Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, potřebuju takovou radu, nebo názor maminek puberťáčků, mám syna,10 let, jsem rozvedena od jeho 5ti let takže jsem se na kluka vzdycky snažila být fakt hodná a spíše kamaradská, nemel to moc jednoduché. Ale o co jde…vím že nekterym to prijde že řeším kraviny, ale pro me to dulezite, jde o jeho učes…nosí takovou tu,,patku,,ale delsi, proste HRUUUZA…ja mu to striham sama uz skoro rok, nelíbí se mi to ani trosku, ale on furt prosí at mu to necham, ze se mu to líbí a že mu to sluší, ze mu to rikaj i kamaradi, ale nesluší, vypada desne a me to kazdej rika na potkaní,,udelej uz mu neco s tou hlavou,,…navíc to není žádný tintítko takze mu to dela velkou hlavu a celkove ho to dela tlustší, dříve nosil takove to detské číro a byl k sežrání…ale k veci, jelikož vážně vypada desne, tak se ptám, vy jako mamky, ptali by jste se ho nebo by jste ho proti jeho vuli ostříhali? Mám strach aby me pak za to treba nenávidel nebo neco podobneho..kdyz se zmínim ve vzteku treba ze ho ostriham tak skoro bulí, ale vazne mu to nesluší a ja chci, aby vypadal hezky
je mu 10, má vlastní názor.. můj si teď nechává narůst vlasy (má je neskutečně husté), mi se to nelíbí, ale je to jeho hlava.. i když teď musel jít strojkem, protože ve škole řádí vši a jeho čekala škola v přírodě, kdy by ho za jedinou vešku poslali dom, sám uznal, že to nechce, na strojek přistoupil.. Ale jinak respektuju jeho názor.
Starší dcera také nosila patku přes oko a ještě do ní foukala
. No, musela jsem se kousat do rtu, abych jí pořád neříkala, jak je to děsný. Pokud se mu to líbí a je tak spokojený, tak ho nech.
Neboj, to časem přejde, musíme to s těmi puberťáky prostě vydržet.
Můj desetiletý se nechává stříhat na ježka. Je modrooký blonďák a sluší mu do. Jen doufám, že se nenechá od otce vzít úplně dohola. To by se mi nelíbilo. Ale je to jeho hlava, tak ať si to dělá, jak chce. S dlouhými vlasy by se mi teda nelíbil.
Mě mamka ostříhala jednou za špatné známky. Od malička jsem byla stříhaná jako kluk a po dlouhých vlasech moc toužila. Postupem času na 2.stupni ZŠ jsem si je nechala dorůstat.
Přiznám se, že je to jedna z věcí, která ve mě dříme do teď