V čem perete luxusnější oblečení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2182
6.11.22 21:52

V čem perete luxusnější oblečení?

Ahj holky, obvykle používám 2 prací gely, jeden na běžné prádlo, určené na chatu, procházky, na doma atd. druhý na kvalitnější, na oblečení luxusnější, dražší. Zajímá mě, jaký gel nebo prášek se vám osvědčil na dražší oblečení? Aby déle vydrželo hezké a svěží. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2506
6.11.22 21:53

@maskovak peru vše v lanolinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
6.11.22 21:53

Já mám teda jeden druh gelu na všechno :mrgreen: ale asi to bude tím, že nemám luxusní kousky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.11.22 21:58

Používám Ariel. Naše pračka má nádobku, kde toho naliju hodně. Prášku i aviváže. A pračka si bere kolik sama chce. Tak to výjde víc praní. Pak se zas doplní. Takže nedávám různé na jiné prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
6.11.22 22:18

Luxusnější dáváme do čistírny, a v pohodě. :nevim: Já než bych to vyšpekulovala svým stylem pokus-omyl… :mrgreen: Taky mám pocit, že dost věcí tam má i psáno, že suché čištění.

Příspěvek upraven 06.11.22 v 22:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.11.22 22:20

Neřeším jestli je to prádlo na zahradu, do práce nebo luxusnější. Řeším jen práci prostředek, aby to nebylo plně chemie. Takže peru třeba v Feel Eco, Frosch atd.
Jen měním dle potřeby bílé, barevné atd.
A luxusnější prádlo je myšleno co? Nemyslím to zle, ale ta definice je velká. A pokud je tím myšlena značka oblečení, tak tam není garance kvality materiálu. Takže člověk může použít jakýkoliv práci prostředek a pračku a beztak to moc nevydrží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
6.11.22 22:30

Používám prášek na dětské se skvrnami, gel na oblečení bez skvrn a speciální gel na membránové oblečení. Luxusní oblečení je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
6.11.22 22:53

@Cuddy Za běžné beru staré vytahané čínské tričko na zahradu, za kvalitnější třeba nový kašmírový svetr, hedvábí, kvalitní bavlnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.11.22 22:55

Mám pár exkluzivních věci a ty tedy v pračce neperu.. nosím výjimečně a v případě potřeby dávám do čistírny.

• Citovat
  • Upravit
12564
6.11.22 23:17
@maskovak píše:
Ahj holky, obvykle používám 2 prací gely, jeden na běžné prádlo, určené na chatu, procházky, na doma atd. druhý na kvalitnější, na oblečení luxusnější, dražší. Zajímá mě, jaký gel nebo prášek se vám osvědčil na dražší oblečení? Aby déle vydrželo hezké a svěží. Děkuji.

Jeden gel na vietnamce i Armaniho :nevim: Ariel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
6.11.22 23:21

Moje luxusní věci musí přežít pračku a prací prostředek, který kupuji. Přežily to i svatební šaty, kožená bunda (se mohu na čistírnu vyhuknout). Pokud nepřežijí, dělám si poznámku v hlavě a příště si dávám větší pozor na to, co kupuji. I svoje drahé spodní prádlo peru stejně, max ho dám do pracího pytlíku, peru tak i samodržky, nosím je 4× do týdne, kdo to má prát v ruce :mrgreen: Aneb oblečení slouží mně, ne já jemu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.22 23:31

Já tedy kousky, které miluji a nechci, aby se mi brzy zničily, peru především v ruce. Do pračky bych je nedala a vadí mi i dlouhé odstřeďování, které nyní na nové pračce nejde nastavit na krátký čas.
Prášek až tak neřeším, ale myslím, že peru už delší dobu v gel. Arielu a rozlišuji bílé, barevné a černé.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
6.11.22 23:34

Luxusním myslíš Gucci nebo Calvina Kleina? :think: Jinak peru dětem, chlapovo montérky aj svoje tričenka v té samé pračce, se stejným Arielem a suším ve stejné sušičce / na balkonu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4
7.11.22 05:41

Ráda se připíchnu:
Neporadil by mi někdo v čem prát maskáče a jakou dávat aviváž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
7.11.22 11:22

Mám jeden na všechno oblečení stejného druhu, pokud ta věc nepřežije prani podle návodu, je to smejd :lol:

Samozřejmě hedvábí je extrémně náchylné, to peru ručně, ale v normálním gelu na jemne prádlo. Vlnu dávám na jemný program a bez zdimani v tom samém prostředku. Na další oblečení používám gely podle barev, na hrubší a užitkové prasek.

Ale drahé veci nějakou extra péči nemají, i když jich nemám tolik. Nemám ale ani žádné “na donoseni” nebo na zahradu, i na tu zahradu jdu oblečená normálně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný