské děti a v naší třídě úplně ok. Všude se najdou problémové rodiny, ale mnohdy nejsou menšinové ani. Nicméně ten Přívoz je fakt na pováženou a hodně bych si všechno zjistila dopředu, než bych tam přesídlila.

• Citovat
  • Upravit
66800
8.11.22 18:59
@Anonymní píše:
No, tam bych bydlet nechtěla. Chodila jsem tam sice léta do kostela, na spolčo, ale víc nic. Natož večer a sama. To mě chodili vyprovázet kamarádi na autobus. Škola u nádraží je pověstná, zkazky putují po celé Ostravě. Na další učila moje sestra a kamarád, vydrželi tři roky. Ve školce učila moje mamka..to je jiný svět prostě. Blíž k centru, Komenského sadům, Slezské Ostravě to je možná lepší.. Nicméně romskou oblast má mnoho obvodů, i Jih, Poruba..Ale nejsou tak zprofanované jako Přívoz.
Do školy s mými dětmi chodí romské ( školu kam chodili spádově zrušili a udělali z ní waldorfskou) a celkem dobrý, na vyjímky. I v mojí škole jsou romské děti a v naší třídě úplně ok. Všude se najdou problémové rodiny, ale mnohdy nejsou menšinové ani. Nicméně ten Přívoz je fakt na pováženou a hodně bych si všechno zjistila dopředu, než bych tam přesídlila.

ludovita stura. Svet je maly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 06:39

@matkabagristy jj, učila tam moje sestřenice po škole. Rok. Štúra zrušili, Čkalovku taky, takže se děti rozprostřely na ostatní ZŠ. A vyrostly nové, waldorf, Monty, Hello..Já jsem teda na obyč a ťuk ťuk fajn.
Ale Přívoz dobrovolně asi fakt ne. Syn tam chodí na kroužek a v zimě pro něj jezdíme. Na kroužek jezdí sám občas, ale bus mu jede přímo k budově kroužku.

• Citovat
  • Upravit
1392
9.11.22 06:48

Jenom šílenec by se dobrovolně nastěhoval do Přívozu. Ale pokud máš ráda cikány a podivné existence bude ti tam fajn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný