Jak vyčistit kusový koberec?

6918
6.11.22 17:43

Jak vyčistit kusový koberec?

Ahoj holky,

možná hloupá otázka, ale koberce jsme doma nikdy neměli.
Pořídili jsme dětem do pokojíčku malý koberec. Jak ho mám co nejjednodušeji vyčistit? Budu ráda i za doporučení konkrétních přípravků.

Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4904
6.11.22 18:03

Jednou za rok si půjčuju Karcher na sedačku a beru s tím i koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.11.22 18:15

Nejlépe tepovačem.

• Citovat
  • Upravit
74217
6.11.22 18:22

Taky si půjčujeme za 500,– Karcher v prodejně. Máme malé kusové koberce u dětí, v pracovně a obýváku 150×200cm. Tak se zrovna vyčistí mini koberce, sedačka doma, venkovní sedačka, rohožka, pelíšky pro psa i kocoury, auto se projede. Už jsem říkala muži, když to půjčí, jestli by to šlo i na matrace.
Zvažuji, že Karcher muži koupím. Jeho to s tím vyloženě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14631
6.11.22 18:48

My taky jednou ročně čistíme strojově a jinak jen vysáváme. Mám doma i nějaké čističe na koberce a čalounění, používám v případě nehody, fleku, nebo zápachu. Ty střídám průběžně, ale asi nejlepší je takový ten suchý prášek od Wanish.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.11.22 19:04

My jsme si kvůli dětem koupili tepovač domů, nějaký obyčejný Sencor, stál necelé 3000 a čistí perfektně. Máme ho asi 5 let, je jak nový, takže se to pořád vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.11.22 19:06
@Michelle_M píše:
asi nejlepší je takový ten suchý prášek od Wanish.

Já na ten suchý nenarazila už snad dva roky, pořád se vyrábí?
Nebo náš okres už ho neobjednává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

@Kelsey hele, oni ti to stejně nevyčistí o moc víc, než vrchní látku. Nemáš pratelné povlaky na matracích? Dneska už jich to má většina. Spíš je lepší je jednou za čas prohnat párou a nechat pořádně vyschnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918

Holky, a po tom přístroji (např. Karcher) je to pak suché nebo mokré? Jak dlouho to musí schnout? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.11.22 19:32

Behoun z kuchyně hodím do sprchy na zem. Sprchuju a kartáčem vydrbu. Nechám okapat a povesim. Je jak nový.

• Citovat
  • Upravit
14631
6.11.22 19:48
@Stevia píše:
Já na ten suchý nenarazila už snad dva roky, pořád se vyrábí?
Nebo náš okres už ho neobjednává?

Naposledy jsem ho brala přes eshop, drogerie VMD. Jinak v běžném krámě jsem po něm už dlouho nekoukala, to balení mi vždycky vydrží věky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
6.11.22 19:50

Jednou za čas pujčím v OBI za cca 400kč čistící vysavač. Nejlépe v horkém letním dnu, at mi to rychle vyschne nebo i v zimě, pustím topení na plno a než ho odvezu a vrátím, tak je skoro suchý… ovšem ted se stala krizovka, že malý pozvracel (čokoláda+ sušenky, sliz…fuuuj) menší koberec v kuchyni.

Malé flíčky beru hněd roztokem Sava nebo pracím gelem a kartáčem. Ovšem tohle byla beznaděj, takže jsem ho poskládala do nějakého tvaru a nacpala do pračky (mám na 10kg) a šlo to uplně v pohodě.

Příspěvek upraven 06.11.22 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14631
6.11.22 19:51
@Uslava píše:
Behoun z kuchyně hodím do sprchy na zem. Sprchuju a kartáčem vydrbu. Nechám okapat a povesim. Je jak nový.

Tohle jsem taky jednou dělala a je to fakt účinný způsob, akorát do vany se mi to pořádně nevejde :D Manželova teta takhle čistí menší koberce na takové odtokové mříži venku na dvoře, o dost praktičtější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4904
6.11.22 20:13
@Lojzísek píše:
Holky, a po tom přístroji (např. Karcher) je to pak suché nebo mokré? Jak dlouho to musí schnout? Díky

Je to vlhké. Dopol vyčistíš, večer je to suché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.11.22 20:25
@Michelle_M píše:
Tohle jsem taky jednou dělala a je to fakt účinný způsob, akorát do vany se mi to pořádně nevejde :D Manželova teta takhle čistí menší koberce na takové odtokové mříži venku na dvoře, o dost praktičtější :D

Za mého dětství se u babi vytáhl každý koberec ven před barák na beton nebo dlažbu a blíž kanálu. Požadavky babi. Do ruky rýžák, vodu, čistič a drhlo se, pak se vzala hadice a opláchlo se to. Na slunku nechat proschnout. Ještě měla babi fígl, jak tu vodu stáhnout. Ať to líp schne a zpět domů. Průser byl, že ona měla a má velké ty koberce. To není na žádné šolíchání. Hrozné. Metál tomu, kdo vymyslel tepovač. Babi by i teď v 80r. byla schopná takhle drhnout koberce. Nenávidím koberce. Doma snesu jen ty malé, ať děcka nesedí na dlažbě. Plošné mi domů nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný