Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do roka, ne? To jsem nikdy neslysela. Vubec nevim, ze nejaka takova povera je
Ja jsem holkam vzdycky pristrihla nejak ofinu, pripadne boky a u obou driv jak v roce. Jinak jak radi holky, najit si konkretni kadernici, ktera vyjde vstric a vymysli, jak to zvladnout i. s ne dobre sedicim prckem. Obvykle byvaji vstricne.
Mam pulrocniho a uz jsem ho musela strihat dvakrat
Normalne jsem to vzala doma nuzkama, semtam nejakej ten zub u tak malyho prcka neni videt ![]()
@iiiv píše:Jojo to mě taky furt říkají ,že mám krásnou holčičku
My stříhali až v roce, přítel by stříhal mnohem dříve. Ale mě se s těma dlouhýma vláskama strašně líbil, tak jsem to oddalovala. Přítele štvalo, že nám každý říká, že máme krásnou princeznu. Měl blonďatý hustý vlasy na ramena![]()
![]()
@nozu píše:
Mě kadeřnice brala kdysi dceru na ostříhání určitě před rokem, ale seděla. A říkala, že nůžkami ano, strojkem ne. že takto malé děti strojkem nebere (a nezávisle na sobě mi to řeklo víc kadeřnic). Ale zeptej se u vás někde v kadeřnictví a uvidíš. Ale spíš to vidím na ty nůžky než strojek, kor když to je takový mrňous.
No a říkala důvod proč ne strojkem?? ![]()
@Matylda22 píše:
Mam pulrocniho a uz jsem ho musela strihat dvakratNormalne jsem to vzala doma nuzkama, semtam nejakej ten zub u tak malyho prcka neni videt
No já mu strihala jen zacuchaný vlásky, jinak ne, nevím jak bych to měla udělat úplně jakoby na ježka nuzkama, kohouta teda chci nechat ![]()
@anupati píše:
Do roka, ne? To jsem nikdy neslysela. Vubec nevim, ze nejaka takova povera jeJa jsem holkam vzdycky pristrihla nejak ofinu, pripadne boky a u obou driv jak v roce. Jinak jak radi holky, najit si konkretni kadernici, ktera vyjde vstric a vymysli, jak to zvladnout i. s ne dobre sedicim prckem. Obvykle byvaji vstricne.
Zkusím se optat jako sama se asi bojím a hlavně bych chtěla tím strojkem boky, ale holky tady říkají že se, nevím proč ![]()
Ona je nejaka povera, ze se to nema? To nevim
my teda pred rokem strihat nepotrebovali, ale kdyby bylo treba tak ostrihame. Ale nuzkama, strojkem ne, to bych se bala at mu nejak neublizi, omylem nepritlaci na hlavu apod.
@hani28 píše:
Ona je nejaka povera, ze se to nema? To nevimmy teda pred rokem strihat nepotrebovali, ale kdyby bylo treba tak ostrihame. Ale nuzkama, strojkem ne, to bych se bala at mu nejak neublizi, omylem nepritlaci na hlavu apod.
Jakože by ji mohl pořezat tím strojkem?
Ja malou poprve zastrihla nejak v 7-8 mesicich. Taky byly vedra, ji se to cuchalo, lepilo. Je od malicka hodne vlasata. Strihala jsem teda normalne kadernickyma nuzkama po kouskach, aby nevypadala blbe, strojkem jsem ji vzit nechtela. Ale kluka bych klidne vzala strojkem
od te doby zastrihujeme tak co dva mesice, ted posledni dobou ofinu kazdy mesic, roste ji to jak blazen, ma vlasy delsi nez vetsina triletych na hristi. Takze klidne ostrihej, to o tom roce byla povera, ktera se driv rikala. Stejne jakoze dite nema do roka videt sebe v zrcadle, nema do roka jit na hrbitov apod.
Mala vsechno zdatne porusila a je naprosto v pohode ![]()
No tak jak nevím holky, tak to mám zkusit sama nuzkama (až bude spát) no ale co když ji pichnu ![]()
@Kočičí duše píše:
Ja malou poprve zastrihla nejak v 7-8 mesicich. Taky byly vedra, ji se to cuchalo, lepilo. Je od malicka hodne vlasata. Strihala jsem teda normalne kadernickyma nuzkama po kouskach, aby nevypadala blbe, strojkem jsem ji vzit nechtela. Ale kluka bych klidne vzala strojkemod te doby zastrihujeme tak co dva mesice, ted posledni dobou ofinu kazdy mesic, roste ji to jak blazen, ma vlasy delsi nez vetsina triletych na hristi. Takze klidne ostrihej, to o tom roce byla povera, ktera se driv rikala. Stejne jakoze dite nema do roka videt sebe v zrcadle, nema do roka jit na hrbitov apod.
Mala vsechno zdatne porusila a je naprosto v pohode
No jejej to malej zrcadlo miluje
úplně se tlemi na sebe
na hřbitově teda ještě nebyl
No a říkám strojkem bych chtěla jenom boky, ale nevím no nuzkama tam asi budou zuby, chjoo mám dilema
@MarynaFrai píše:*Ho Pichnu, oprava
No tak jak nevím holky, tak to mám zkusit sama nuzkama (až bude spát) no ale co když ji pichnu
@MarynaFrai píše:
Jojo to mě taky furt říkají ,že mám krásnou holčičku![]()
Taky se mi líbí ,ale říkám ty vedra
no a vzdadu tam má zase prolezenou plesku
tak to jsem chtěla „zneutralizovat“
teď s druhým nejsem už tak přecitlivělá tak bych ho klidně vzala o mnoho dřív
Myslím, že stojkem se nesmí stříhat kvůli fontanele, ale nejsem si tím jistá